Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy direkt szemétk...

Úgy érzem, hogy direkt szemétkedik velem az 5 éves lányom! Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Először is leszögezném imádom a lányomat, egy stabil házasságban született, és azóta is normális, rendezett, szerető családban él. Körülbelül 4 éves kora óta azonban egyszerűen úgy érzem, hogy direkt csinál velem szemétségeket. Pl. megfogja az asztalról a tejet, mondom neki, hogy ki ne borítsd, erre ő rám néz ,elkezd vigyorogni és kiönti a szemem láttára az egészet a padlóra. Vagy mondom neki a boltba, hogy jöjjön, mert megyünk és képes úgy földhöz verni magát, hogy pl. a múltkor felszakadt a szája, és egyszerűen nem tudom mit tegyek vele. De ezeken kívűl van még csomó ilyen dolog, amikor mondom, hogy ezt vagy azt ne tegye, vigyorog rám és előttem teszi. Annyi mindent kipróbáltam már, következetes vagyok, ha rosszalkodik, akkor megy a "gondolkozó-székre", de kicsit sem hatja meg. Ugyan úgy folytatja, ha felállt. Beszélgetek vele sokat, megkérdezem miért teszi ezt, de csak mosolyog. Csak velem csinálja, az apjával soha. Már komolyan úgy érzem, hogy utál a saját lányom és fogalmam nincs mit szúrtam el. Ez már nem az aranyos 1 éves kori csak azért is azt csinálom, ez már tudatos dolog. Napi szinten csinálja. Az óvodában azt mondják nem agresszív, szófogadó, okos gyerek. Miért teszi ezt velem? Egyáltalán szemétkedik direkt egy ennyi idős gyerek? Már teljesen a padlón érzem magam, selejtes anyának.
2012. ápr. 23. 16:50
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
55%
4 gyerekem van. Talan van kis tapasztalatom. :) en is ugy olvastam ezt,kiprobaltam es bevalt. :) a holgy azota felnott,20 eves es nagyon jo a kapcsolatunk. :) sajnos van az a pont,amikor drasztikus megoldashoz kell folyamodni. :)
2012. ápr. 23. 22:39
 42/47 anonim ***** válasza:
87%
2012. ápr. 24. 07:47
 43/47 anonim ***** válasza:
70%

Az én mostohafiam is elég rosszul viselkedett. Ebéd helyett (leves, rántott hús, 2 féle köret, savanyúság és süti) virslit akart enni.

Mondtam, hogy vagy ebédel rendesen, vagy megy aludni.

BEfeküdt az ágyba, kapcsoltunk neki mesét. 15 perc után (mi addig megebédeltünk a párommal) is ébren volt és vigyorgott.

Lekapcsoltam a tévét, és az ágyra ültem, közvetlen mellé.

Bámultam, csúnyán néztem rá. 2 perc alatt elaludt.

Ha rossz volt, elvettem egy játékát. Beküldtem a szobájába, ha hallottam hogy játszik valamivel, nem pedig "gondolkodik", elvettem azt is.

Kb az 5. játék után bocsánatot kért.

2012. ápr. 24. 07:54
 44/47 anonim ***** válasza:
86%

43-as vagyok

Ha kiönti a tejet, add a kezébe a felmosót vagy egy rongyot, hogy takarítsa fel. (ha poharat tört, azt ne!)

Amíg nem lesz tiszta a padló, nem mehet sehová.

Ha nem akar boltba menni, ne kényszerítsd. Vásárolj be akkor amikor oviban van, és ha hazaér, próbálkozz meg a boltba menéssel. Nem akar menni? Semmi gond.

De ha akar valamit enni vagy inni, mond neki, hogy nincs, mert ő nem akart elmenni veled a boltba.

Ha látod, hogy rosszat csinál, ne szólj neki, hogy ne tegye meg, mert akkor úgy is megteszi.

Esetleg annyit mondj neki, vigyorogva: úgyis te csinálsz rendet! :)

remélem tudtam segíteni

2012. ápr. 24. 07:57
 45/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!! Lehet, hogy túl gyenge vagyok, pedig nagyon igyekztem következetes lenni, hogy ne tekintsen a barátnőjének. A bizalmasának, de azért tudja a tiszteletet. Nem tudom hol rontottam el és mit, tudom, hogy valahol én csináltam rosszul a dolgokat, de nem tudok rájönni hol. Lehet, az is a baj, hogy itthon dolgozok és folyamatosan 0-24-be én vagyok vele és egyszerűen "unja" ezt az egész szitut. Volt már anyukámnál sokszor, nyáron van, hogy elmegy 2 hétre és soha nincs vele gond.. De ezen nem tudom hogy lehetne változtatni.. Nekem muszáj itthonról dolgoznom sajnos. Egyébként priviben már írtam egy kedves válaszolónak, aki nagyon sok jó tanácsot adott, hogy volt egy olyan eset még januárba amikor kivette a pénztárcámat a táskámból( tudja, hogy a táskámhoz nem nyúlhat) és konfettivé vágott 25 ezer forintot az ollójával. Nem is értem ez hogy jut eszébe egy 5 évesnek, azt hiszem akkor egyszer volt, hogy nagyon kiabáltam vele, aztán higgadtan is elmondtam, hogy ez mennyire nem játék, de nem mondott semmit.
2012. ápr. 24. 11:11
 46/47 anonim ***** válasza:
74%

Nem közvetlen tartozik a témához, csak a link miatt jutott eszembe... ez a Csernus ez egy f@sz, de tényleg.

Osztja itt azt mit hogy kéne, nőknek, férfiaknak, szülőknek, de mikor beköltözött egy gyerektáborba a kölkök 10 perc alatt székapták. Lövése nem volt hogy kellene a helyzetet kezelni.

Lehetett a fején látni ha lenne nála fegyver még azt is előkapná. Üvöltözött velük, bezárta őket, minden amit el tudtok képzelni. Szimpla félnótás barom.

Érdemes ezt megnézni mielött leemelitek a bibliáját a polcról.

2012. ápr. 24. 11:30
 47/47 A kérdező kommentje:
Ja elméleteim nekem is vannak a gyereknevelésről :) Nem tudom sajnos ki mondta, de " Régen volt 5elméletem a gyereknevelésről, mielőtt anya lettem. Most van 5 gyerekem és egy elméletem sincs.." :)
2012. ápr. 24. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!