Nincs miért élnem, mit csinálhatnék?
Szaréletű vagyok, egyszer hibáztam és azóta nem kíváncsi rám senki, haverokkal meg nem sokra megyek. Tényleg nincs semmi amiért élhetnék... elhagyott az akkori barátnőm, a családom, a barátaim nagy része mert nem kell nekik sittes ember (igen,tettem fel róla kérdést) idegenekről meg inkább ne is beszéljünk. Azóta volt egy barátnőm de amikor megtudta, hogy ültem akkor ő is kirakott. Azóta is próbálok mindenkivel jó lenni de nem nagyon akarnak rólam hallani. Van pár haverom de velük csak szórakozni jó, mondjuk már régen voltam úgyhogy nem nagyon beszélünk. Mindig próbálom elhitetni magammal, hogy majd később jobb lesz de már unom, hogy évek óta ezt ígérgetem magamnak. Már teljesen kivagyok, szégyen vagy nem, sírni is szoktam néha, pedig régen sose csináltam, nem is ismerek magamra. Tudom, hogy hibás vagyok de szerintem mindenki megérdemel még egy esélyt. Nem tudok már mit csinálni, nincs semmi ötletem és nincs senkim aki miatt érdemes lenne élni. Úgy "élek" hogy már nem érdekel semmi, felőlem történhet bármi. Nem sajnáltatni akarom magam, de tényleg nem látom értelmét.
27F
Látom írták már, de leírom én is - ne másokért élj, hanem magadért. Ne várd, hogy majd valaki boldoggá tesz. Neked kell boldognak lenned, akár egyedül is. Ha nem megy, nincs ember a talpán, aki tartósan boldoggá tehetne!
Olvasd el ezt a két könyvet:
Louise L. Hay - Éld az életed
Andrew Matthews - Legyél boldog most
Itt van ez a kérdés. A kérdező hozzáállását követve egész kellemes kis élet alakítható ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
Ezt egy másik kérdéshez írtam, bemásolom ide is (ha valakinek ismerős lesz, akkor ezért).
Esetleg kezdd el írni egy kis füzetbe, vagy word dokumentumba, vagy akár egy blogba, hogy mi az aminek aznap örültél. Ülj le este, és írd fel a legapróbb dolog is ami egy kicsit is örömet okozott. Sütött a nap, csiripeltek a madarak, friss volt a zsömle, elérted a buszt, épségben hazaértél, időben felkeltél... Bármit! Szerintem egy idő után egyre több dolog lesz, és lassan rájössz mennyi jó dolog van az életedben, ha azokra koncentrálsz és nem arra, ami nincs, vagy ami épp nem olyan jó. Én is csinálok valami hasonlót, és nekem nagyon tetszik ez a listázás. :)
"A boldogság a jövőben van. Nem igaz. Te itt és most vagy boldog, de nem tudod, mert a hamis elképzeléseid, a torzított látásmódod nem enged szabadulni félelmeidtől, szorongásaidtól, ragaszkodásaidtól, konfliktusaidtól, bűntudatodtól és még egy sereg dologtól, amire programozva vagy. Ha mindezt átlátnád, rájönnél, hogy boldog vagy, csak éppen nem tudsz róla."
Anthony de Mello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!