Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tud senki dícsérni?

Miért nem tud senki dícsérni?

Figyelt kérdés

Én mindenkinek tudok pár őszinte jó szót mondani, ha valamit tényleg értékelek benne, és nem is fukarkodom vele. De a körülöttem lévő emberek..

addig spóroltunk,hogy kifizettük a frankhitelünket. a 6 hetes babánk napirendjét szuperül kialakítottam, ügyesen elalszik külön szobában, magától, bárkivel jól elvan. a lakás folyton csilli-villi, mellette dolgozgatok is itthonról, mégsem mond senki semmit :(

2012. ápr. 11. 12:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
Mit dicsérjenek? Ha valami óriási dolgot vittél volna véghez, biztos dicsérnének, de amiket te csinálsz az alap. Azért mert te otthon dolgozol, tiszta a lakás, és a gyerek elalszik külön szobában, hát nem hinném h nagy érdem, ne haragudj. Több ezer nő teszi még meg ugyanezt.
2012. ápr. 11. 13:36
 12/22 anonim ***** válasza:
64%
:) na kedves kérdező, eddig csak annyi bajod volt, hogy dícséretet nem kapsz,.,,most már kaptál beszólást sértést is! :) Kell ennél több :) gyere gyakrabban
2012. ápr. 11. 13:46
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

"Ilyen nincs, aki ezt mondja vagy szívtelen vagy hazudik."

Csak mert te ezt hiszed, nem lesz így.

2012. ápr. 11. 13:52
 14/22 anonim ***** válasza:
37%
és csak mert te azt hiszed és írod, hogy én azt hiszem, az sem lesz ám úgy :)
2012. ápr. 11. 14:09
 15/22 anonim ***** válasza:
37%

Fú, ez nagyon okosnak indult. Érted, hogy mit írtam?

Ennyi erővel mondhatom, hogy aki folyton dicséretre vár, az önbizalomhiányos és soha nem lesz boldog, aki meg mást mond, az hazudik.

Ez attól még nem igaz.

2012. ápr. 11. 14:38
 16/22 anonim ***** válasza:
82%

Én éppen az eddigiekkel ellentétben más álláspontot képviselek. Szerintem mindenkinek szüksége van visszajelzésekre a környezete felől, főleg annak, aki otthon van, valószínűleg keveset jár el otthonról. Másoknak a munkája, munkatársai vagy baráti köre megadja ezeket a pozitív visszajelzéseket. A kérdező valószínűleg egy 6 hetes babával nem járkál olyan sokat közösségbe, így marad a férj és a család.

Rendben van, hogy rajta kívül még több ezer nő van hasonló helyzetben és mások is tudják jól menedzselni a gyereknevelést és háztartást, de néha az embernek jólesik egy biztató szó, akárcsak annyi, hogy milyen szépen ragyog a lakás. Végül is ezért vagyunk társas lények. Nem kéne őt ezért lehordani és és a sárba döngölni.

2012. ápr. 11. 14:40
 17/22 anonim ***** válasza:
48%

Nem sárba döngölés, de komolyan vállveregetés jár azért, mert nem él dzsuvában?

Ha valami nagy és nemes dolgot visz véghez, kezet rázok vele, és csillogó szemmel hallgatom végig.

2012. ápr. 11. 14:44
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

"Nem sárba döngölés, de komolyan vállveregetés jár azért, mert nem él dzsuvában?"

Miért sarkítod ki a helyzetet? Senki nem beszél vállveregetésről vagy kitüntetésről, de egy-egy dicsérő szó néhanapján a férjétől pl. járhatna. Még akkor is, ha nem nagy ügy nagyon jól tud esni az embernek, a másik fél részéről pedig semmibe sem kerül.

Nekem is jól esik, ha a párom megdicséri a főztömet, vagy akár a külsőmet, de az vesse rám az első követ (és a kérdezőre) akinek ezek az apró dolgok nem számítanak egy kapcsolatban és normálisnak tartják azt, hogy nem kapnak visszajelzéseket.

2012. ápr. 11. 14:51
 19/22 anonim ***** válasza:
65%
na végre :) valaki végre megértette a kérdezőt és engem is :)
2012. ápr. 11. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
47%
Akkor vethetek követ, mert engem kifejezetten irritál a dicséret. Tudom, biztos hazudok, de utálom, ha megdicsérik, ha főzök, mert egyrészt akkor máskor is elvárják, másrészt nem akarok "háziasszony" lenni. A külsőmet meg azért nem szeretem, ha dicsérik, mert elégedett vagyok magammal, és magamnak öltözök, és amikor valaki megdicsér, olyan, mintha jóváhagyna, és ez engem rossz érzéssel tölt el.
2012. ápr. 11. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!