Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagyni az országot egy...

Elhagyni az országot egy időre, hogy jövőt alapozz. Mennél, vagy maradnál a helyemben?

Figyelt kérdés

A párom nemrég kezdett Németországban dolgozni. A történet tipikus, szegény családból származunk, más esélyünk nincs közös, KÜLÖN élet kialakítására, csak, ha magunk teremtjük elő a rá valót. A családjaink megélnek, de milliókkal bizonyosan nem tudnak támogatni minket, sőt, a válság kialakította munkanélküliség miatt egy ideig mi támogattuk őket.

Ennek eredményeképp felhalmozódott tartozásokat szeretnénk kifizetni első körben, aztán a saját életünket tartozás mentesen elkezdeni.

Én itthon is dolgozom, de heti 48-52 órával alig keresek 100 ezer forintot, ebből fedezem a kiadásaim, illetve a tandíjam.

Távoktatásos rendszerben tanulok az egyetemen, tehát évente kétszer egy-egy hónapot kell minden hétvégén vizsgázzak, egyébként meg szabad vagyok.

És felmerült, hogy nyugatra vonulhatnék én is, dolgozhatnánk közösen. Ez annyit jelent, hogy kettőnk fizetése durván 2500 euro lenne havonta, ebből félre is tudnánk tenni, és időben kevesebbet is kellene dolgoznom, mint eddig.

Fáj, hogy itt kellene hagynom mindent egy időre (bár innen 3-4 órányi autóúttal gyakran hazajöhetnénk), olyan mennék is, meg maradnék is érzésem van.

Ha itt lennél húszas éveid elején, egy év "hideget-meleget kapott", de kitartó, és szerető párkapcsolatban, házassági szándékkal, hogy döntenél?

24L

2012. ápr. 17. 10:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

én is kint élek, de sajnos sok minden nem olyan fényes, mint tűnik. A lakbér, a biztosítások rengeteg pénzt visz el, lehet h a kaja nem sokkal drágább(a kenyérárak horrorisztikusak) de azért végzettség nélkül nehéz olyan melót találni, ami tényleg elég jól fizet ahhoz, h félre is rakj.

De ha lehet egy tanácsom, ne agyalj azon, h majd visszajöttök, menj ki úgy, mintha örökre mennél, különben nem fogod tudni megszeretni. Érezd a kényszert h itt hazára kell lelned, h be kell illeszkedned különben sosem fogod magad itt jól érezni. Aztán persze hazamehetsz de ne azt tervezgesd.

2012. ápr. 17. 15:51
 22/24 anonim ***** válasza:
Szia.Szerintem menj a párod után,itt nem éri meg maradni!!! Az én párom is Németországban dolgozik egy éve,4 hetente jár haza.Én itthon vagyok (egyenlőre !!!) a kislányunkkal.Nálunk is az a cél,hogy minél előbb mehessünk utána,kintre tervezzük a jövőnket,ill.a lányunknak is sokkal több lehetősége lesz majd,mintha itt maradnánk.
2012. jún. 15. 20:59
 23/24 anonim ***** válasza:
Szia! Párom Németországban dolgozik, most megyek én is ki ősszel sajnos 300 km így is elválaszt majd tőle de menni kell. Félek nagyon, az ismeretlentől de erre itt nem lehet alapozni. Aki mer az nyer!
2012. júl. 22. 17:17
 24/24 anonim ***** válasza:
Kimennék. Nem is gondolkodnék rajta. Jó példákat látok magam előtt, számos ismerősöm ment ki (Dánia, Németország, Anglia), és ha együtt ki tudtok menni, az egy baromi jó lehetőség! Egyedül már meggondolandó lenne, de így, ez király!
2012. szept. 1. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!