Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mekkora összeget...

Szülők! Ti mekkora összeget kértek el a már kereső gyereketektől az otthon lakásért?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 20:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

Én volt, hogy havi 30 ezret adtam, már csak 20-at. Mert hiába mondjátok, hogy a gyerek nem albérlő meg stb, de én is fogyasztom az áramot, a vizet, gázt, fát, nézek TV-t, az én szemetemet is elszállítják, sőt mellette eszem is, és ezek nincsenek ingyen sajnos. (persze van, amit csak magam fizetek, annak ellenére, hogy nem kizárólag én használok, de nehogy már családon belül fillérezgetni kelljen)

A befizetett 20 000 mellett közben bevásárlok, max havi 2 alkalommal nagyobb összeggel, de van, hogy szombaton úgy megyek boltba, hogy a saját pénztárcámból fizetek. Nem nagy ügy, ez elég jelképes összeg, de ha a család minden tagja bead ennyit, simán ki lehet belőle jönni. Senkinek sem esik nehezére, mégis minden megvan.

Egyébként az ismerőseim is havi 20 körül adnak be (pedig jobban keresnek, mint én)

2011. jan. 8. 21:15
 12/20 A kérdező kommentje:

Nem hinném,hogy rászorulnak.

Önkormányzati lakás,eleve kevesebbet fizetnek.

A párom meg szinte egész nap dolgozik,tehát a reggelit és ebédet a saját pénzéből veszi.Csak este felé eszik otthon.

A szülők meg csak hétvégén főznek, hétköznap a munkahelyről viszik haza a főtt ételt(ingyen).

2011. jan. 8. 21:16
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Amikor még otthon laktam, de már dolgoztam, akkor havi 20 ezret fizettem bele a rezsibe. Illetve olykor vettem ezt azt, ami kell, pl. mosószert, mosogatószert, ilyesmiket. Én nem éreztem ezt bajnak, így állapodtunk meg anyuval. Érthető is volt, hiszen különben egyedül tartotta volna fenn a lakást, és nem éreztem volna méltányosnak, amikor már én is kerestem.
2011. jan. 8. 21:20
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Nem kérek semmit a gyerekeimtől, nem lenne képem kifosztani őket. Még 50 éves korukban is a gyerekeim lesznek, akkor sem fogom kifosztani őket.
2011. jan. 8. 21:33
 15/20 anonim ***** válasza:
37%
Mi a párommal hol itt hol ott lakunk.Pl.: 4nap itt 4 nap ott.De a munka miatt van így mi havi 12 adunk 2részre + még az egyik helyre a netet fizetjük,persze attól mi is veszünk kajákat vagy ha olyan van.
2011. jan. 8. 22:12
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Én már nem lakom a szüleimmel, de mégis adok Nekik pénzt havonta. Mikor befejeztem az egyetemet, akkor még jól kerestek és nyugodtan fel mertek venni hitelt, hogy öreg korukra rendbe tegyék a házukat teljesen. Aztán jött a válság, apám jól fizető állása megszűnt, valamint közben beteg is lett. Több, mint egy évig nem is tudott dolgozni a betegsége miatt. Szerencsére most már viszonylag rendbe jött, de ugyanolyan jó állást már nem talált. A hitel részletei is megnőttek, így egyre kevesebb jut Nekik a megélhetésre. Mivel én Nekik köszönhetem, hogy jó állásom van, ezért egyáltalán nem teher, hogy havonta adok Nekik pár tízezer forintot. Amikor még "gyerek" voltam, Ők is mindent megadtak és mindenben támogattak. Szívesen adom, mert tudom, hogy fordított helyzetben Ők is ugyanezt tennék.
2011. jan. 8. 23:16
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

Én anyuka vagyok,és van egy 21 éves fiam,aki most kezdett el dolgozni a szakmájában.Én sem kértem pénzt,csak annyit mondtam neki,hogy mivel elég drága az albérlet,és a kaja sem olyan olcsó,ha extra kiadásokat akar akkor azt fedezze magának..Ha drága ruhákat /cipőket akar,ha meccsre akar menni,akkor fizesse magának.Sajnos én nem vagyok gazdag embere,és bizony számolnom kell a fizetésemet,hogy hó végére kijöjjek..De a fiam is ad pénzt (bár többször vissza akartam adni) de leadja,ahogy mondja,ha új albérletet keres akkor még többet fizetne,így viszont mindig van meleg étel,és elvan velünk...

Őszinte leszek.Örülök,hogy ad valamennyit,de ha másnap azt mondaná,hogy nem ad többet akkor sincs gond..Csak egy kicsit nehezebb lesz..ennyi...

42/n

2011. jan. 9. 00:23
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
Egy fillért sem.Májusban érettségizett,februártól megy majd egyetemre,de most dolgozik(a keresztapjánál,és nem keres rosszul,mert programozó).Van egy kis tesó is(2 éves múlt),szóval kiadás az van bőven.Az előttem válaszolóhoz hasonlóan 1 kérésünk volt:az extra dolgait ő fizesse(bérlet,tel.szmla,drága cuccok,bulizás).
2011. jan. 9. 00:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 40 ezer forintnyi bevételem van suli mellett (árvasági a nagy része, plusz munkahelyi gyakorlat). Nem kell beleadnom semmibe, de vannak itt ám buktatók.

A netet magamnak fizetem, azt úgyis csak én használom, a gépemhez nem ért apám, ez így korrekt.

Sajnos alkesz a hülyéje, ezért sokszor a félretett pénzem elmegy arra, hogy MINDENT én fizessek. Albérlet, gáz, villany, stb... ez így jó 70 ezer forint... (ilyenkor mindig 100 alá csökken a pénzem és már kezd elegem lenni, mert beteg is vagyok, a sok idegtől még jobban az leszek)

Nemegyszer eltapsolta az örökségem, mint utólag kiderült piára és gépezésre (anyai, nagymamai, kb. 600ezer, abból nekem 100 maradt meg és a szalagavatómat fizettem belőle)

Bocs a panaszáradatért, ez most jól esett...

21/L

2011. jan. 9. 08:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Végül is, ha már idősebb a párod, már nem jár egyetemre sem, akkor tényleg jó, ha hazaad valamennyit, szimplán hálából, bár gondolom kezdő munkavállalóként nem lehet az egekben a fizetése, úgyhogy a 40-et picit sokallom. Nem tudna erről esetleg beszélni a szüleivel?? Hogy mondjuk: nagyon hálás az eddigi támogatásukért, és esze ágában sincs élete végéig a nyakukon lógni, és természetesen beszáll a rezsibe, kajába, csak a jelenlegi fizetéséhez mérten ez a 40e elég sok, nehezen jön így ki, nem lehetne-e, hogy vmivel kevesebbet, egy X összeget adjon inkább haza.

...talán ezt tenném...

2011. jan. 9. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!