Túl sokat várok el a férjemtől?
6 hónapos a lányunk. Szeretném, ha hazaadná a fizetését, ha nem járna el csak havonta 1x, ha vigyázna a lányunkra amikor én elmegyek valahová.
Jó lenne, ha ő kelne fel esténként ha a lányunk felébred, hogy tudjak pihenni.
Ha beszélne az anyjával, hogy ne dumáljon bele a gyereknevelésbe és ne vegyen semmit a lányunknak, mi mindent meg tudunk neki adni.
Tényleg sokat akarok?
Ő dolgozik, ő a családfenntartó és még te oszd be neki a költőpénzt, ugye ez egy vicc? A családkassza dolga alapból a férfinak kellene intéznie, esetleg a feleség ír egy bevásárló listát, hogy mi kell vagy, ha ő megy vásárolni akkor leírja kb. mi mennyibe kerül és kér annyit a férjtől, és eltenni ami számlára kell stb. Ma az a gond az emberekkel, hogy nem tudják a pénzt kezelni. Bár az sem mindegy, hogy a fizetésének a másik részét mire költi, ha elteszi akkor szerintem semmi kivetnivaló nincs benne, ha elissza akkor természetesen más. Abban, hogy a mama beleszól a nevelésbe az természetes, mégis csak az unokájáról van szó és már nevelt gyereket, tapasztalt és, hogy vesz ez azt a gyereknek nem értem miért gond. Ha meg elmentek ide oda, miért nem együtt mentek, addig legalább oda tudjátok adni a kicsit a mamának és tölthet vele is időt. És beszéljétek meg, gondolom ő is elvár valamit tőled, kérdezd meg mi az, és te is mond el neki amit elvársz tőle.
Pénzügyekre visszatérve, ahogy mondtam ő keres természetesen ez nem azt jelenti neked nincs bele szólás a pénzügyekbe, de rá is hagyhatod bízz meg benne.
Mivel otthon vagy gondlom, gyesen vagy, azért vagy otthon hogy vigyázz a kicsire.
Hazaadná, ezt nem értem. Nálunk közös helyen van a pénz, aki vásárol, vesz ki belőle, szól a másiknak, hogy kivettem egy tízest.
Havi egyszer jár el, ok, de ennyi neked is járna.
Ha dolgozik, akkor hét közben ne keljen fel, én legalábbis nem engedtem a férjemnek, csak hétvégén. Neki dolgoznia kellett, nem kókadozni a munkahelyén a fáradtságtól.
Anyja csak jót akar, bár nem mindegy, milyen formában közli. Ha rossz dolgokat vesz a gyereknek, akkor menjetek együtt vásárolni, és mutass rá, mi kell. Miért baj, ha költ a gyerekre??
A 8 óra alvás röhej, EGY gyereknél annyi alszol, amennyit akarsz, ha kimerült vagy, aludj amikor ő.
Igen, a pénzt leszámítva sokat vársz el.
Bocs, de ha ő nappal dolgozik, és este felkelne a gyerek mellé, akkor rövid úton kidobnák a munkahelyéről, mert ott pótolná az alvást.
Ha nem csak a férjed erőltette a gyereket, akkor a te dolgod felkelni hozzá éjjelente. Ezért vagy otthon. Ha nem tetszik a rendszer, járj te dolgozni, és ő maradjon otthon: nem ördögtől való, ha apa van gyesen.
Az anyós dolgot nem értem: a helyedben örülnék neki, sőt! Egy csomó mindent nem neked kell megvenned, a megtakarított pénzt pedig befizetheted a kislányod nevére között számlára.
"A kérdező kommentje:
Fizetés: egy részét hazaadja. De én azt szeretném, ha hazaadná az egészet és én tudnám beosztani, hogy mennyi költőpénz marad neki.
Este: én egész nap a gyerekkel foglalkozok, jó lenne este aludni már csak a tej miatt is. Tudom, hogy ő meg dolgozik, de nekem kell a 8 óra alvás.
Eljárkálás: a gyerek előtt heti 1 alkalomban állapodtunk meg, de most, hogy itt a baba, ezt soknak érzem. Főleg hogy amikor én megyek el, mindig könyörögni kell neki."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Köszönöm Kedves Kérdező, rég nevettem ilyen jót!
Egyébként remek smasszer lennél!
Na ilyen faszi sem kellene nekem.
Milyen anyagias faszik vannak ebben az országban. Ők a "családfők", de a családot anyagilag nem támogatják. Miért jár el itthonról? lehet hogy nőzik és azért jár el, na meg arra kell a pénz.
: D Nekem is vicces a kérdés, túl sokat vársz attól a szegény palitól:)
adj neki egy kis szabadságot, azért mert gyerek van, még jár mindenkinek a szabadság:)
Most felkel a kicsi, rakja Ő a mellbimnbójára,hogy megszoptassa? Ha a kicsi anyát követeli? Öltözzön be anyának, mert neked mindig minden körülmények között, jár a nyolc óra alvás?
Igen vannak dolgok amikben igazad van, de egy hónapban egyszer engednéd el azt a nyomolult embert? Neki is van élete, barátai:)
Nem azt mondom, mindennap taj részegen tántorogjon haza a kocsmából, de 1 héten egyszer,sőt talán 2-szer is beleférne,hogy a barátaival találkozzon, annak megfeleően.
Amibe beletartozna, hogy józanul..
Szerintem nagyon rövid pórázon szeretnéd Őt tartani.
Nálunk így van:
Egy kétéves és egy négy hónapos gyerekünk van. A pénz ugyan bedobjuk a közösbe, de aki vásárol vagy befizeti a csekket, az vesz belőle, nem én adok "költőpénzt". (nem vagyok az anyja, hogy zsebpénzt adjak neki, meg mégiscsak az ő fizetése, én is hülyét kapnék, ha nekiállna kifillérezni a családi pótlékot)
Ezen a "nekem kell a 8 óra alváson" nagyon kellett röhögnöm. Ne haragudj, de ilyenkor tényleg azt gondolom, hogy még várni kellett volna a gyerekkel. A kisbabakor nem arról híres, hogy nagy százalékban végigalszod a 8 órádat. Aludj nappal is, mikor a baba alszik. Amúgy ha a tej miatt akarod kipihenni magad, mit adtok a babának éjjel, ha kel? gondolom éhes, azért kel, nem? akkor nem szoptatod? apuka nem hiszem, hogy meg tudja...
Az én férjem heti egyszer megy focizni, úgy gondolom ennyi jár, bár én is morgok, amikor szombaton is dolgozik, vasárnap meg foci.
Anyós ne dumáljon be a gyereknevelésbe, ez korrekt, de megtiltani, hogy vegyen valamit az unokának? Normális vagy? Mi is kaptunk cifra dolgokat anyóstól, ami olyan volt, megköszöntem, aztán beraktuk a szekrénybe.
Összességében szerintem sokat vársz el a férjedtől. Dolgozzon, adja haza az utolsó fillérjét is, és keljen ő éjjel? ez tényleg túlzás...
Nagyon el vagy te szállva magadtól kérdező. Ő dolgozik, neki nem kell aludni? Csak neked, aki otthon vagy, ha kell, tudsz csípni a napból, mikor alszik az 1 szem gyereked. Hetente meg, ha anyagilag belefér, had menjen már el egy kicsit kikapcsolódni.
Ezt nem hiszem el, hogy milyen önző egoista emberek vannak! Minek kellett neked még gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!