Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért rondít bele anyám a...

Miért rondít bele anyám a házasságomba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

33 éves férfi vagyok, 5 éve házas, van egy csodaszép feleségem. Anyám sosem volt őt hajlandó elfogadni, az érve mindössze annyi, hogy "nekem mást szántak" (hozzáteszem, hogy egy nagyon szép és kedves nőről beszélek). Nem érti meg, hogy nagyon szeretem. Amióta együtt vagyunk próbálja megfúrni a házasságunkat valahogy, én már beszéltem vele szépen, csúnyán, halkan, ordítva, nem érti meg. Amikor megtudta, hogy jön a baba hisztiben tört ki, hogy nem tehetem ezt vele, a kedvesemet folyamatosan elhalmozza a "jókívánságaival" (gondolhatjátok mik azok...). Akár az óceán túlpartjára is hajlandó lennék elköltözni, de a családomat nem hagyom, hogy bántsa bárki is, még anyám sem. Egyszerűen nem érti meg, hogy imádjuk egymást. A Feleségem is tök tisztelettudó (volt) vele, próbált megfelelni, de neki nem lehet. Semmi panasza nem lehetne rá, ha nem tudunk együtt takarítani otthon mert a szokásosnál elfoglaltabb vagyok és késő estig bent kell maradnom, a párom megcsinálja, főz, stb...anyám mégis csak kritizálni tudja őt, és kész agyrém. Mit tudnék csinálni??? Azt nem élném túl ha az a nő aki az életemet jelenti itthagyna. :-( Hogy állítsam le anyámat? Már nagyon elegem van belőle..Arra gondolni sem merek mi lesz ha meglesz a picink.

2009. jún. 19. 19:58
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs rá lehetőség hogy messzebbre költözz akkor kezdj el rendes távolságot tartani. Ne hívd át, ne engedd be, legyetek elfoglaltak, stb. Ha max karácsonykor lát meg húsvétkor akkor kb. nyugtotok lesz.

Én 26 éves létemre kiszotom anyámat rendesen ha az én házamban nem úgy viselkedik mint ami nekem megfelel. Ha kell lerakom a telefont miközben beszél és a tudtára adom hogy ha nem fogja vissza magát nálam akkor kiteszem és nemlátja az unokáját hetekig. Az anyák képesek túllőni a célon, de meg kell tanulni kezelni. 33 évesen már nem kezelhet a fiaként szó szerint, nem szólhat bele az életedbe. Ezt nem szabad hagyni....

2009. jún. 19. 21:47
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen az anyád, minek neked ellenség?!

Egyébként tényleg egy megoldás van, meg kell velük szakítani minden kapcsolatot. Mi az, hogy ne merjétek megtenni, hogy nem láthatják majd a gyereket? Az unoka meg kellene, mi?! Ilyen szülőkre, családra egyáltalán nincs szükségetek! Legyél boldog az asszonykáddal, élvezzétek továbbra is egymás társaságát, szeressétek egymást és a babicátokat!(Bár, ebben nincs hiány, úgy látom.;D) Mindenki más le van ejtve.

2009. jún. 19. 22:32
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
menjetek el máshová ahol jó messzi lakton anyudéktól!Más lehetőségetek nincs.Ha csak mondod neki hogy engem nem látsz többé és nem úgy lessz akkor nemfog hinni ezeknek a szavaknak. nem irigyellek az tuti!
2009. jún. 19. 23:43
 24/34 anonim ***** válasza:
68%
Nézd, te is elég harciasnak tűnsz. Még ha igazad van is, ez a "miért rondít bele", nekem durvának tűnik. Most ne mond, hogy ő még durvább, mert úgy-e ez az út sehová sem vezet. Nyugalom kell, és szeretet. A szomszédok, stb vélenénye nem számít. Nem kell harciaskodni. Ha hozzád eljönnek a szülők, mondd meg: itt veszekedés nincs. Aki veszekedni akar, menjen el. De ennél durvábbat én nem mondanék az anyámnak.
2009. jún. 20. 00:57
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg csak azt teheted, hogy egyszer konzekveksen végre is hajtod, amit mondasz, hiszen eddig üres fenyegetés maradt.

Én nem szakítanám meg a kapcsolatot, de közölném a szüleimmel, hogy karácsonykor majd tesztek egy udvariassági látogatást és természetesen felköszöntötitek öket a születésnapjukon. De ennyi.

Én a helyedben azért megpróbálnék egyszer kettesben, nyugodt körülmények közt beszélni édesapáddal, hiszen lehet, hogy ő két szék közt van, és csak a nagyobb nyomásnak engedve ért egyet mindenben anyukáddal.

De a lényeg, hogy vondd le a konzekvenciát, ezt közöld velük és tartsd is be, hogy ne csak üres fenyegetés maradjon.

2009. jún. 20. 08:24
 26/34 A kérdező kommentje:

Kedves 00.57-es hozzászóló!

