Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárható egy anyóstól a...

Elvárható egy anyóstól a bocsánatkérés?

Figyelt kérdés
És itt nem egy jófej anyósról van szó!! A hétvégén irtózatosan összevesztünk, persze minden szavamat kiforgatta és félreértelmezte, terjeszt is ezáltal mindenféle hazugságot rólam. Nem szeretek ilyen szinre lesüllyedni, hagytam is hagy mondja. Véletlenül meghallottam még azt is mondta a férjemnek meg az apósomnak, hogy ő ugye megmondta hogy a férjem előző mennyasszonya lett volna az igazi. Undorító boszorkány, pedig tudja, mert láthatja milyen szépen élünk. A férjem képtelen az anyjával konfrontálódni, egész életében irányította őt, a férjét és a lányát, aki szegény 30 évesen csak most kezd lázadozni. A veszekedés másnapján muszáj volt bocsánatot kérnem (a férjemet imádom, és kérte legyek én az okosabb, ráadásul apósom szülinapi ebédjére kellett mennünk). Persze anyós mosolyogva fogadta mindezt, önelégültem, hogy ő most akkor győzedelmeskedett. Az a baj, hogy a helyzetet úgy könyvelte el, hogy neki volt igaza, és mivel bocsánatot kértem, erre én biztos rá is jöttem. De azt hogy egy 36 hetes kismamát úgy kiborítson mint engem, hogy az eszméletlenül várt unokára persze nem gondolt, csak magára, hogy az akaratát ránkkényszerítse, az egyszerűen felháborító.
2009. jún. 22. 12:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

A válaszok alapján egyet tehetsz: állj anyós elé, mondd meg neki, hogy csak a békesség és após szülinapja miatt kértél bocsánatot, de nem teszitek be a vitrint. És ragaszkodj ehhez a férjeddel szemben is! Mindenképp.

Így még javíthatsz a helyzeten. Ne hagyd annyiban.

És soha többet ne hagyjad, hogy beleszóljon bármibe is. Hallgasd meg udvariasan, köszönd meg a javaslatot és közöld, hogy ennnek ellenére te meg amúgy gondolod és amúgy is fogod csinálni. Kész.

2009. jún. 22. 12:59
 12/34 anonim ***** válasza:
60%

Nem . Neked kell bocsánatot kérni, avitrint pedig add el!

A lekberendezési tanácsokat nem muszáj elfogadni, kölcsönös megbántódás után pedig a fiatalabb kér bocsánatot. Lényegtelen , hogy kinek van igaza, ezt kívánja az illem. Érdemes betartani, megtérül később.

A tanácsokat meg kell hallgatni, szépen megköszönni, majd a férjeddel saját kedvetek szerint dönteni. Ha mindig udvarisa vagy, meg fogják szokni, sőt! Rá fognak állni a ti játékszabályaitokra. Türelem, Rómát s eegy nap alatt építették. Az udvriasság hosszú távon kifizetődik, még a túlzott udvariasság is. Ne add fel az elképzeléseidet4 Hallgasd meg, fonold meg, és tégy ahogy szeretnél. Veszekedni nem szabad, mindent halkan finoman, egyszer. Ha nem hallja, nem kell ismételgetni, csak aszerint cselekedni, ahogy te elmondtad, következetesen. Látni fogják, hogy tudod mit akarsz és díjazni fogják.

Egy anyós soha nem kér bocsánatot. Veszekedésért. Nagyon nagy dolognak kell történni, hogy erre sor kerüljön. N ekerüljön rá sor!

2009. jún. 22. 13:00
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Folytatás. A bocsánatkérés tehát marad, a vitrin pedig megy. Sógornődnek nem kellene?

Add el, vegyél rajta egy kiságyat, bölcsőt, s mutasd meg: ez lett a vitrinből. Nem ment kárba az ajándék, csak átalakult. :)

És néha egy kis humor többet ér egy heti veszekedésnél. Nem kell mindent olyan véresen komolyan venni.

Adtak, azt illik megköszönni. Gondoltak rátok, dolgozak értetek, költöttek rátok. Ezért nincs mit haragudni. Ha nincs rá szükségetek, majd másképp hasznosítjátok.

Vatera!

