Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltözésnél mire figyeljünk?

Összeköltözésnél mire figyeljünk?

Figyelt kérdés

Most fogunk összeköltözni albérletbe.

Mikre figyeljünk? Albérletezek egy jó pár éve,párom otthonról költözik,az albinézegetésnél a buktatókat,hogy mire figyeljünk,azt tudok kb.

De még csak sima lakótársaim voltak,vagy egyedül laktam (lakok épp).

25/N

2012. ápr. 7. 20:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés? Az, hogy egymásra mire figyeljetek, vagy az albérlet kivételnél mire figyeljetek?
2012. ápr. 7. 20:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ehhez nem kell idegenek tanácsa. Ha szeretitek egymást menni fog:)
2012. ápr. 7. 20:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Még az összeköltözésnél előtt beszéljétek át az anyagiakat, közös kassza, vagy külön. Fektessétek le a házirend szabályait, a takarításra vonatkozó igényeiteket egyeztessétek, kinek mit vár el a másiktól, közösen takarítsatok, vagy legyenek külön feladatok, vagy aki épp meglát valami tennivalót, az csinálja.
2012. ápr. 7. 20:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak a kezdet nehéz

Legyetek türelemmel egymáshoz meg ne vesszetek azon össze olyanon hogy hol a pohár helye az asztalon. :D

Nálunk az volt a gond hogy megszokásból mindketten cseszegettük egymást ,hogy mikor ki épp milyen házimunkát csinált meg. És nem szabad szolidaritásból átvenni a feladatot mert az is idegesítő mikor megöl a dögunalom csinálsz valamit és kiveszik a kezedből :)

Szóval ezeket a tanácsokat tudom adni :D De ezekből a hülyeségekből tényleg nagy viharok szoktak lenni...

2012. ápr. 7. 20:38
 5/14 anonim ***** válasza:

Ja a házirend az jó buli lesz. Onnastól el is csesztétek az egészet. Pont emiatt volt a vita. Ha láttam hogy valami zavar akkor azt megcsináltam megtakarítottam stb.. De például egy fárasztó nap mikor az ember arcal beledölne az ágyba és aludna egy napot és azzal cseszegetitek ,hogy te vagy a soros benne csináld meg az baromi idegesítő. Tuti 100 hogy veszekedést szít a dolog. Közbe a másik meg ott áll felette és megcsinálhatná mert ráér és kipihent. Nem kolesz az hogy házirend legyen!

A fizetős része meg úgy korrekt hogy felesbe toljátok szerintem a lakás költségeit. Én már éltem párszor életem barátnővel sőt még társbérletben is. Szóval tudom hogy hol vannak a buktatók.

2012. ápr. 7. 20:50
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen,leginkább az egymással mire figyeljünk a kérdés,az albikkal már van bőven jó és rossz tapasztalatom.

De mint irtam,eddig csak társbérlet volt a maximum,ott tudtam ha nem megy keresek újat.

De ez azért egész más,hisz életem párjával tervezem,és működnie kell hosszú távon.

Még annyi információ hozzá: együtt is dolgozunk,tehát igy már majdnemhogy napi 24 óra együtt. (eddig is aludtunk együtt heti 2-3 nap,de azért mégis más)

2012. ápr. 7. 21:01
 7/14 anonim ***** válasza:
A házirend hülyeség. Ne csináljatok koleszt a lakásotokból. Nem holmi idegennel költözöl össze, hanem a pároddal. Jó, hogy nem tűzitek ki melyik nap, ki mosogat. Hát írtó gáz, ha van, aki így csinálja...
2012. ápr. 7. 21:07
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem,házirendet nem akarok semmiképp,egyrészt az gyerekként is csak arra volt jó hogy meg lehessen szegni,másrészt nagyjából ismerjük egymás nemszeretemjeit,mosogatni pl csak párom fog :)

szerencsére nem vallja azt az elvet hogy a nőé a házimunka,igy ebből nem hiszem hogy gond lenne.

2012. ápr. 7. 21:11
 9/14 anonim ***** válasza:

Huh hát ez nehéz lesz ha együtt is dolgoztok.

Én együtt lakok a barátommal és bár mi még nem dolgozunk de együtt tanulunk, egy szakon egy évfolyamon ugyhogy van tapasztalatom.

Ha mindketten konfliktuskerülők vagytok, akkor nm kell aggódni, még igy sem ha sulve fove egyutt lesztek.

Neked mint nonek, fontos hogy ugy "neveld" a barátodat ahogy akár később is élnél vele, ha esetleg olyan komolyra fordulna a dolog hogy házasság legyen. Nekem pl. az volt a kérésem hogy csak akkor koltozok ossze vele hogyha megigeri hogy segit a házimunkában, mert egyedul nem fogom birni tanulás mellett. Megígérte, és be is tartja:). Igaz hogy többnyire én takarítok, de ő is mosogat és leviszi a szemetet. Ha valami zavar azt azonnal mondd meg neki, de ne ugy hogy megsertodjon rajta, hanem esetleg hummorral osszekotve, és iertesd meg hogy tobbet ne csinaljon olyat. Persze ne minden kis aproság zavarjon mert az sem jo ha mindenbe belekotsz, legy kompromisszumképes.

Tv-t ne tegyetek hálószobába, ha akarsz még valah szexelni vele:D.. Na csak vicc volt de tényleg több helyen olvastam hogy azt nem szabad, nem tesz jót.

Mivel együtt is dolgoztok fontos hogy legyen saját hobbid, amit csak te csinálsz nélküle, és minden nap legyen egy kis idő amit nélküle töltesz, különben egy idő után sok lesz egymásból.

Amúgy mielott osszekoltoztem volna, én vegigolvastam itt egy csomo tapasztalatot, ha beirok a keresobe hogy összeköltözés sok találat lesz, véleményekről és tapasztalatokról.

2012. ápr. 7. 21:13
 10/14 A kérdező kommentje:

Hűha,tv.

Kényes pont lesz,nekem ezer éve nincs tv-m se,gépen nézek néha filmet.Neki nagyméretű tvje van.Eddig ha nála voltam,max háttérzajként ment,pedig tudom hogy van jópár műsor (nem valóvilág jellegű) amit nézne ha nem épp ott lennék vagy ő itt.Legszivesebben azt mondanám,hogy tv ne jöjjön,de ezt ugye nem mondhatom?

2012. ápr. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!