Egy férfinek mért teher a felesége lelkével törődni, ha mindezt kérés nélkül megkapja viszont?
Érdekes, nálunk pont fordítva van. Hiába akarnám, hogy a feleségem beszéljen velem arról, hogy mit gondol, csak veszekedés alkalmával jön ki belőle. Vagy mennyire rossz az, ha megkérdezem, hogy "Bánt valami?" esetleg "Mondd, mi bánt?", vagy "Mit szeretnél, változtassunk valamin?". És ezekre a kérdésekre nem sikerül értelmes választ adnia csak akkor, ha már előtte üvöltözött, vagy csapkodott 5 percet. Nem érti meg, hogy nem vagyok gondolatolvasó, maximum találgatni tudok. A férfiak egyszerűek, így kell beszélni velünk: ez és ez nem jó, helyette azt akarom, hogy ez és ez legyen, és akkor boldog leszek. (Persze már rájöttem, hogy ez az, ami soha nem fog megtörténni.)
- egy férj
A férjnek: Én pontosan ezt teszem, már szépen elmondom neki, de közben sik ideg vagyok,mert már százféle módszert megpróbáltam.
Én mindig igy kezdem, szépen elmondom, hogy valami bánt, igy kezdem, és, hogy ez és ez miatt szarul érzem magam. És akkor kezdem érezni, abból amit mond, hogy rohadtul nem fog erre most időt szánni, hanem vmi egyszerü hülye, 'ugyulubugyulu mondattal próbálja meg elütni, azt ami nekem lehet hogy hetekbe került, hogy egy szót is szóljak róla.
És itt kezdődik a vita, mert ugy érzem aránytalanul semmitmondó a hozzáállása bizonyos problémáimhoz.
Nem hiszem el, hgy ne érezné rajtam, hogy néha több kell, mint felszines szar mondatok.
Mondd már el, mit tehetnék, hogyan vezessem rá, hogy többet beszélgessünk olyan dolgokról, ami után ugy érzem majd, hogy mélyebben összeköt minket valami?
Én rohadtul egyszerűen is közöltem már vele, mint egy idiótával (persze, nem az) hogy ha szar volt valami.
Minden féle próbálkozásommal a falba ütközök.
Mintha egy szar lennék, akivel teher mélyebben foglalkozni.
Te hogyan érted el magadba, hogy ilyen kérdéseket teszel fel a feleségednek? Hogyan kell ezt?
Akkor ez a házasság, szar vagy mi? Én azt akarom, hogy tökéletes legyen!
"És akkor kezdem érezni, abból amit mond, hogy rohadtul nem fog erre most időt szánni, hanem vmi egyszerü hülye, 'ugyulubugyulu mondattal próbálja meg elütni, azt ami nekem lehet hogy hetekbe került, hogy egy szót is szóljak róla.
És itt kezdődik a vita, mert ugy érzem aránytalanul semmitmondó a hozzáállása bizonyos problémáimhoz."
Nem lehet, hogy az a baj a kapcsolatban, hogy ami neked probléma, az neki nem tartozik a probléma kategóriába? Talán azt érzi, hogy már megint valami olyan semmiséggel foglalkozol hetek óta, amit egy kézlegyintéssel is el lehet intézni.
"Te hogyan érted el magadba, hogy ilyen kérdéseket teszel fel a feleségednek? Hogyan kell ezt?
Akkor ez a házasság, szar vagy mi? Én azt akarom, hogy tökéletes legyen!"
Én alapból ilyen vagyok, engem az tesz boldoggá, ha látom, hogy a nő, akit szeretek, boldog. Ez azt sugallja, hogy mint férfi és férj, jól teljesítek, jól teszem a dolgomat. Csak hát a dolgok nem így működnek. A nők tudat alatt időről-időre próbára akarják tenni a hímet, aki mellettük van, akaratlanul is tesztelgetik, ami nekünk férfiaknak rosszul esik, mert egyszerűen nem ésszerű. Persze nem is, de a nők így vannak genetikailag kódolva. Szóval nem tudom, hogy sz*r-e a házasságod, azt sem tudom, hogy a sajátom az-e. Néha igen, néha nem. De mehetnének sokkal simábban is a dolgok, az biztos, és kaphatnék sokkal több szeretetet, tiszteletet és megbecsülést, mert amit most kapok, az közel jár a nullához.
- egy férj
Azért, mert néha elképesztő hülyeséget bírtok kitalálni, és abból problémát csinálni, amit csak egy másik nő tud megérteni.
Egyet ne felejts el, hogy ő férfi és nem NŐ!
A férfiasság nem egyenlő azzal, hogy keményen leszarom, mi van a másikkal.
Én tisztelem, becsülöm és védem a 'várunka' bárki ellen, ha kell.
Itt arról van szó, hogy szilárdabban akarom érezni, hogy tartozok valakihez, nem csak olyan egymásmellettélés szinten.
Nem nőre van szükségem, hanem férfira, ezt jól látod. Szar lenne, ha folyton itt sirdogálna vmi hülyeségért. Én egy normális érzelmi életet akarok vele közösen.
Nem tudom, hogy mért kell mindig olyan sikra terelni ezt a dolgot, mintha itt valaki eszelősen gonosz módon, kódolt formában kinozni akarna vkit. Fenébe! Mért furcsa, ha az ember érez is vmit és extrém helyzetekben több beszélgetésre van szüksége?
Nem ilyenkor kell férfiaskodni, hanem mikor tényleges éles helyzetekben kell kiállni vmiért v valkiért. Sokszor láttam már ilyen férfias férfiatlan viselkedést is. (ez nem a párom) Csak itt akarok bizonyos mgnyilvánulásokra is reagálni.
Én a házasságtól azt várom, hogy mindig erősitsük és ne gyengitsük,( mindenféle férfias ürüggyel) a 'várfalakat'.
Én is szoktam lelket önteni bele, ha ugy érzem, hogy nagyon leeresztett. És nem látom, hogy nagyon ellenére lenne. Mindenkinek szüksége arra, hogy néha 'rugdossák', hogy keljen fel és járjon tovább.....mindezt jelképesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!