Te nem lennél harcias a helyemben amikor századszorra k*rvázná le anyád a feleségedet? Mert szerintem igen... 3 évig próbáltam megértetni velük szépen, hogy mi összetartozunk, nem ment. Utóbbi 2 évben próbáltam csúnyán, az se ment...Csodálom a párom szüleit, hogy ők mennyire szeretnek minket. 1 testvérem van, ő hazavihet akárkit, akár minden másnap, az nem számít, és azok a nők akiket ő hazavisz rendszerint sokkal jobbak anyuék számára mint az a nő akit én elvettem. (pedig egyik se volt se szebb, se okosabb , stb...és nem vagyok elfogult)

Anno a karácsony miatt is kiakadtak, mert megbeszéltük a párommal, hogy 24.-e este csak a mienk, és kettesben szeretnénk lenni. Utána, 25.-én és 26.-án jöhet a rokonlátogatás. A feleségem szülei fel tudták fogni, és jónak is látták, hogy a szentestét kettesben szeretnénk tölteni, anyámék ezen is kiakadtak, mert nálunk az a "szokás" (rajtuk kívül senki nem tartja be), hogy vendégeket hívnak szentestére. Én meg a legkevésbé a vendégekre meg a jópofizásra vágyom amikor lenne lehetőségem kettesben összebújni, együtt lenni, stb... azzal a nővel aki nekem a legfontosabb.

Szerintem ti is az utóbbi mellett döntenétek.

2009. jún. 20. 09:29
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Nálam is hasonló a helyzet, annyiban más, hogy 21éves lány vagyok, elváltak a szüleim, most van 2 éve egy párom, aki velem van jóban-rosszban. Megért, szeret, pedig amiatt, hogy elváltak a szüleim, nem mindig könnyű velem. Nem vagyok hisztis, nem ilyenre kell gondolni, csak sokkal-sokkal több törődést igényelek. Ő ezt maximálisan megérti, és meg is kapom tőle. Szóval a szüleim mindketten ellenzik a kapcsolatot, annak ellenére, hogy lassan két éve tart. Egyetlen érvük, hogy még 16 évesen voltunk együtt 9 hónapig, és akkor szakítottunk, és szerintük nem működhet ez megint...Én is tartok tőle, hogy egyszer megunja a párom a dolgot, és próbálok neki minél többet adni, hogy kompenzáljam ezt a helyzetet...Nem tudom mit csinálhatnánk a szülőkkel? Én most készülök egy nagy beszélgetésre apukámmal, anyával nem bírok dűlőre jutni...egyszerűen nem javul a helyzet, ha igen akkor is csak rövid időre és múltkor megkaptam azt, hogy attól hogy nem veszekszik velem nap mint nap még nem azt jelenti, hogy elfogadja...bezzeg ők nm kérdeztek meg engem, hogy én elfogadom-e az ő új párjukat...Nem értem miért nm bírnak magukkal a szülők? Nem goondolják, hogy Te 33évesen, és én 21 évesen már nagyjából eltudom/juk dönteni, hogy mi jó és mi nem jó nekünk? Ezt kellene megértetni velük, hogy ha nem lenne jó, akkor nem lennénk velük, illetve változtatnánk a dolgon. Nem tehetünk ellene, hogy azt szeretjük akit. Ahogy írod a Te párod is nagyon kedves, rendes nő. Az én párom ellen sem lehetne egy szavuk sem, egyetemre jár, nem alkoholista, nem ver, nem drogos stb... Bocsánat, hogy ide, és ilyen hosszan írok, de úgy érzem, hogy ugyanazzal a problémával küzdünk...Előre félek, hogy mi lesz ha esetleg így marad a dolog/ tényleg nagyon szép a kapcsolatunk, és a szülős dolgon kivül szinte semmi nem árt neki, legalábbis tudtommal../ akkor majd nálunk is ez lesz? Anyukám csak akkor jön ha nm lesz otthon a párom? Nekem már azt is mondta, hogy nehogy azt higyjem, hogy majd egy gyerektől meglágyul a szíve...meg, hogy sosem fogja elfogadni, ha akarom csináljam, de ő sosem fog jópofát vágni hozzá...Gyerekkoromban sem volt egy rendes karácsonyom sem, 5évesem váltak el, akkor felnőtt koromban is majd emiatt lesz a parádé? Én ezt nagyon nem akarom...Annyira nehéz...Neked csak azt tudom tanácsolni, hogy egyszer ültesd le mindkét szülődet, lehet, hogy már megtetted, de próbáld meg mégegyszer, és monddmeg nekik, hogy Téged ez nagyon bánt, és most utoljára figyelmeztetted őket, ha nem hagyják abba, akkor felejtsék el az unokázást, csak rajtuk múlik! Remélem sikerrrel jársz...Esetleg ha valakinek van ötlete az én problémámra, szívesen venném. Mégegyszer bocsi, hogy ideírtam de a kérdéssel kapcsolatban előjött bennem a dolog. Neked nagyon sok boldogságot és egy szép egészséges kisbabát kívánok!

