Úgy érzem, hogy direkt szemétkedik velem az 5 éves lányom! Mit lehet ellene tenni?
16-s vagyok.
szerintem aza baj a büntetésekkel, hogy nincs köze amit tett ahhoz.
pl úszást miért tiltasz meg neki azért mert kiöntötte a tejet? mi köze vana kettönek egymáshoz?
még valami soha ne a gyerekre legyél mérges mindig arra amit tett.
pl ha kiönti a tejet akkor azt mond neki, hogy nagyon mérges vagyok mert a tejet kiöntötted.
ha azt mondod hogy mérges vagyok rád, akkor legközelebi kiöntésnél nem fog eszébe jutni mire voltál mérges.
mindig a tettre és ne a gyerekre legyél mérges, mert a gyereked jó csak a tett a rossz amit cselekedett.
Én arra tippelnék, hogy a reakciód okozza ezt benne.
Tehát valami olyasmit reagálsz, ami neki "tetszik", amit ki akar provokálni. Pl. látja rajtad, hogy ideges, vagy szomorú leszel. (Igen, sajnos tud egy kisgyerek olyan gonosz lenni, hogy direkt szomorúságot akarjon provokálni adott esetben, ha pl. unatkozik, és ez őt szórakoztatja. Azt természetesen nem fogja fel, hogy ez neked igazából ténylegesen mennyire fáj.)
A húgom volt ilyen egy időben velem. Minél jobban látta, hogy kiborulok, annál jobban csinálta. És hiába könyörögtem, üvöltöttem, sírtam... csak olaj volt a tűzre. Néha tényleg nagyon durván gonosz volt.
Tudod, mi használt: nem törődni vele. Nyilván nem egyszerű, mert az emberben dolgozik egy elmondhatatlan tehetetlen düh. De muszáj kibírnod, legalább próbáld ki. Egyszerűen nem veszed észre. Mondod, hogy figyel, nézi a reakciód. Hát ne legyen reakciód! Ne is lásd meg, amit csinál. Egy idő után valószínűleg kérdezgeti majd, hogy mi van, miért nem figyelsz... Akkor mondd, hogy azért, mert nem szereted ezt a viselkedést, és nem fogsz vele törődni, amíg nem embereli meg magát.
Hátha ez működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!