Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyünk? Nem akarom...

Mit tegyünk? Nem akarom elveszíteni!

Figyelt kérdés

A szüleim ellenzik a kapcsolatomat a barátommal ( a bátyám egyenesen utálja őt), fennáll a kitagadás veszélye, és az ő szülei is ellenzik a szerelmünket. (NEM fontos az ok, hogy miért, mert lényegtelen és értelmetlen a dolog, tehát NE is kérdezzétek, mert nem mondom el). De mi szeretjük egymást nagyon a barátommal, de mindkettőnk számára fontos a családja. Már több mint 2 éve vagyunk együtt, és csak nem régen árultuk el a hozzátartozóknak. A probléma az is, hogy a barátom külföldön él (egyetem) és nagyon ritkán tudunk találkozni, ezért én is megpróbálnám ott az egyetemet, mert most készülök egyetemre. a családom ezt természetesen ellenzi, hallani sem akarnak róla, hogy én elköltözzek hozzá. Munkát már próbáltam keresni, de elküldenek, mert nincs tapasztalatom , ahová pedig felvennének, az erkölcstelen... Mit tehetnék ebben a helyzetben?

köszönöm, ha megértesz és használható tanácsot adsz.

20/L

2012. ápr. 9. 19:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi információ alapján nem tudunk használható tanácsot adni.
2012. ápr. 9. 19:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ezt nem lehet megítélni ha nem tudjuk, hogy a szülők miért ellenzik a kapcsolatot. Hogyha pedig annyira lényegtelen, akkor miért nem mered leírni, egyébként?
2012. ápr. 9. 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
kérdező!így senki nem fog tudni adni neked használható választ...
2012. ápr. 9. 19:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor jó, tegyük fel a barátom roma és ezért ellenzik a kapcsolatot a szülők
2012. ápr. 9. 19:37
 5/11 anonim ***** válasza:
ja értem..huuha akkor valóban nem vagytok egyszerű helyzetben..én erre nem tudok tanácsot adni.nem azért mert rasszista vagyok,hanem mert én sem tudnám mit tennék ebbe a helyzetbe ha roma barátnőm lenne,valószínű kiállnék mellette és elkezdenénk a közös életünket.viszont mivel egyetemre jár,nem hiszem hogy a tolvajok és a stricik közé tartozna..szóval nem akarom elhinni hogy ez a szüleid szemében nem egy jó pont..
2012. ápr. 9. 19:42
 6/11 anonim ***** válasza:
37%
Gondoltam hogy ez az ok.Megértem a szülőket.
2012. ápr. 9. 19:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

A szüleim elismerik, hogy egyetemista, de attól tartanak, hogy arra fog kényszeríteni, hogy otthagyjam vagy el se kezdjem az egyetemet, pedig ezt nem kérné tőlem, sőt támogat is mindenben (ők is tudják jól, csak képtelenek észrevenni). Az ő szülei pedig azért ellenzik, mert nem egy származásúak vagyunk, meg ők akarnak választani neki feleséget.

2012. ápr. 9. 19:47
 8/11 anonim ***** válasza:
A szülei miatt problémás lehet. Ha nagyon ragaszkodik a családjához, idővel ez megmérgezheti a kapcsolatotokat. Nem ti lennétek az első, akiknek anyós-após robbantja szét a kapcsolatát évekig tartó kitartó aknamunkával.
2012. ápr. 9. 19:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben sajnos azt kell mondjam, megértem a szüleidet. Nem akarom bántani a barátod, nem azért írom, de ugye ismerjük az előítéleteket, és tudjuk, hogy nem lehet ellenük mit tenni. Próbáljatok meg együtt közös életet kezdeni, ha máshogy nem láttok kiutat.

OFF Nekem régebben nem voltak előítéleteim csak a kissebbség egy bizonyos részével szemben, akiknek már az élőhelyükön is látszott, hogy ők nem a rendesebb fajtához tartoznak. Aztán gimiben volt egy osztálytársam, egy roma lány. Nagyon aranyos volt, szerettük, rendes családból származott, a szülei dolgoztak, ő jó tanuló volt, voltak céljai. Aztán egyszer nem jött be többet suliba amikor 16 évesek voltunk. Megtudtuk, hogy rá fél évre kb. megszületett az első gyereke és otthagyta a szüleit, a szintén roma származású barátjával él és nyomorognak. Azóta nem tudok jó szemmel hozzáállni sajnos hozzájuk. Ezt csak azért írtam le, hogy én nem tudnék bízni a barátodban és nem tudnám elhinni, hogy ő a későbbiekben sem hátráltatna a céljaim elérésében.

2012. ápr. 9. 20:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2012. ápr. 9. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!