Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy direkt szemétk...

Úgy érzem, hogy direkt szemétkedik velem az 5 éves lányom! Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Először is leszögezném imádom a lányomat, egy stabil házasságban született, és azóta is normális, rendezett, szerető családban él. Körülbelül 4 éves kora óta azonban egyszerűen úgy érzem, hogy direkt csinál velem szemétségeket. Pl. megfogja az asztalról a tejet, mondom neki, hogy ki ne borítsd, erre ő rám néz ,elkezd vigyorogni és kiönti a szemem láttára az egészet a padlóra. Vagy mondom neki a boltba, hogy jöjjön, mert megyünk és képes úgy földhöz verni magát, hogy pl. a múltkor felszakadt a szája, és egyszerűen nem tudom mit tegyek vele. De ezeken kívűl van még csomó ilyen dolog, amikor mondom, hogy ezt vagy azt ne tegye, vigyorog rám és előttem teszi. Annyi mindent kipróbáltam már, következetes vagyok, ha rosszalkodik, akkor megy a "gondolkozó-székre", de kicsit sem hatja meg. Ugyan úgy folytatja, ha felállt. Beszélgetek vele sokat, megkérdezem miért teszi ezt, de csak mosolyog. Csak velem csinálja, az apjával soha. Már komolyan úgy érzem, hogy utál a saját lányom és fogalmam nincs mit szúrtam el. Ez már nem az aranyos 1 éves kori csak azért is azt csinálom, ez már tudatos dolog. Napi szinten csinálja. Az óvodában azt mondják nem agresszív, szófogadó, okos gyerek. Miért teszi ezt velem? Egyáltalán szemétkedik direkt egy ennyi idős gyerek? Már teljesen a padlón érzem magam, selejtes anyának.
2012. ápr. 23. 16:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, orvossal beszéltetek már? Gyerekpszichológussal? Nekem van egy most 7 éves féltestvérem, ő sem volt soha legjobb gyerek, de nem emlékszem, hogy bármikor is olyat csinált volna amire azt mondta az anyja hogy ne, csak a móka kedvéért. Legalábbis rendszert tuti nem csinált belőle.
2012. ápr. 23. 17:21
 32/47 anonim ***** válasza:
81%

Az a gond, hogy foglalkozol azzal, amit csinál!

Földhöz vágja magát a boltban?! Hagyd ott! Eltolod a kocsit a sor végére, és kész. Látod a sor végéről, hogy mit csinál... Ha esetleg meg elkezdené lepakolni a polcot, akkor meg csapj a kezére, de úgy, hogy megjegyezze. Mikor nem fogsz foglalkozni azzal, hogy földhöz csapja magát, akkor már nem lesz érdekes, így egy idő után nem fogja már csinálni.

Ki akarja borítani a tejet?! Szard le! Ki akarod borítani? Borítsd csak ki... Ha látni fogja rajtad, hogy LESZAROD azt, amivel bosszantani akar, akkor meg fogja unni, nem lesz már "izgalmas"... nem kell azonnal rohanni feltakarítani...

Szerintem azért "izgalmasak" ezek a dolgok a gyereknek, mert tudják, hogy ezzel felhívják magukra a figyelmet. Mert tök jó muri az, hogy anyu csinálja a dolgát, tesz-vesz, főz, mos, vagy éppen eszik, aztán fingok egyet, és eldobja a kanalat, mindent félbehagy, csak azért, hogy amit elrondítottam, azt helyretegye.

Én amikor ilyen voltam, akkor anyám mindig rámhagyta, és elmesélése alapján hamar ráuntam az efféle pimaszságokra... :DDDD

21f

2012. ápr. 23. 17:22
 33/47 anonim ***** válasza:
41%
Mindig figyelmeztesd őt büntetés előtt. Ne legyen az, hogy rossz volt, ezért büntiből nincs úszás, akkor csak elszabadul a pokol. Mindig neki legyen választása: Figyelmeztetlek! Ha nem hagyod abba, mész a büntibe! Neki kell mérlegelnie, hogy mit választ, nem fogad szót és megy a büntibe, vagy szót fogad. Bünti után ugye mindig el kell magyarázni, azért kapta a büntit, mert nem fogadott szót. Utána ölelés, puszi, mert ugye a "veszekedésnek" semmi köze a szeretethez, tudnia kell, hogy te így is úgy is szereted őt....stb.
2012. ápr. 23. 17:26
 34/47 anonim ***** válasza:
62%

A büntető szék már nem érdekli,tudja,hogy veled lehet lacafacázni,úgysem adsz komoly büntetést ezért csinálja.

