Attól, hogy valakinek gyereke van, már nem is érdekli semmi más?
Nekem kellemes kivétel az unokatesóm. 3 éves a nagyobbik, a kisebbik pár napja született.
Pont ma hívtam fel, hogy hogy vannak. Császárral szült, de a kocsiban vette fel a telefont, két gyerek vele, ment ügyeket intézni. Mondjuk ő szülés előtt néhány nappal is simán kint kertészkedett, függönyt mosott.
A gyerekekről beszél ő is, viszont olyan kontextusban, hogy az egy gyermektelennek is érdekes legyen. Ha valami vicces történik, akkor leginkább arról.
Az újszülöttel kapcsolatban elkezdte mondani, hogy X ml tejet szopott, aztán saját magát javította ki gyorsan, hogy az ilyenkor szokásos mennyiség többszörösét, ergo jó az étvágya.
Ezt nagyon kedvelem benne, hogy a mondandóját tudja adaptálni a partnerhez.
De a gyerekeken kívül is sok mindenről lehet vele beszélgetni, hiába van otthon 3 éve. Folyamatosan jön-megy, intézkedik. Emellett tájékozott mindenben.
Ha egyszer lesz gyerekem, hozzá fogok járni továbbképzésre, remélem én is ilyen leszek.
Sajnos ezzel szemben több olyan ismerősöm van, aki teljesen bekattant a szülés óta. Szinte mindegyik már-már túlzóan isteníti gyerekét, mintha valamilyen verseny lenne, hogy mikor ül fel vagy mikor kezd el lépcsőzni.
Egy ismerősöm nemrég azzal kürtölte tele a fél világot (pl közösségi oldalak), hogy a 9 hónapos gyerek felmászott a lépcsőn, pedig ez 2 éves kor körül szokott csak menni, de hát mégsem láncolhatja le a gyereket, ha ilyen hihetetlen tehetség szorult belé. És mellé egy fotó a tök üres lépcsőről...
Sajnálom, mert korábban jó fej volt :( Az ilyen túlkapásokkal nem tudok mit kezdeni, zavarbaejtőek.
szabályosan rettegek attól, h ilyen anyuka leszek. pedig igazán szeretnék gyereket majd pár év múlva.
lehet én is körbetrombitálom a barátaimat a terhesség alatt és megkérem őket, ne hagyjanak elősanyásodni, ne hagyják, hogy beszűkült proli legyek a gyes végére.
bár lehet az lesz a legjobb, h 1.5 év után visszamegyek majd dolgozni, mert amúgy sem vagyok az az otthonülős fajta, és a gyereknek is szüksége van egy kis szocializációra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!