Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Attól, hogy valakinek gyereke...

Attól, hogy valakinek gyereke van, már nem is érdekli semmi más?

Figyelt kérdés
Múlt hét végén voltam a 10 éves érettségi találkozónkon. Ebből látszik, hogy 28 évesek vagyunk. Tiszta lány osztály 33 fővel. Itt 28-an voltunk. Ebből a 28-ból 21-nek van már gyereke. Na róluk van szó. Ugyanis az után, hogy mindenki elmondta, hogy mire vitte azóta munkában, karrierben, már csak a gyerekekről tudtak beszélni. Olyanok, akiket még az ötéves találkozón minden érdekelt, mindenhez hozzá tudott szólni, most mintha teljesen kifordult volna önmagából. Ha próbáltam felhozni valami más témát, vagy nem mondott semmit, vagy mondott rá valami közhelyet és megint előhozta a gyereket. Úgyhogy volt egy 21 fős óvodai csoport, meg egy 7 fős társaság, akiket minden érdekelt, velük azóta is megvitatjuk a fontosabb eseményeket, de a másik csoportból hiába akarok valakivel értelmes felnőtt csevegést folytatni, nem lehet. Hogy tud valakit ennyire megváltoztatni a gyerek? Vagy akinek van gyereke, az teljesen elveszti az érdeklődését a mindennapi hírek, események iránt? Nem tudom elképzelni, hogy ha lesz egy gyerekem, onnantól már nem fog semmi más érdekelni, csak ő. A gyerekkel együtt kijön az emberből minden érdeklődés a világ dolgai iránt? Főleg, ha az már 2-3 éves, tehát nem csecsemő, mert addig lehet, nincs rá ideje, energiája. De egy nagyobb gyereknél már lehetne érdeklődni más iránt is. Tapasztalatok?

2012. ápr. 4. 12:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kellemes kivétel az unokatesóm. 3 éves a nagyobbik, a kisebbik pár napja született.

Pont ma hívtam fel, hogy hogy vannak. Császárral szült, de a kocsiban vette fel a telefont, két gyerek vele, ment ügyeket intézni. Mondjuk ő szülés előtt néhány nappal is simán kint kertészkedett, függönyt mosott.

A gyerekekről beszél ő is, viszont olyan kontextusban, hogy az egy gyermektelennek is érdekes legyen. Ha valami vicces történik, akkor leginkább arról.

Az újszülöttel kapcsolatban elkezdte mondani, hogy X ml tejet szopott, aztán saját magát javította ki gyorsan, hogy az ilyenkor szokásos mennyiség többszörösét, ergo jó az étvágya.

Ezt nagyon kedvelem benne, hogy a mondandóját tudja adaptálni a partnerhez.

De a gyerekeken kívül is sok mindenről lehet vele beszélgetni, hiába van otthon 3 éve. Folyamatosan jön-megy, intézkedik. Emellett tájékozott mindenben.

Ha egyszer lesz gyerekem, hozzá fogok járni továbbképzésre, remélem én is ilyen leszek.

Sajnos ezzel szemben több olyan ismerősöm van, aki teljesen bekattant a szülés óta. Szinte mindegyik már-már túlzóan isteníti gyerekét, mintha valamilyen verseny lenne, hogy mikor ül fel vagy mikor kezd el lépcsőzni.

Egy ismerősöm nemrég azzal kürtölte tele a fél világot (pl közösségi oldalak), hogy a 9 hónapos gyerek felmászott a lépcsőn, pedig ez 2 éves kor körül szokott csak menni, de hát mégsem láncolhatja le a gyereket, ha ilyen hihetetlen tehetség szorult belé. És mellé egy fotó a tök üres lépcsőről...

Sajnálom, mert korábban jó fej volt :( Az ilyen túlkapásokkal nem tudok mit kezdeni, zavarbaejtőek.

