Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem boldogabbá a...

Hogyan tegyem boldogabbá a feleségem egy tragédia után?

Figyelt kérdés

a feleségem 3 hete szült, de a gyerekünk sajnos holtam született:(. Érzem, hogy szüksége van a szeretetemre, meg nekem is az övére, ezt meg is adjuk egymásnak, viszont elég depressziós lett, és nem könnyű kirángatni belőle, főleg, hogy én vagyok túl jó lelki állapotban.

A kapcsolatunk szerencsére nincs krízishelyzetben, de nem tudom mit kéne tennem, hogy könnyebben túl lépjen rajta.

2009. jún. 19. 18:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom ami történt, fogadd őszinte részvétem. Hasonlóban az anyai oldalról érintettként én pár dolgot egy kicsit másképp gondolok. Egy ilyen tragédia nem egy olyan egyszerű dolog aminek feldolgozásán pár hét alatt mindenképpen túl kell lenni. Akárhány közös gyereketek lesz még ezután rá akkor is úgy fogtok emlékezni, mint ez első gyereketekre. A dolog lelki részét tekintve van egy pici különbség a nő és a férfi között. Természetesen a saját páromon is láttam, hogy mélyen érinti a dolog, de ő nagyon sokáig nem tudott vagy akart az ezzel kapcsolatos érzéseiről beszélni. Maga a gyász egy folyamat aminek meg vannak a lépcsőfokai és nem igazán lehet belőle lépcsőfokokat kihagyni. Én azt vallom, hogy minden ezzel kapcsolatos érzésünket, félelmünket ki kell magunkból beszélni. ha ez megtörténik akkor mondhatjuk el magunkról, hogy feldolgoztuk ami történt. Az ember ilyenkor egy picit újra értelmezi az eddigi életét, és rájön, hogy amit eddig fontosnak tartott lehet nem is annyira lényeges. Az ember kap egy olyan feladatot az élettől, hogy egy mások által elképzelhetetlen élethelyzetből kell felállnia, és ebből előnyt kovácsolnia.

[link]

Van egy oldal, amit a témában érintett szülők hoztak létre. Van aki szerint nincs értelme a sebeket feltépkedni. Én úgy gondolom, hogy az ember nem tesz olyat ami neki nem jó. Sokaknak segített, hogy ott elmesélhette a mi történt. Meggyőződött arról,hogy nincs egyedül illetve más is hasonlóan éli meg a dolgokat.

2009. jún. 19. 20:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
azt hiszem a tobbiek mar mindent elmondtak, en KITARTAST szeretnek kivanni!!! tenyleg tiszta szivbol kivanom, igy a tavolbol.
2009. jún. 19. 21:37
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez tényleg borzasztó!Énis át tudom érezni a fájdalmat,mivel nekünk meg 3.éve hogy nemsikerül a baba és kezelgetmnek a dokik. vagyis probálnak mert semmi gondod nemtaláltak eddig!mennyi idős volt mikor elment a baba?
2009. jún. 19. 23:46
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a jókívánságokat, és sajnálom akikkel hasonló történt.
2009. jún. 19. 23:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Eloszor is nagyon sajnalom ami tortent es jobbulast kivanok a felesegednek!

Nalunk a testveremnek szuletett a 2 gyermeke minden okes volt, mar egy hete otthon voltak minden okes, es egyszercsak szoptatas kozben csak ugy osszeesett a csoppseg!

Megallt a szive... :(

Nagyon kivoltak, mert hat ok ugye mar otthon voltak egy hete vele, babusgattak meg minden :'(

Aztan akkor a ferje is tokre kivolt, de amit en eszrevettem az o kettejuk kapcsolatabol az az volt, hogy nem eroltettek ezt a "felejtsuk el minel hamarabb" dolgot, hanem ugymond jol kisirtak magukbol az egeszet, meg sokat beszeltek rola, es sogorom nem eroltetett semmit tesomra.

Kb egy honapig nagyon maguk alatt voltak mindketten aztan meg valahogy minden elkezdett megint bendulni, aztan mostmar van 3 gyerkocuk!

Persze sosem felejtjuk el a kis masodikat, de hat muszaj tullepni rajta.

Meg az is jo lehet ilyenkor ha talalsz a felesegednek valakit akire raontheti a szeretetet es a gondoskodasat, pl egy idosebb csaladtag akinek szuksege van valakire vagy csak egy kiskutya, akirol gondoskodhat...

Jobbulast nektek es gondoljatok arra, hogy minden vihar utan kisut a nap!

Szia

2009. jún. 20. 00:09
 16/21 A kérdező kommentje:
utolsónak: az talán tényleg még rosszabb lehetett, örülök, hogy sikerült nekik túllépni rajta. A kutya meg nem is olyan rossz ölet, köszönöm szépen:)
2009. jún. 20. 09:52
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért vigyázz azzal a kutyával, mert te jószándékból akarod neki hozni, ő viszont ESETLEG láthatja úgy, hogy a kutyával akarod "pótolni" a picit. Azért ezt gondold meg.
2009. jún. 20. 09:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Gyilkoljatok meg, de ha nagyon depressziós, és nem tudsz rajta változtatni (mert abból nem jön ki az ember csak úgy, én tom) menjen orvoshoz, ő felír gyógyszert. Sajnálom a babátokat :(
2009. jún. 26. 19:53
 19/21 anonim ***** válasza:
Szia. Őszinte részvétem:(! Mi is nagyon vártuk már a babát, mindíg simogattam, puszilgattam a feleségem hasát.... Kicsi Gyuszinak hívtuk.... (Azóta is így emlegetjük) A mi kicsi fiunk is holtan jött a világra, rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór. Már 3 éve történt, de még nem vagyunk túl rajta. Mi sem próbáltuk erőltetni, hogy hamar legyünk túl rajta, hiszen a gyászt meg kell élni. Nekünk az segített a fájdalom enyhítésében, hogy sokat beszéltünk a kicsiről, kisírtuk magunkból a fájdalmat. Emlékszem, hogy a tragédia estéjén Cserháti Zsuzsa: Édes kisfiam című számát hallgattuk és zokogtunk... Meg azóta is sokszor ránk jön a sírás:( Én is nagyon nehezen viselem, de a feleségem még nehezebben:( Én úgy próbálom elviselhetőbbé tenni neki a történteket, hogy hagyom, hadd adja ki a fájdalmakat, éreztetem vele, hogy szeretem és számíthat rám. Magát okolja és bűntudata van, hogy fájdalmat okozott nekem, hogy holtan szülte meg a fiunkat. Mondtam neki, hogy nem Ő tehet róla! Te is csak annyit tehetsz, hogy érezteted, hogy mellette vagy! Részvétem és kívánom, hogy boldogok lehessetek még! Üdv: Gyuszi
2010. febr. 11. 13:41
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó !

nagyon sajnálom a Te történetedet is! Kívánom, hogy képesek legyetek túljutni rajta és legyen egy egészséges tünemény picitek!

Kedves Kérdező! HOgy vagytok azóta?

2010. febr. 11. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!