Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzik úgy a nők, hogy...

Miért érzik úgy a nők, hogy nekik kell dönteni gyerekvállalásban, a férfinak pedig ezt el KELL fogadnia?

Figyelt kérdés

Vonatkozik a kérdés a "besikerült" gyerek megtartására és a "mikor vállaljunk gyereket" kérdésre is.

Mielőtt nagyon nekem estek: 25 éves feleség és anya vagyok.

Tényleg érdekel, hogy akinek ez a véleménye, az miért érzi/gondolja így?

2012. ápr. 17. 16:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%

A gyermekvállalás kérdése közös döntésnek kell,hogy legyen,de kérdem én,a férfi milyen jogon akarja egyedül eldönteni,hogy szüle-e meg a nő,vagy ne?Nekik könnyű,ők tudnak másik gyereket csinálni bármikor,de a nő,ha elmegy abortuszra,úgy is sikerülhet az eljárás,hogy meddő lesz.Ez is benne van a pakliban.Öcsém is hiába volt tervezett gyerek,apám egy éves korában lelépett.

Talpraesett nő az,aki annak ellenére megszüli és felneveli,hogy a párja nem kér az egészből és nem is támogatja őket.A gyerekvállalás vonatkozik egy férfira is,elvégre ehhez ketten kellenek,ha besikerül,akkor is közös a döntés.De én ilyen esetben nem vetetném el,ha a kedves párom nem akarná,akkor menjen ahova akar,szerencsére van családom akikre bármikor számíthatok.Még pénzt sem követelnék tőle,csak tűnjön el.25/N

2012. ápr. 17. 17:51
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

" Én nemrégen hallottam olyat, hogy egy házaspár gyereket szeretett volna (mindketten). Azután mikor a nő terhes lett, mindenáron el akarta vetetni a gyereket, a férfi pedig szó szerint könyörgött, hogy ne tegye. Végül a nő megzsarolta valami mással, és a gyerek megszületett. Azóta mindketten nagyon szeretik (És egymást is, mielőtt valaki megkérdezné.)"

Ezt nem egészen értem. A nő nem akarta a gyereket, és a nő zsarolta meg valamivel a férfit, aminek a vége az lett, hogy megtartották a babát? Vagy elírtad és a nőT zsarolta meg a férfi?

2012. ápr. 17. 17:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

mert az ő teste.

és az abortusznak is, de a szülésnek is megvannak a maga kockázatai.

2012. ápr. 17. 18:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem, a nő nem szerette volna megtartani, de a férfi igen. Végül a nő azt mondta, hogy akkor tartja meg, hogyha a férfi valamit megtesz neki (most ne gondoljatok rossz dologra, de nem írom le mi volt a feltétel).
2012. ápr. 17. 18:20
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

ma 17:51

de van akinek nincs ilyen családja és nem nevelik fel helyette/vele és érthető ha pl 5 hónapnyi járás után mikor senki nem ismeri még a másikat becsúszik és nem akarja a faszi elkötelezni magát, de van olyan is aki így akarja magához láncolni a férfit vagy bosszút állni pl a gyerektartással vagy a pereskedésekkel és ez ellen a nők ellen se lehet semmit se tenni.

2012. ápr. 17. 18:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek nem mentőöv, hogy kihúzza a sz*rból a házasságot!

Közös döntés kell, hogy legyen a gyerekvállalás!

Több barátom is van, akik ilyen "megfofásból" születtek, zsarolásként. Egyiknek sem jó a ksapcsolata az apjával, gyakran üvvöltötte

2012. ápr. 17. 20:54
 17/21 anonim ***** válasza:
nekik az apjuk, hogy az ő hibájából ment tönkre az ő (apa) élete.
2012. ápr. 17. 20:55
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Egy beszélgetés során felmerült az a kérdés, hogy a párom mit szólna ahhoz, ha a tudta nélkül teherbe esnék (pl. titokban nem szedem a tabit és így akarnám megfogni).

Azt mondta, hogy vállalná érte a felelősséget, tartásdíjat is fizetne. De házasságról szó sem lehetne, óriásit csalódna bennem és sajnálná, hogy a gyereke egy olyan nőtől van, aki ennyire átverte. Vagyis ezzel egy nő sem tudná megfogni. Ha egy nő ilyen aljasságot művel, akkor viselje a következményeit, nevelje fel egyedül. És ezzel nőként én is teljesen egyetértek!

Az már más kérdés, amikor védekezés mellett becsúszik a baba. Erre párom azt mondta, hogy ezt a döntést elsősorban rám bízná, mert nekem kellene nagyobb áldozatokat hoznom. Ő már elvégezte az egyetemet, dolgozik, van biztos állása, uh el tudna minket tartani, ha arról van szó. De nekem elég sok hátrányom származna ebből és nem szeretné, ha később megbánnám a gyereket. Ő sosem mondaná ebben az esetben, hogy menjek abortuszra.

24/N

2012. ápr. 18. 00:05
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok, hogy sikerült ennyire lepontozni. Nem látom mi volt olyan szörnyű a válaszomban...Talán akasszam fel magam amiért egyedül is vállalom a felelősséget a gyermekemért? Nem fogok egy olyan ember után futni akire egy kutyát nem bíznék rá nemhogy egy gyereket. Ő nem akarja látni a saját gyerekét. Tudja a telefonszámomat, tudja hol lakunk, bármikor megkereshetne ha akarna. Ha látnám rajta, hogy valóban szeretné a fiával tartani a kapcsolatot nem állnék közéjük.

És amit a családról mondtam, abban sem volt semmi kivetnivaló szerintem.

Várom a magyarázatot, hogy miért nem volt hasznos a válaszom. :)

2012. ápr. 18. 09:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Egyszerű:

1. mert a nőnek kell megszülnie

2. mert a nőnek kell felnevelnie

3. mert a nőnek változik meg ettől az egész élete

4. mert a nő teste, és a mindenki uralja a saját testét.

Ha a pasik szülnének, nyilván fordítva lenne, de sajnos nem így van :(((

2012. ápr. 19. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!