2009. jún. 22. 13:06
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Kérdésedre válaszolva soha nem fog bocsánatot kérni, és sajnos a baba sem fog segíteni a kapcsolatotokon. Mi is ilyen szituban vagyunk, a babám születése előtt is szapultak, és most is. Évekig hallgattam, nem szóltam semmit, csak nem mentem hozzájuk, de most már elegem lett belőlük. Terhesen is engem szidtak a férjemnek, ennek ellenére mikor megszületett a baba akkor jöttek amikor akartak. De ez sem volt jó nekik, mert amikor jönni akartak és pont nem volt jó nekünk az időpont akkor megsértődtek, és megint hívták a férjemet, hogy én mekkora tulok vagyok.Erre felhívtam, és kérdeztem, hogy már megint mi a bajuk velem, és engem hívjanak, ne a férjemnek szidjanak. Erre megsértődtek, és nem jönnek hozzánk. 2x fél órára elengedtem az 5 hónapos babámat hozzájuk, de többet nem fogom, mert azt gondolom, hogy az én gyermekem, és még pici ahhoz, hogy nélklülem menjem bárhova is, ők jöhetnének ha akarnak, de nem jönnek, inkább azt mondják mindenkinek, hogy eltiltottam tőlük az unokájukat, pedig az ajtó nyitva áll előttük mindig. Néha én is érzem, hogy a férjem mintha már ellenem lenne de akkor sem fgom hagyni magam, soha de soha nem fogom feladni az elveimet, és bocsánatot kérni olyan dologért ami meg sem történt. Én is szeretném ha normális lenne a viszony,de ha nem hát nem. Neked kitartás, fel a fejjel, de szerintem soha nem lesz jobb, csak rosszabb!
2009. jún. 22. 13:17
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, ezt a vitrin ügyet már bebuktad, főleg, hogy bocsánatot is kértél miatta, ha már a lakásotokban van, akkor szerintem ezt már nem kéne tovább bolygatni. Most még hülyének is nézne, ha egyik nap ezt másik nap azt mondod.

De azért legközelebb nyugodtan állj ki saját otthonotok, családotok, életetek érdekében, csak ha lesz rá újabb igazi okod. A sértéseknél, meg nyugodtan piríts csak rá, hogy: "Mama! Hallom én, hogy miket mond a hátam mögött! Nem kéne már ilyeneket mondania házasság után. Stb."

2009. jún. 22. 13:19
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánatot kértél, oké, had érezze nyeregben magát. Majd amikor meglátja, hogy eladtátok a vitrint, nagyon döbben. Mert ugye így lesz ugye?
2009. jún. 22. 13:32
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánatot soha nem fog kérni tőled!

Sem ezért sem másért.

A helyedben én biztosan vennék neki egy iszonyatosan giccses, feltűnően csúf ajándékot amiről tudod, hogy soha nem tenné be a lakásába.

Mosolyogva nyújtanám át a férjemmel kéz a kézben, hogy ezzel a csekélységgel szeretnénk megköszönni a kedvességét.

Majd minden alkalommal amikor megyünk számon kérném, hogy hol van.

2009. jún. 22. 13:53
 18/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Asszem ezt jól elszúrtam. Túlságosan is szeretem a férjem, azért válaltam be a bocsánatkérést.

13:06-osnak: a sógornőm nagyon aranyos, mondta is, hogy vihetnénk hozzá a vitrint nyugodtan, de a mama MEGTILTOTTA, közölte hogy nekik is van beleszólásuk, mi kerül a lányuk lakásába (gondolom mert ők vették neki). És amit ő mond, az úgy is van, hiszen ő csak a legjobbat akarja... senki nem mer ellenkezni vele, ezért is vagyok én szar a szemében.

2009. jún. 22. 13:55
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem jobb lesz, ha most elkezdesz kiállni Magadért, Magatokért, mert borítékolom, hogy ez százszor rosszabb lesz, miután megszületik a babátok. Ha eddig úgy érezted, hogy beleszól a dolgaitokban, akkor onnantól még jobban fog. Mit vegyél a babának, mit adj enni, fázik, melege van, miért nem adsz neki almát, miért adsz neki almát, add oda neki, majd ő vigyáz rá több napot is stb. Ha rendszeres olvasója vagy az oldalnak, találkozhattál már pár történettel... ne engedd, hogy veletek is megtörténjen. A férjedet magad mellé kell állítanod, mert anélkül egy fityinget nem ér az egész. Nem kell anyut feltétlen megbántania, de anyunak is tudomásul kell vennie (és a férjednek is), hogy most már Te és a Babátok vagytok a családja. Ettől persze ő is a nagy család része marad, de mostantól a férjednek az elsők Ti kell, hogy legyetek.

2009. jún. 22. 13:57
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha most hagyod, hogy betegye a vitrint, akkor megnézheted, hogy mi lesz, ha megszületik a gyerek!!

Állj a férjed elé, és mondd meg, hogy meggondoltad magad, mert nem akarsz ezzel a bútordarabbal együtt élni, mert nem tetszik, és kész (netán rábólintottál előre a készítésre? ugye nem?). És kérd meg, hogy a döntést EGYÜTT közöljétek anyóssal.

Ha nem hajlandó, közöld te. Csendesen, udvariasan, hogy nagyon sajnálod, de mégsem. Én ha kell kifizetném neki az árát is, csak ne kelljen mindennap azt bámulnom. Tuti megérné!

2009. jún. 22. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!