Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy férfinek mért teher a...

Egy férfinek mért teher a felesége lelkével törődni, ha mindezt kérés nélkül megkapja viszont?

Figyelt kérdés
ELcsépelt szar kérdés! De nagyon kiváncsi lennék a valódi okokra. Ha lehet, férfi válaszoljon. Tényleg az okokra vagyok kiváncsi. Számomra ez felfoghatatlan, hogyan gondolja valaki, hogy mély beszélgetések nélkül lehet fenntartani egy házasságot.
2012. ápr. 16. 12:51
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
93%
Én sem tudom, de szerintem nem normális állapot. Ha egy férjnek ez teher, akkor ott már valami gond van...
2012. ápr. 16. 12:55
 2/33 anonim ***** válasza:
22%

ez a lélekes dolog,nekünk pasiknak,kb akkora nyűg,mint csajsziknak pl az autó keréknyomása,:)

nagyon távol áll ez mitőlünk

2012. ápr. 16. 12:58
 3/33 anonim ***** válasza:
38%
Távol áll a férfiaktól. Talán vegyenek erőt magukon, és csinálják. Mi is végig tudjuk hallgatni a sztorikat a kocsikról, egyebekről. Nem?
2012. ápr. 16. 13:00
 4/33 anonim ***** válasza:
93%
Ezek bizony nem jó indokok arra, hogy valaki kivédje, hogy a párjával törődnie kéne. Én nő vagyok és szívesen elhallgatom az autós story-kat, egyáltalán nem érzem nyűgnek a keréknyomást se, hiszen szeretem az autókat. De félretéve ezeket, semmivel se lehet ezt kivédeni. Aki szereti a párját, az nem csak a testét szereti, hanem a lelkét is!
2012. ápr. 16. 13:03
 5/33 anonim ***** válasza:
94%

Gondolom minden férfinak van erre egy szintje amit még elvisel. Ezzel nem azt mondom hogy te minden esetben felesleges törpölsz dolgokon, de sok nő iszonyat hogy miken tud törpölni és hogy mennyit.

Némelyiknek úgy kattog az agya jelentéktelen dolgokon hogy hihetetlen, elolvasom itt némelyik kérdést és megfájdul a fejem.

Ő meg ezzel traktálja a férjét hónapok óta, hidd el, ettől is be lehet fordulni, nem csak attól ha nem hallgatnak meg.

A számodra valóban lényeges dologról van szó akkor azt emeld ki, értesd meg vele egyértelmüen, különben csak egy lesz a sok közül. Szegezd neki hogy erre neked nagy szükséged van és nagyon sokat segitene és megnyugtatna ha ezt kibeszélhetnéd vele és csakis arra vágysz hogy vele, ezzel nem fordulhatsz máshoz.

De ezt nem játszhatod el mindig, más, lényegtelenebb témákkal, mert akkor a lényeges sem kapja meg azt a figyelmet amit elvársz.

2012. ápr. 16. 13:08
 6/33 anonim ***** válasza:
83%

Talán nálunk van a hiba (bár sokszor mondom, hogy a Kedves félig nőnek készült), de sokszor inkább ő turkál a lelkemben, ha látja, hogy valami nincs rendjén odabenn, minthogy nekem eszembe jusson beszélni róla.

Mindent, szó szerint MINDENT megbeszélünk, ami a lelkünket nyomja, vagy, ha valami probléma van kialakulóban köztünk. Ezt már az elején leszögeztük, hogy márpedig meg kell beszélni, nincs is annál rosszabb, tehát azóta így működik. És MŰKÖDIK! Soha egy hangos szó váltás, féltékenység, vita, értelmetlen összezörrenés nem volt köztünk a közel egy év alatt, pedig -sajnos- volt részünk jóban-rosszban bőséggel. Pedig nem a hétvégén randizós, hanem az éjjel-nappal együttlevős fajta vagyunk (voltunk, mert épp külföldön dolgozik), és házasodni készülünk.

A probléma pontosan azzal van, hogy a férfiaknak ez nyűg, bár szerintem sokszor a nőknek ugyanígy. Egyszerűen össze kell szorítani a fogakat/öklöket, mély levegő, és ki kell mondani, amit ki kell. Utána sokkal jobb lesz, nem kell napokig szenvedni. Pont, mint a fogorvosnál... :)Pedig azt is milyen sokan utálják...

23L

2012. ápr. 16. 13:09
 7/33 anonim ***** válasza:
94%
Nőként, férjjel és sok férfibaráttal mondom,hogy a nők néha túl akarják beszélni a dolgokat. Néha én is kiakadok barátnőktől amikor századszorra rágják át ugyanazt teljesen parttalanul és értelem nélkül. A férfiak ezt nem bírják (és jó néhány nő sem) A mély beszélgetések néha rendben.A dolgok megvitatása rendben. A parttalan ömlengések mély beszélgetésnek álcázva nem. Semmi értelme
2012. ápr. 16. 13:16
 8/33 anonim ***** válasza:

A válaszomat kiegészíteném a hetes válaszolóval. Akár szó szerint írhattam volna hozzá ugyanezt. Mélységesen egyetértek!

23L

2012. ápr. 16. 13:19
 9/33 anonim ***** válasza:
Én is írhattam volna a 6-os és a 7-es válaszait!!
2012. ápr. 16. 13:22
 10/33 A kérdező kommentje:

Igen, mi is leszögeztük, de ez valahogy nem működik a részéről. Én úgy gondolom, kellene ehhez valami intelligenciaszint is, hogy önmaga belássa, hogy erre szükség van. Kimondatlanul hagyni dolgokat, nem vezet csak feszültséghez, ehhez tényleg ekkora ész, kell, hogy valaki belássa? Én intelligensnek látom a férjemet, de sajnos ugy tűnik, hiába, érzelmileg nincs a toppon.

Képtelen vagyok felfogni, hogy egyszerű folyamatokat mért nem lehet átlátni. Pl , hogy mikor miből következett vita. És akkor nyilván, ha ezt nem akarjuk, akkor másképp kell csinálni, többet beszélni, nem csak hallgatni, hanem megérteni és tenni is. Nem értem, pedig szeretjük egymást.

Hogyan kéne ezt megoldani mégis?

2012. ápr. 16. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!