Elhagyni az országot egy időre, hogy jövőt alapozz. Mennél, vagy maradnál a helyemben?
A párom nemrég kezdett Németországban dolgozni. A történet tipikus, szegény családból származunk, más esélyünk nincs közös, KÜLÖN élet kialakítására, csak, ha magunk teremtjük elő a rá valót. A családjaink megélnek, de milliókkal bizonyosan nem tudnak támogatni minket, sőt, a válság kialakította munkanélküliség miatt egy ideig mi támogattuk őket.
Ennek eredményeképp felhalmozódott tartozásokat szeretnénk kifizetni első körben, aztán a saját életünket tartozás mentesen elkezdeni.
Én itthon is dolgozom, de heti 48-52 órával alig keresek 100 ezer forintot, ebből fedezem a kiadásaim, illetve a tandíjam.
Távoktatásos rendszerben tanulok az egyetemen, tehát évente kétszer egy-egy hónapot kell minden hétvégén vizsgázzak, egyébként meg szabad vagyok.
És felmerült, hogy nyugatra vonulhatnék én is, dolgozhatnánk közösen. Ez annyit jelent, hogy kettőnk fizetése durván 2500 euro lenne havonta, ebből félre is tudnánk tenni, és időben kevesebbet is kellene dolgoznom, mint eddig.
Fáj, hogy itt kellene hagynom mindent egy időre (bár innen 3-4 órányi autóúttal gyakran hazajöhetnénk), olyan mennék is, meg maradnék is érzésem van.
Ha itt lennél húszas éveid elején, egy év "hideget-meleget kapott", de kitartó, és szerető párkapcsolatban, házassági szándékkal, hogy döntenél?
24L
6-s vagyok
akkor miért nem szakácsként dolgozik a párod?
így mindig utolsó munkás státuszba marad. szakács egy jó szakma és simán eltud helyezkedni nagyvárosban vagy az osztrákoknál siszezonba.
te mint mérnök tanonc simán tudnál innen is tanulni, és még pénzt is kereshetnél gyakorlati hellyel, akár közel 800€-t is.
de persze mindegyikhez fontos a hogy jól beszéljétek a nyelvet.
Ő 10 évig tanult németül, de rendkívül sokat felejtett, viszont, elég gyorsan rázkódik vissza.
Én középfokon beszélek angolul, a németet mindig is utáltam, bár tanultam. Nyár végén mennék utána, addigra én is elég jól vissza tudnék rázódni, és magyar-német ismerős is van jócskán, tehát gyakorolni is tudnék.
Tehát minden adott lehetne...
Nem is nagyon gondolkozom a kérdéskörön tovább, azt hiszem.
Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsot, a bátorítást, és nem utolsó sorban a gyakorlati tapasztalatokat! :)
Nem olvastam végig a kommenteket.
24 éves vagyok, én is szeretnék kimenni külföldre dolgozni (Anglia), ha minden jól megy, jövőre megyek is. De ennyi pénzért a helyedben nem mennék, nem hiszem, hogy tudtok belőle félrerakni. Átszámolva sok pénznek számít, de kint drágább minden.
Menk ki vele!
En is igy tettem,es nem bantam meg!Menj csak tegyel azert hogy jobb legyen!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!