Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Majdnem 28évesen nőként se...

Majdnem 28évesen nőként se családdal, se férjjel, se jól kereső állás, önálló egzisztenciával (pl lakás), nyelvtudás nélkül bukott ember vagy?

Figyelt kérdés

Ne kíméljetek ! Egyetlen egy előnyöm a külsőm ,na nem vagyok bombázó de jó alakom van és dekoratívnak tatnak, még egy dolog, van affinitásom a művészetekhez. Viszont tanulni képtelen vagyok ..

Mik a kilátásaim ? Csak őszintén ..

2012. ápr. 9. 22:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindig kell, hogy legyen valami célod, amit meg akarsz valósítani, mert a nélkül csak telnek az évek és nem igazán történik semmi érdemleges. Nekem a bátyám volt ilyen, hogy 33 évesen kis félretett pénzen kívül otthon lakott, bulizott, se nyelv és egy használhatatlan érettségi. Most összeszedte magát és elkezdett tanulni (szerintem soha nem késő), megcsinálta a jogsit is és próbál saját lábra állni. Szerintem nem vagy elkésve semmivel, de mindenképpen kell, hogy csinálj valamit. Akár kezdj el nyelvet tanulni, vagy nézz egy iskolát, hogy más szakmát tanulhass, de legyen célod, amiért érdemes minden nap felkelni és küzdeni. Ne foglalkozz mások véleményével, ne akarjál megfelelni egyik családtagodnak sem, az emberek mindig szeretnek másokat kioktatni és marha jó tanácsokat adni. Én pont anyukámat sértettem meg egyszer azzal (de jogosan), hogy ne adjon nekem olyan párkapcsolati tanácsot, akinek egy romhalmaz a magánélete. Mert nem hiteles.
2012. ápr. 9. 23:15
 22/29 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nem.

Talán a fogyasztói társadalom mércéje szerint igen.

Én viszont úgy látom, ez a kultúra (fogy társ.) szándékosan hajszol át bizonyos feladatokra még éretlen embereket bizonyos kulsődleges állapotokon, mai az égvilágon semmiféle tartalommal és megelégedettséggel nem jár.

2012. ápr. 9. 23:24
 23/29 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem.

Talán a fogyasztói társadalom mércéje szerint igen.

Én viszont úgy látom, ez a kultúra (fogy. társ.) szándékosan hajszol át bizonyos feladatokra még éretlen embereket bizonyos külsődleges állapotokon, ami az égvilágon semmiféle tartalommal és megelégedettséggel nem jár.

Pl. a szellemi hagyományok szerint az érzelmi felnőttség a harmincas-negyvenes életévek során jön meg, akkor lesz csak az ember érett párkapcsolatra is. Ez előtt amit művelni tud, amilyen érzelmi feladatokkal szembesül, annak feldolgozására sem érett még, inkább legyőzi őt az.

És még számos dologban vélekedem a kultúránk kertein kívüli módon.

2012. ápr. 9. 23:27
 24/29 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagy egyedül

Én soha nem szerettem tanulni, de 4.8 végeztem családi unszolásra

Alig vártam , hogy vége legyen a sulinak , szakmát is szereztem , de tudtam , hogy soha sem fogok benne dolgozni

2 tesóm , vörös diplomások (több is van nekik)

De minek ?

Nekem üzleteim vannak ! Én is szinte mindig megkapom a családtagjaimtól , hogy 0 vagyok , mert nincs diplomám, nem tanultam nyelveket stb. stb.

Tessék ???

Én a sz@ros üzleteimmel , 1 hónapban többet keresek , mint Ők 1 év alatt !(tisztességes úton)

Akkor miről beszélünk ?

Csak az a valaki , akinek diplomája van .......???

Ez az én sznob családom , de kit érdekel , ha boldog , kiegyensúlyozott életet élek !

Nem az számít , hogy mit tanulsz , hanem hogyan érvényesülsz !

Ja és ne szorulj másokra , tartsd el magad !

Ezt csak azért írtam , mert írtad , hogy nem vagy megbecsülve ! Hát Én sem , pedig nekem van !

2012. ápr. 9. 23:33
 25/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat ,mentek a zöldkezek mindenkinek. Írjatok még érdekel ki hogy látja!

Néha tényleg úgy el lehet keseredni na.. -és úgy látom mindenki keményen küzd van aki a látszatért ..van aki a látszat ellen. én pl látszatban nőttem fel,és nem akarok ilyen formában működni. Magamnak akarom megteremteni a dolgokat..és tényleg nem könnyű. Na köszi még1x mindenkinek!!

2012. ápr. 9. 23:48
 26/29 anonim ***** válasza:

Kérlek, akkor én akár ki is ugorhatnék az ablakon, ugyanis 44 éves vagyok és majdnem ugyanezeket mondhatnám el magamról. Kivéve, hogy van egy lakásom, mert örököltem és a munkám ugyan teljesen hétköznapi (a fizu is), de lagalább szeretem.

Elpazaroltam az életemből több mint 10 évet egy halott kapcsolatra.

Nos, ugorjak..???

2012. ápr. 10. 09:46
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó - köszi! Ez azért kicsit megerősített abban hogy nem elb*szott az élet(-em) csak mert nem vagyok jómódú. Sokszor hallok ilyen-olyan nagy szavakat hogy nehogy már 200 alatt keressél, stb, csak épp azt felejtik el ilyenkor megmondani hol van az a hely Mo-on, ahol az említett összeg felett lehet keresni, és keresnek is embereket? Merthogy jelenleg ~ 219E ft a bruttó átlagkereset idehaza. Abból pedig elég érdekes egzisztenciát építeni havi 40-50ezres rezsiköltség mellett. Engem nem is annyira a pénz motivál mint hogy lenne végre egy társam, később pedig esetleg családom, aki(k)ért naponta küzdhetek. Mert sz*rt sem ér a vagyon vagy ha a világ második legnagyobb IQ-jú embere vagyok, ha nincs kihez odabújni este, ha nincs senki akiről tudnám azt hogy én vagyok számára az egyik legfontosabb ember az életben, aki minden nap hazavár. 33F
2012. ápr. 10. 15:53
 28/29 anonim ***** válasza:
Ha nincs kiért, nincs miért.
2012. ápr. 10. 16:13
 29/29 anonim ***** válasza:

Ha valamennyire vigasztal, nem vagy egyedül.

Nekem van egy érettségim, munkám eddig (normális, hosszútávú) nem volt, csak olyanok, amik alkalmi jellegűek, vagy rövidtávúak voltak.

Most is éppen kiléptem egy helyről, ahol 4 hónapig voltam, megint jön a rengeteg keresgélés, önéletrajzok küldözgetése, visszautasítások...nincs is igazán erőm belekezdeni újra, de muszáj.

Nyelvvizsgám nekem sincs, nyelvtudásom annyi, hogy angolul megértek és megértetem magam nagyjából.

A szüleimmel lakom, pénzem jelenleg pár ezer Ft. amit azzal keresek, hogy gyerekekre vigyázom néha.

Nyakamon a diákhitelem is, amit nem tudok fizetni.

A különbség annyi, hogy már két és fél éve van barátom, akit nagyon szeretek, ez azért sok erőt ad, de nagyon nem jó, hogy sosincs pénzem és ha mondjuk nála vagyok, ő fizet mindent.

Néha félek, hogy rámegy a kapcsolatunk (bár ő még sohasem hozta fel ezt problémaként, de na...) nekem kellemetlen a dolog.

Szóval üdv a klubban...

L/25

2012. ápr. 10. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!