Váratlan terhesség, hogyan döntsek?
Egy éve megfogtam az isten lábát egy munkával. Rengeteg utazás, kiemelkedően jó fizetés, érdekes, "örömmel csinálom" munka.
Gyereket 2-3 év múlva terveztünk, amikor lepörög a jelenlegi munkám dandárja és kevesebbet kell utaznom.
A főnökömnek említettem, ő azt mondta, hogy egy kb fél évet meg tud oldani a személyes jelenlétem nélkül (tehát nem utazok), viszont hosszabb időt már macerásan, akkor lehet, hogy valaki mást venne fel a helyemre.
A férjem azt mondta, hogy a végső döntés az enyém, de ő nagyon szívesen otthon marad a gyerekkel fél év után, illetve a szüleim is azonnal ugranának és boldogan közelebb költöznének unokázni. Tehát rögtön lenne három ember, aki napi 24 órában tudna foglalkozni a babával.
Anyagilag is bőven beleférne, a férjem fizetése nélkül is.
Viszont én a munkám miatt az idő egy részében (kb a hét felében) földrajzilag távol lennék még 1-3 évig. Utána akár évekre is "kieshetnék" a munkából, mert bármikor könnyen találnék referenciával másikat. Viszont ha most mondok fel, akkor visszaesnék egy olyan szintre, hogy gyakorlatilag a nullából kell megint építkezni és jól fizető munkára se lenne jó esélyem.
Nem tudom, mi lenne most a jó döntés :(
Amennyiben bizonyosan ennyi emberre támaszkodhatsz a terhesség alatt/után, és a főnök is durván fél évnyi kiesést garantál neked (nagy szó, máshol simán kivágnak, mint macskát...), valamint, amit a korotokról írtál, nos... Kérdés nélkül megtartanám a gyermeket.
Sőt, gratulálok is mellé, mert ritka az ilyen szerető, gondoskodó család, közösség, mint amilyenben te élsz! :)
Ennyi idősen, ennyi segítséggel és ezzel az ismerettel(nehéz fogantatás), biztosan megtartanám a gyereket. Fél évet otthon vagy és majd akkor kitalálod mi legyen.
Azzal viszont számolj, hogy az abortusz sosem egészséges...még ha már eléggé rutinműtétnek is számít, attól még nem mondható 100%ig biztosnak, és mivel már 31 éves vagy és téged is nehezen hoztak össze.. Elképzelhető, hogy az abortusz után SOHA az életben nem leszel többet terhes. Dönts megfontoltan!
Illetve az egyik jó barátnőm sokgyerekes anyuka és szülésnőként dolgozik. Ő mesélte, hogy a hiedelmekkel ellentétben elég gyakori, hogy abortusz után már nem jön össze több gyerek, kb a nők 10%-a érintett a személyes tapasztalata alapján.
Ha 20 éves lennék rossz anyagi háttérrel, instabil kapcsolatban, akkor nem lenne kérdés, hogy abortusz. De a jelenlegi helyzetben nagyon tanácstalan vagyok, mert eleve szerettünk volna gyereket, csak ezt a néhány évet akartuk kivárni, amíg kifut a cég építése és lazul a munka (kevesebbet kell utaznom). Valamint most félre tudunk tenni annyi pénzt, hogy egy nagy házat vehessünk, amennyi eddig összegyűlt, még nem elég.
Nekem 6 hónapos a babám. Hacsak nem lenne anyagilag nagyon muszáj, nem hagynám itthon. Pedig imádom a munkám, 2hetente bejárok, a munkatársaim, főnököm már voltak itt nálunk babázni.
Könnyű most eldönteni, hogy majd igen. Főleg, hogy akár napokig nem látnád.
Később leirtak alapján méginkább azt irom,tartsd meg.
semmi baja nem lesz ha heti 3-4 nap az apukájával lesz,hisz ugyanugy szülő,nem csak az anya az,és ott lesznek a nagyszülők is.
Aki azt irta hogy személyiségzavaros,stb.Én se lettem az,pedig apa nélkül nőttem fel,3 hónapos koromtól éjszakákat leszámitva nagyim vigyázott rám,mert anya tanult és dolgozott,mégis itt vagyok,normális dolgozó felnőtt nőként.
(öcsémmel már otthon volt anya 3 évig,van apja is,mégis furcsa gyerek lett)
Aki azt mondja, hogy pici, meg otthon hagyod, stb. Az nézzen utána a hetes bölcsődékkel (a gyerekeket csak hétvégén vitték haza, egész hetet a bölcsiben voltak) foglalkozó kutatásoknak: mi lett az eredmény? Az, hogy a szülői gondozásnak csak a minősége számít, nem a mennyisége.
A férj is ugyanolyan szülő, ha otthon marad vele, z tökéletes megoldás, nagyszülőkkel a közelben meg főleg.
De abból, hogy kiírtad a kérdést, látszik, hogy a lelked mélyén megtartanád. Jól gondolom?
A férjemnek már van egy gyereke az előző házasságából és a saját szememmel látom, hogy jó apa. Illetve egy ideig dolgozott gyerekekkel, nagyon is ért hozzájuk.
A szüleim pedagógusok és a saját gyerekkorom alapján jó munkát végeztek.
Az is szöget ütött a fejembe, hogy nálunk apámnak volt olyan munkája, hogy keveset láttam. Viszont amikor igen, akkor mindig tartalmas programokat csináltunk. Anyám 3 évig otthon volt velem, de vele nem annyira stabil a kapcsolatom, gyakran vitatkozunk, kamaszkoromban komoly háborúk voltak. Nem rossz szülő, de hozzá kevésbé kötődtem.
Az biztos, hogy ha lenne unoka, a szüleimet le se lehetne vakarni róla - persze jó értelemben. A férjem is biztos vagyok benne, hogy maximálisan jó apa lenne. (Ugye ott referenciának a gyereke, vele is nagyon jól bánik, a gyereke is nagyon kötődik hozzá).
Egyetlen ellenérv az, hogy én korlátozott időt tudnék tölteni a gyerekkel az első években, illetve ha veszélyeztetett terhes lennék, akkor borul minden.
Örlődöm... még nagyon friss a dolog, ezért is vagyok ennyire tanácstalan. Az orvos szerint kb a 8. hétben lehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!