2012. ápr. 4. 14:23
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy kisgyerekes kolléganőm, hál'istennek már otthon van a másikkal, így nem találkozunk. Na hát vele tuti nem volt más téma, csak h a gyereke épp mit és mennyit rakott a pelenkájába; színe, szaga, állaga részletesen ecsetelve, az se érdekelte, ha a többiek épp kajálnak.
2012. ápr. 4. 15:42
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vagyok vele, hogy aki nem tud másról beszélni, csak a gyerekéről, én az olyan ismerősömet nem hívom fel, mert engem ő érdekel, nem a gyereke. Vagyis a gyereke is, de kb. 2 mondat erejéig. Külön megkértem a barátaimat (babát tervezünk) hogyha én is meggárgyulnék, szóljanak rám, nem fogok megharagudni. Térítsenek észhez, ha már bedarál a gyerektéma. Nevették.
2012. ápr. 4. 15:46
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is gondolkoztam azon,hogy én milyen leszek,ha lesz gyerekem.Nem valami biztató az,amit eddig láttam,remélem,nem fogok ennyire beszűkülni,mint a környezetemben elég sokan.Mert az kiborító.Nem szívesen találkozok a környékbeli anyukákkal,mert szét unom magam a társaságukban,csak a gyerekről tud beszélni és nem veszi észre,hogy nem érdekel.Bár szerintem az se mindegy,hogy mennyit segít a férj,mert aki nem kap elég segítséget,vagy egyedül neveli,az persze,hogy be lesz szűkülve,mert az a legnagyobb gondja.De ha kap elég segítséget,akkor talán nem.
2012. ápr. 4. 16:00
 25/28 anonim ***** válasza:
Nekem van egy 19 hós fiam, bár szerencsés vagyok, mert fodrászként tudok mellette dolgozni. Vendégem nem maradna, ha róla áradoznék. Általában megkérdezik, hogy van, vagy egy vicces sztorit elmesélek és ennyi. Én kifejezetten örülök, hogy másról beszélgetek, megtárgyaljuk a világ dolgait, vagy csak pletykálunk. Én is kikapcsolódok egy kicsit. Pedig imádom a gyerekem, de nem érzek késztetést, hogy róla beszéljek csak, más úgy se érti.
2012. ápr. 4. 16:06
 26/28 anonim ***** válasza:
23-as, az a helyzet, hogy szülés után nem hiszem, hogy sokan szívesen mesélnek magukról, mert azt még annyira se tartják érdekesnek, mint a gyereket. Én pl. nem hiszem, hogy elmesélném, milyen "élmény" volt egy 5 kilós "csöppséget" természetes úton megszülni, aztán depresszióval küszködni, vérezni még hetekig, hogy begyulladt a mellem és tiszta sebes, és egyébként is megőrülök, ha még egyszer fel kell kelnem éjszaka. Szóval szerintem az, hogy valaki a gyerekéről beszél, egyfajta védelmi mechanizmus is, ráadásul a gyereken kívül semmi érdekes nem történik vele. Vagy semmi olyan, amit egy gyerektelen érdekesnek találna, és azonosulni tudna a problémával. Én nem szoktam halálra dicsérni a gyerekemet, és ajnározni, de tény, hogy ha kérdezik, hogy vagyok, akkor arról beszélek, mivel nevettetett meg a fiam, vagy épp hol áll a fejlődésben. Az, hogy hulla fáradt vagyok idegileg és fizikailag is, lehet, hogy érdekelné a barátnőimet, de egyrészt látszik rajtam, másrészt nem hiszem, hogy tudnának vele mit kezdeni, ha elkezdenék keseregni. Meg én se akarok nyafogni, mikor már egész jól tudja a kisfiam, hogy mikor van éjszaka. :D 14-es voltam.
2012. ápr. 4. 16:06
 27/28 anonim ***** válasza:
kedves 19-es. Cserek=gyerek! de gondolom ezt te is tudod, csak gondolom jó volt megmutatni, hogy te láttad. Bocsáss meg, hogy elvétettem!
2012. ápr. 4. 16:26
 28/28 anonim ***** válasza:

szabályosan rettegek attól, h ilyen anyuka leszek. pedig igazán szeretnék gyereket majd pár év múlva.

lehet én is körbetrombitálom a barátaimat a terhesség alatt és megkérem őket, ne hagyjanak elősanyásodni, ne hagyják, hogy beszűkült proli legyek a gyes végére.

bár lehet az lesz a legjobb, h 1.5 év után visszamegyek majd dolgozni, mert amúgy sem vagyok az az otthonülős fajta, és a gyereknek is szüksége van egy kis szocializációra.

2012. ápr. 4. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!