Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mekkora összeget...

Szülők! Ti mekkora összeget kértek el a már kereső gyereketektől az otthon lakásért?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 20:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%
Az én szüleim soha nem kértek egy fillért sem, amíg otthon laktam.
2011. jan. 8. 20:48
 2/20 anonim ***** válasza:
78%

az enyémek sem kérnek (mondjuk őszintén nincs is rá szükségük)

azt mondják az az enyém, és soha nem vennének/kérnének el belőle egy fillért sem, hisz a gyermekük vagyok!

Persze azért mindig meglepem őket, kis csokival akármivel:)

22l

2011. jan. 8. 20:51
 3/20 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk sem kérnek/kértek soha. Se a nővéremnél, se a bátyámnál, én még középiskolás vagyok. Sőt, ha kellett (pl nővéreméknek lakásvásárlás miatt) ők segítettek. De ha mondjuk nekik lenne vmikor szükségük, és nekünk lenne jó munka mellett jó fizetésünk mi is segítenénk nekik. Meg anno nekik is segítettek a nagyszüleink, így találták korrektnek, h ők se kérjenek a gyerekeiktől. De ez biztosan családfüggő.
2011. jan. 8. 20:55
 4/20 anonim ***** válasza:
74%

Albérlőt szerettél volna vagy gyereket?

Gyereket támogatni kell nem hogy pénzt elvenni tőle..

Segítsd hogy minél előbb a saját lábára tudjon állni!

2011. jan. 8. 20:58
 5/20 anonim ***** válasza:
74%
a szülők anyagi helyzetétől függ, én saját igénynek éreztem hogy néha bevásároljak, bár anyu nagyon tiltakozott. ha mondjuk fiúról van szó, akkor ők sokat esznek, sokba kerül a kaja, nem árt ha beleszáll ebbe az összegbe a mai világban, ha vannak költséges szokásai pl telekád víz, villanyfogyasztás, akkor szintén várható ennek érzékeltetése. az összeg szerintem inkább jelképes legyen, de belegondolva, h ingyen lakhat és csak a rezsi és a kaja amibe bele kell szállni elég jutányos
2011. jan. 8. 20:59
 6/20 A kérdező kommentje:

Én nem szülő vagyok :)

A páromtól kér el az anyukája havi 40ezret,amit én sokallok.Ezért tettem fel a kérdést.

2011. jan. 8. 21:00
 7/20 anonim ***** válasza:
56%

úristen:S:S

és szükségük van a szüleinek arra a 40ezerre?

2011. jan. 8. 21:05
 8/20 anonim ***** válasza:
82%

Én se szülő, hanem gyerek vagyok. Férjemmel élünk anyumnál, és minden költsége 2 részt fizetünk, anyu pedig egyet. Kaja is külön van, noha néha meghívjuk egymást :)

Egy gyerek mindig gyereke a szülőnek, de attól még, ha felnő, és keres, szerintem bele kell adni a közösbe, hisz nem lehet mindig a szülő nyakán.

Szerintem ez így korrekt.

Nálunk kivétel a TV adó, mert mi elítéljük a zajdobozt, anyu nem kér tőlünk ezért pénzt :D

2011. jan. 8. 21:06
 9/20 anonim ***** válasza:
66%
szerintem ez nem feltétlen sok, ha azt veszed, h mennyi egy koszos kis albérlet+rezsi, ill. kaja, akkor nem. a szülőknek nem kötelességük a felnőtt gyereküket eltartani. hány éves, mennyit keres?
2011. jan. 8. 21:08
 10/20 anonim ***** válasza:
59%

Amint bejelentett állandó munkahelyem lett, én adtam haza pénzt anélkül, hogy az anyám (aki mellesleg egyedül nevelt engem és az akkor még iskolás húgomat) kérte volna. Szerintem ez így normális, hiszen onnantól, hogy van rendszeres keresetem, már nem vagyok gyerek. Nos, én 75 ezer forintot kerestem, abból 35 ezret adtam haza.

Az a baj, hogy sokan azt hiszik, a szüleiknek életük végig el kell tartani őket.

Megjegyezném, amíg egyetemre jártam és csak diákmunkát végeztem, addig egy fillért nem "kellett" hazaadnom (bár utána sem volt elvárás), sőt az anyukám segített engem, hogy tanulhassak. Akkor is otthon laktam, ő vette az ennivalót (igaz, kb havonta egyszer én vásároltam be hétvégére, ünnepre), ő fizette a rezsit. De ezt onnantól is elvárni, ha keresete van az embernek, pofátlanság és hálátlanság, főleg a mai világban, amikor sajnos senkinek sem fizetik meg a munkáját.

2011. jan. 8. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!