Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti csaladotok spórolos?...

A ti csaladotok spórolos? Vagy pénzszórós? A nyaralast pénzszorasnak tartjatok?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 12:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát..Apa napi 2 doboz cigije pazarlásnak számít?:D Szerintem igen.

Meg Anya cipőmániája:D Tegnap is vaterázott cipőket..

-Anya, szükséged van egy új cipőre?

-Nem, használtra, ezért vaterázok.

OKÉ!

2012. ápr. 22. 12:50
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezerrel megy a spórolás, már nagyon utálom, hogy minden fillért be kell osztani.

A nyaralás egyáltalán nem pénzszórás. Kell a feltöltődés, az együtt bolondozás. Jó lesz majd visszaemlékezni rá a szürkébb napokon.

2012. ápr. 22. 12:53
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

is-is. Ami fontos, arra rengeteg pénz elmegy, ami nem annyira, arra nem költünk.

Kiskorunkban mindig a nagymamánál nyaraltunk, egyszer voltunk hotelban. Most általában egy kulcsosházat veszünk ki, és biciklitúrát tartunk.

2012. ápr. 22. 12:54
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

sórolós

az embernek a munkaereje fenntartásához, reprodukciójához pihenásre van szüksége.

ilyen az esti, éjszakai (munkaidő beosztástól függően), a hétvégi, és a nyári/téli vakáció.

Tehát, ideális lenne, ha nem lenne luxus.

Ez az egyéb körűlmányektől függ.

Amit én otthon láttam: a szabi elment az építkezésre, hivatalos ügyek intázásáre, sk. festés, mázolás, meszelésre, stb. Messze nem ideális, de nagyon sok családban ez van.

Pénzszórás akkor, ha ki van a fenekem a nadrágból, és úgy akarok táncolni. Ha fontos dolgokat elhanyagolok miatta.

És hogy mi a fontos, az megint újabb kérdés ... ízlések és pofonok ...

van, aki agyongürizi magát, és már az X.dik ház, kocsi sem elég, más meg éhezik, hogy elmondhassa, hogy az XXXX-szigeteken járt.

2012. ápr. 22. 12:54
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Spórolós.

De az évi egy nyaralás nem pazarlás.

Pazarlás lenne a cigi, kaviár, 3000ft sajt az 1500ft-os helyett, az új ruhák, játékok a 6 hónapos lányunknak (nem csak használtat kap, van új is csak nem mind), minden nap szendvics, péksütemény útközben, kávé kávézóban, minden nap rendelni ebédet főzés helyett. Hitelt felvenni minden szarra. Nekünk ez a pazarlás.

2012. ápr. 22. 12:56
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyikám nagyon spórolós volt, azt akkor nem értékeltem.Apától mindig kérhettünk, ma is, de ezzel sose éltem vissza.Amíg szülői eltartásban voltam, addig pénzdobálós voltam, ma hogy a diplomámmal ami elit diplomának számít, 100körül kereshetnék(betegség miatt csak két hónap múlva kezdhetek), úgy azért már nem vagyok.

Ketten élünk nagyon jó színvonalon.Már ami az étkezést, együtt töltött időt, környezetet illeti:Nyaralni csak utószezonban, amikor még bizonyos tengerpartokon nagyon meleg van, de fele áru.Holmikat csak leértékelve veszek, esetleg néha turiból, de mindenből csak a legjobb minőségüt.Magamat/minket az aranyközépútba sorolnám.

2012. ápr. 22. 12:57
 7/23 anonim ***** válasza:
88%
a párommal soha nem voltunk még sehol, mert szerinte a nyaralás ablakon kidobott pénz
2012. ápr. 22. 12:58
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem tudjuk szórni a pénzt, hónapról hónapra meg van határozva minden forintnak a helye, ha valakinek valami pluszra van szüksége, akkor gondban vagyunk. A nyaralás szerintem nem pénzszórás, de nálunk nagy luxusnak minősül. Még soha életünkben nem nyaraltunk együtt a családdal, mert nem telik rá.
2012. ápr. 22. 12:58
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi is inkább spórolósak vagyunk, de azért a kikapcsolódásra is költünk. Tehát: nem dohányzunk, nem kaviáron élünk, nem veszünk minden évben teljesen új ruhatárat, de ahhoz, hogy bírjuk a mindennapokat bele kell férjen az, hogy időnként ide-oda elmegyünk.

A nyaralást nem tartom pénzszórásnak. Bár anyós ezt hangoztatja, hogy sokba kerül, de hát ameddig nem az ő pénzét költjük, addig miért engednénk, hogy beleszóljon?

2012. ápr. 22. 12:59
 10/23 anonim ***** válasza:
76%

Igen, spórolós. A nyaralást annak tartjuk. Mármint az olyan külföldön nyaralgatást... Persze aki teheti, menjen, biztos a szüleimnek is telne rá, de ők inkább fontosabb dolgokra költenek.

Ismerek olyanokat, hiteltartozásuk van, de nemhogy mondjuk előtörlesztenének, inkább elutazgatnak külföldre, többször egy évben...

Mi gyerekkorunkban a Balatonon voltunk csak, apám munkahelyének céges üdülőjében fillérekért.

2012. ápr. 22. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!