Úgy érzem, hogy direkt szemétkedik velem az 5 éves lányom! Mit lehet ellene tenni?
Az a gond, hogy foglalkozol azzal, amit csinál!
Földhöz vágja magát a boltban?! Hagyd ott! Eltolod a kocsit a sor végére, és kész. Látod a sor végéről, hogy mit csinál... Ha esetleg meg elkezdené lepakolni a polcot, akkor meg csapj a kezére, de úgy, hogy megjegyezze. Mikor nem fogsz foglalkozni azzal, hogy földhöz csapja magát, akkor már nem lesz érdekes, így egy idő után nem fogja már csinálni.
Ki akarja borítani a tejet?! Szard le! Ki akarod borítani? Borítsd csak ki... Ha látni fogja rajtad, hogy LESZAROD azt, amivel bosszantani akar, akkor meg fogja unni, nem lesz már "izgalmas"... nem kell azonnal rohanni feltakarítani...
Szerintem azért "izgalmasak" ezek a dolgok a gyereknek, mert tudják, hogy ezzel felhívják magukra a figyelmet. Mert tök jó muri az, hogy anyu csinálja a dolgát, tesz-vesz, főz, mos, vagy éppen eszik, aztán fingok egyet, és eldobja a kanalat, mindent félbehagy, csak azért, hogy amit elrondítottam, azt helyretegye.
Én amikor ilyen voltam, akkor anyám mindig rámhagyta, és elmesélése alapján hamar ráuntam az efféle pimaszságokra... :DDDD
21f
A büntető szék már nem érdekli,tudja,hogy veled lehet lacafacázni,úgysem adsz komoly büntetést ezért csinálja.
Mivel már 5 éves leülsz vele beszélni,elmondod,hogy ha nem szófogadó,komoly büntetés jár.Próbálgatni fogja a határait,ha rosszat csinál,szemtelen kap egyet a fenekére,majd beküldöd a szobába,utána nem szólsz hozzá mondjuk estig.
17:22- nagyon is egyet értek
+ még annyit , hogy ne kérleld a tettekre , hanem erélyesebben szólj rá!(parancsolóan )
Tudja meg , hogy az anyát először is tisztelni kell , másodszor lehet csak barátnő !
Amúgy az Én gyermekemmel is voltak hasonló viselkedési gondok, 5-6 évesen , ahogy jött a suli megváltozott.
Mára az ellenkezője.
Sok felvételünk van , még azokról a hisztikről is , és ha megnézzük , Ő nevet a legjobban :-))))))
Mi akkor egy kicsit másként éltük meg , igaz mára már csak a szépre emlékszünk !
Szerintem Te is vegyél fel egy pár ilyen esetet , később "szép" emlékek maradnak :-)
Eszembe jutott még egy, gonoszkodsz vissza.
Mond azt neki mint itt a szülök hogy megetted az összes cukrot:D
Be kéne vonni Apukát, neki el kéne beszélgetni a kislánnyal, és megmondani neki, hogy ne viselkedjen így. Hátha rá jobban hallgat. Hátha vele nem mer annyira ellenkezni.
Nyilván ez önmagában nem lesz elég, de szerintem a megoldás szerves része lehet ha apuka is részt vesz a nevelésben, és nem csak az engedékeny szülő szerepében van.
Én nekem nincs gyerekem, fiatal vagyok még, úgyhogy tapasztalatot nem tudok írni, de nagyon remélem hogy sikerül javítani a helyzeten, mert elhiszem milyen szörnyű lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!