Egy 21 éves lány

2009. jún. 20. 17:24
 28/34 anonim ***** válasza:
Nézd, lehet, hogy valahány évvel ezelőtt harcias lettem volna, de MEGTANULTAM, hogy rossz irány! Könnyű mindenkinek megválaszolni, hogy "költözz el!" "hagyd ott őket" "tedd lapátra", "ne csak fenyegesd, hanem ..." figyeld meg, micsoda szavak ezek. Miféle érzelmek vannak annak a lelkében, aki kimondja. Próbáljátok MÁSKÉPPEN. Nem az a kérdés, igazatok van-e, hanem maga a beszélgetés módja. PL. a karácsony. Szerintem is helyes, jogos, szép dolog a szentestét kettesben, mint külön család, stb... Próbáld szépen mondani. Ha nem jön be, akkor is tedd azt, amit ti gondoltok, nem kell a beleegyezést megkapnotok. Ha a szülők (vagy bárki) veszekszik, nem kell visszaveszekedni. Minden veszekedő hang eggyel durvább az előzőnél. Hova juttok? Tedd az amit jónak látsz, szülői engedély nélkül, de türelemmel, kedvesen. Kerüljétek a vádaskodást, ítélkezést, összehasonlítgatásokat ( ki kedvesebb kihez, ki jobb, ki rosszabb, ez megintcsak rossz irány) Szóval: Békesség.
2009. jún. 20. 17:33
 29/34 anonim ***** válasza:
Számtalanszor elmondtad, hogy többet nem állsz velük szóba? Akkor ezek szerint nem tartottad be, amivel fenyegetőztél. Szerintem egyszer csak ne menj hozzájuk. Minek ezt hallgatni?
2009. jún. 20. 17:59
 30/34 A kérdező kommentje:
Kedves 17.24-es válaszoló: Valóban hasonló helyzetben vagyunk. Engedd meg, hogy kicsit tömörítve elmeséljem neked mi történt nálunk. A jelenlegi feleségemet 8 éve ismertem meg. Addig nekem más komolyabb kapcsolatom nem nagyon volt. Anyám csak azt látta, hogy ha haza is vittem bemutatni valakit, az úgysem tartott fél évnél tovább, kvázi nem voltak ilyen dolgok... Aztán megismertem a kedvesemet, aki elbűvölt már elsőre nem csak a külsőségekkel, hanem azzal is, hogy okos, művelt intelligens. Nem mutattam be anyuéknak csak fél év után. Elsőre nem nagyon gondolta anya, hogy bármi "baj" lehet a későbbiekben, csak aztán elkezdett telni az idő. A páromat Arabellának hívják, az is problémájuk volt, hogy milyen hülye név az, hogy Arabella, és hogy milyen c*gányosan hangzik. Pedig szerintem gyönyörű név, a párom meg mindennek elmondható csak c*gánynak nem. Meg a családja sem, még csak nincs is a családjukban...na mindegy. 2 éve voltunk együtt, amikor 2003 elején elhívta a páromat egy beszélgetésre, és mint utólag megtudtam, megkérte, hogy hagyjon el, mert nem ŐT szánták nekem. Mire én este hazaértem Bella már nem volt otthon, huszadjára vette fel a telefont, és akkor elmondta, hogy mi van. Az, hogy anyám akkor mit kapott, azt most nem részletezném mert nyomdafestéket nem tűr, utána 2 hétig könyörögtem Bellának, hogy jöjjön vissza hozzám, mert én imádom őt, és magasról tojok rá, hogy kit szántak nekem, nekem ő kell. Aztán 2003 decemberében bejelentettük, hogy na akkor esküvő, mert megkértem a kezét, és ő az akivel le szeretném élni az életem. Szegény lányra innentől kezdve maga a pokol várt. Nem tudott jót tenni anyuéknak. Ha hozzánk jöttek vendégségbe, gyönyörűen kitakarítottunk, ő sütött, stb... Nem volt jó. Nem azt nézték, hogy mennyi munkája volt benne abban az egész napban, hanem a szálkát keresték mindenben. Azután a látogatás után szegénykém nagyon kiborult, hogy miért ilyenek, fél éjjel őt vigasztaltam. Már az esküvő sem tetszett nekik, mert én megmondtam a páromnak, hogy legyen ez az ő álomesküvője, legyen minden úgy ahogy ő szeretné, én nem szólok bele csak ha kéri, kvázi így anyu sem tudott beleszólni, mert kijelentettem, hogy felejtse el, ez nem az ő esküvője. Olyan embereket akart meghívni a rokonok közül akiket nem is ismertem, míg a párom legközelebbi rokonai nem számítottak. Na akkor mondtam, hogy eddig és ne tovább. (Le a kalappal Kedvesem szüleinek a tűrőképessége előtt, hogy mindezt higgadtan voltak képesek túlélni) Az esküvő természetesen a legsz*rabb volt csak azért, mert a párom meg az anyukája szervezték. És, hogy voltunk képesek erre kidobni pénzt... Aztán jöttek amiket már említettem, hogy mindenhol megpróbált neki keresztbe tenni anyám, amióta meg terhes, azóta még rosszabb. a látogatások számát már vészesen lecsökkentettük, nem akarom, hogy Bella miattuk idegeskedjen, mert most nagyon nem kéne neki, meg úgy egyébként sem.
2009. jún. 20. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!