A lányom smink és vásárlás mániás. Mit lehet vele tenni? Miért alakulhatott ki benne?
Valószínűleg tényleg ezzel kompenzál. A kivsit husis alkat mellett neki a köröm és a smink marad, ha versenyezni akar a női kortársaival a pasik figyelméért. Illetve az apja hiánya is nagyon benne lehet ebben.
De miért baj ez? Az egyik ember ilyen, a másik olyan. Nem tettél semmi rosszat. Ha a lányodat ez érdekli, akkor ez érdekli, ne másokkal és a másikkal mérd össze, hanem őt magát nézd és szeresd, őt fogadd el ilyennek, amilyen.
Még mindig jobb, ha folyton kenegeti a körmeit, mintha drogozna, ugye?
Ja: és azért hazudozik, mert te állandóan kontrollálod. Ne turkálj a holmijai között, ne akarj mindenről tudni, állj szépen a hátérban, ha kellesz, támasznak, hogy legyen, akihez visszatér a kamaszodás viharában.
Engedd önálló emberré lenni és fogadd el, hogy ő egy tőked független önálló lény, nem pedig a klónod. ha te nem fested magad, oké. De ő miért ne tehetné?
Hány éve történt a válás? Javaslom, hogy keresse meg az édesapját és vegye fel vele a kapcsolatot. Nagyon hiányozhat neki.
Hát a smink is eléggé káros, ha annyira nem is, mint a cigi... Láttam, mit művelt húgom iskolatársával, 16 éves, de már évek óta nagy szarkalábak vannak a szeme alatt, ocsmány.
És nem értem, itt miért ilyen marha megértő mindenki a lánnyal szemben. Normális dolog több ezer forintot elszórni hetente ilyenekre? 3000 ft-t olyan kenceficére, amit tizedéért megvehetne, de nem, mert kell a flanc? Ha ilyen lányom lenne, kivágnám...
Minek örüljön a kérdező? Hogy a lánya nem fogja fel a pénz értékét? Az a gond, hogy nemcsak a jobb módú fiatal lányok ilyenek, hanem azok is, akiknek a szüleik alig tudják kiköhögni a törlesztőt meg a kifizetni a sok számlát, és észre sem veszik, olyan helyen folyik ki a pénz, mint ez is.
Utolsó: azért, mert ez a kamaszkor része, normális, amit a kislány csinál és nem nomrális, hogy anyuka nem engedi magárül leválni, nem engedi változni, kontrlállja, turkál a holmijai között, és legfőképenne az nem nomrális, hogy önmagához hasonlítja és úgy, hogy magát feldícséri n("én soha nem festettem magam különönsebben"), őt pedig ország-világ előtt elmarasztalja. Szerinted milyen érzés lehet ez a kislánynak?
Önfelfedezés, a ki vagyok és mire jó kérdésekre a válaszkeresés. Senki sem mondhatja meg előre, hogy kinek hogyan KELL élnie - azt minden embernek magának kelleENE megtalálnia. ha erre nem adnak lehetőséget, akkor abból később nagy bajok lesznek.
És téged miért zavar az, ha más ember festi magát és ráncos lesz a szeme? Az ő bőre, az ő szeme, és az ő akarata. Nézz máshova, ha annyira zavar.
"nem mindegy mire költi a zsebpénzét?"
Nekem mindegy, de én úgy látom, az anyának, aki a pénzt keresi, nem az. És igazat is adok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!