Mivel már 5 éves leülsz vele beszélni,elmondod,hogy ha nem szófogadó,komoly büntetés jár.Próbálgatni fogja a határait,ha rosszat csinál,szemtelen kap egyet a fenekére,majd beküldöd a szobába,utána nem szólsz hozzá mondjuk estig.

2012. ápr. 23. 17:31
 35/47 anonim ***** válasza:
83%

17:22- nagyon is egyet értek

+ még annyit , hogy ne kérleld a tettekre , hanem erélyesebben szólj rá!(parancsolóan )

Tudja meg , hogy az anyát először is tisztelni kell , másodszor lehet csak barátnő !

2012. ápr. 23. 17:33
 36/47 anonim ***** válasza:
56%

Amúgy az Én gyermekemmel is voltak hasonló viselkedési gondok, 5-6 évesen , ahogy jött a suli megváltozott.

Mára az ellenkezője.

Sok felvételünk van , még azokról a hisztikről is , és ha megnézzük , Ő nevet a legjobban :-))))))

Mi akkor egy kicsit másként éltük meg , igaz mára már csak a szépre emlékszünk !

Szerintem Te is vegyél fel egy pár ilyen esetet , később "szép" emlékek maradnak :-)

2012. ápr. 23. 17:41
 37/47 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még egy, gonoszkodsz vissza.

Mond azt neki mint itt a szülök hogy megetted az összes cukrot:D

http://www.youtube.com/watch?v=_YQpbzQ6gzs

2012. ápr. 23. 17:50
 38/47 anonim ***** válasza:
90%

Be kéne vonni Apukát, neki el kéne beszélgetni a kislánnyal, és megmondani neki, hogy ne viselkedjen így. Hátha rá jobban hallgat. Hátha vele nem mer annyira ellenkezni.

Nyilván ez önmagában nem lesz elég, de szerintem a megoldás szerves része lehet ha apuka is részt vesz a nevelésben, és nem csak az engedékeny szülő szerepében van.

Én nekem nincs gyerekem, fiatal vagyok még, úgyhogy tapasztalatot nem tudok írni, de nagyon remélem hogy sikerül javítani a helyzeten, mert elhiszem milyen szörnyű lehet.

2012. ápr. 23. 18:22
 39/47 anonim ***** válasza:
33%
egyaltalan nem tart toled,akar ugy is fogalmazhatnek,h sza.rik a fejedre. Valoszinuleg nagyon jo szulo akartal lenni,liberalisan nevelni stb. Hat nem jott be. Nem szokott... Es itt az eredmenye,egy 5 eves kis fruska,aki azt hiszi,neki mindent lehet. Le fognak pontozni,de nem erdekel,sztem egyetlen ut maradt,meg kell felemliteni. Durva,de ez van. Ultesd az oledbe,fogd le kezet labat(hogy biztosan rad figyeljen),vagj oltari kemeny kepet es sugd a fulebe,de nagyon hatarozottan es kemenyen: "na idefigyelj,kislanyom! Tele veled a hocipom,ha meg egyszer elofordul,h lesz.arod amit mondok,kitepem a szived,kinyomom a szemed stb". Valassz kedved szerint. :) fontos,h erezze,h ezuttal tele a pohar es higgye azt,teljesen komolyan gondoltad. Es ne engedd el utana,csak miutan elismetelte,h erti,amit mondasz. Ha eleg hatarozott vagy,ugy fog felni toled,mint a tuztol,tobbet nem szorakozik veled. :DDD
2012. ápr. 23. 22:07
 40/47 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó, bár igazad van, a módszered nem válik be. Ezzel csak megfélemlíti, ami nem cél. Nevelni kell, nem pedig elérni azt, hogy rettegjen tőled, ne merjen hozzád fordulni, ha baja van. Eg életre elronthatod őt egy ilyennel. Szigorúnak és következetesnek kell lenni, de sem fizikailag, és főként lelkileg nem szabad bántalmazni egy gyereket.
2012. ápr. 23. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!