Miért rondít bele anyám a házasságomba?
Sziasztok!
33 éves férfi vagyok, 5 éve házas, van egy csodaszép feleségem. Anyám sosem volt őt hajlandó elfogadni, az érve mindössze annyi, hogy "nekem mást szántak" (hozzáteszem, hogy egy nagyon szép és kedves nőről beszélek). Nem érti meg, hogy nagyon szeretem. Amióta együtt vagyunk próbálja megfúrni a házasságunkat valahogy, én már beszéltem vele szépen, csúnyán, halkan, ordítva, nem érti meg. Amikor megtudta, hogy jön a baba hisztiben tört ki, hogy nem tehetem ezt vele, a kedvesemet folyamatosan elhalmozza a "jókívánságaival" (gondolhatjátok mik azok...). Akár az óceán túlpartjára is hajlandó lennék elköltözni, de a családomat nem hagyom, hogy bántsa bárki is, még anyám sem. Egyszerűen nem érti meg, hogy imádjuk egymást. A Feleségem is tök tisztelettudó (volt) vele, próbált megfelelni, de neki nem lehet. Semmi panasza nem lehetne rá, ha nem tudunk együtt takarítani otthon mert a szokásosnál elfoglaltabb vagyok és késő estig bent kell maradnom, a párom megcsinálja, főz, stb...anyám mégis csak kritizálni tudja őt, és kész agyrém. Mit tudnék csinálni??? Azt nem élném túl ha az a nő aki az életemet jelenti itthagyna. :-( Hogy állítsam le anyámat? Már nagyon elegem van belőle..Arra gondolni sem merek mi lesz ha meglesz a picink.
Én így nőttem fel. Nagyanyám ki nem állhatta az anyámat, soha nem jött velünk látogatóba, amik amúgy arról szóltak, hogy apám és a nagyanyám (meg a nagynéném) torkuk szakadtából üvöltöztek egymással, hogy mekkora k.va is az anyám, aki eközben kint ült a kocsiban és várt ránk.
A nagyanyám soha nem fogadta el anyut, mert nem volt sváblány... bár hozzáteszem, egy sváblány soha nem ment volna apámhoz, mert ő meg egy csóró magyar volt. Na mindegy.
Én azt mondom tartsatok ki egymás mellett és látogasságotok anyádat olyan kevésszer amilyen kevésszer csak lehet. Pláne most, terhesség idején. Anyám a nagyanyám miatt egyszer amúgy elvetélt, addig szekálta. :(
Kitartást nektek és sok boldogságot a babához!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, át tudom érezni, hogy mennyire hiányozhatnak a közös vasárnapi ebédek, a kellemes beszélgetések, és a mosoly, a harmónia a családban.
Anyukád valószínűleg nem tudja elviselni, hogy elvesztette az egyszem,-vagy nem tudom hány fia van -fiát.
Azért nem vesz Téged komolyan, mert mondtad már, hogy nem állsz vele szóba, vagy megszakítod a kapcsolatot vele, de mégsem történt ez meg.
Rá kellene ijeszteni.
Szerintem utoljára el kellene menned beszélni vele, és megmondani, hogy így nem csak az fiát veszíti el, de az unokáját is, és nem lesztek jó viszonyban és nem láthatja az unokáját, ha ezt csinálja.
Még el is költöztök, ha ennek nem vet véget.
Nem kell szeretnie a feleségedet, de ha Neked Ő kell, és őt választottad, azt el kell fogadnia.
Külön életet éltek, nem tőle függötök, felnőtt emberek vagytok.
Neki ez miért fáj??
Ráadásul úgy, hogy nem is igaz semmi abból, amit állít.
A feleséged kedves, aranyos.
Vele is az volt gondolom.
Akkor, mi a baja vele tulajdonképpen?
Nem az számít, hogy TE, az ő gyereke boldog legyen??
Szerintem ezt így tálald ki neki, úgy, hogy megszakadjon a szíve.
Hiszen, nem akarhatja, hogy a fia szenvedjen.
De ezzel csak ezt éri el.
Kívánom, hogy rendbe jöjjön a helyzet!
És gratulálok a babához!!
Értetlenül állok én is az egész előtt...valószínű, hogy az lesz amit mondtok, hogy megpróbálok megszakítani velük minden kapcsolatot. A kedvesem rengeteget szomorkodott ,ill. idegeskedik miattuk, azt meg aztán végképp nem bocsátanám meg ha miattuk veszítenénk el a babát. Más nő szerintem már rég elhagyott volna...
Köszönjük a babához a gratulációkat.
Szia, nekem az jutott eszembe, hogy kb. 200 km-el koltozzetek odebb. Na, de azert a munkadat nem hagyhatod ott a szulok hulyesege miatt.
Ez egy jo otlet hogy elkoltoztok messzebbre, nem ugyanabban a keruletben eltek tovabbra.
Bar, ha nem gyakran mentek anyukadekhoz akkor meg ugyanabban a keruletben is maradhattok.
Mond meg anyukadnak iratkozzon be nyugdijas klubba, apolja a kertjet, menjen a piacra arulja a gyumolcsot, kosson pulovert, jarjon tornazni, beszelgetni a baratnoivel, menjen tura klubba, meg egy csomo mas lehetoseg van ahova eljarhat es jol erezheti magat a vele egykoru emberekkel.
Szornyu hogy unalmaban nem tudja mit csinaljon, es sajat gyereke eletet tonkreteszi. Nagyon de nagyon merges vagyok az ilyen szulokre.
Orulnie kellene hogy rendes ember lett beloled, megtalaltad az igazit, es boldogan eltek egyutt.
En biztosan fogom elni hagyni majd a gyerekemet, en csak azert imadkozok hogy egeszseges legyen es rendes ember valljon belole. De tolem aztan ugy el ahogy akar.
Elni es elni hagyni! -en probalok e szerint elni.
Sok boldogsagot a babahoz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!