Ha megírtam valakinek, h legszívesebben öngyilkos lennék miatta, amiért ilyen csúnyán viselkedett velem, és egyáltalán nem érdekli, akkor ez milyen dolog?
Általában a szakemberek azt mondják, ha valaki öngyilkosság zsarol, fenyegetőzik nem szabad engedni neki. Nem tudom mik a körülmények, de ezzel tényleg semmit nem fogsz elérni.
Amúgy baromira nem éri meg bárki miatt is öngyilkosnak lenni. Ismerős döntött így szakítás miatt, tanulhatott újra beszélni...
nem látom sok értelmét így szinte semminek sem, hogy így átnéznek rajtam, így semmibe vesznek
ha csak eszembe jut könnyek szöknek a szemembe
neki amúgy megvan mindene, és én támogattam őt, és még ennyit sem érdemlek!?
Ezzel csak elüldözöd, szokj le róla, nem vezet semmi jóra. Tapasztalat, hidd el.
Mikor ilyet mondanak, azzal tényleg nem kell törődni, de a legjobb, ha nem is mondják. Ettől nem lesz bűntudata, csak bolodnak fog hinni.
Szia!
Nekem is van egy ismerősöm, aki öngyilkossággal fenyegetőzik, érzelmileg próbál manipulálni, mondva, hogy milyen szívtelen vagyok, pedig ő szeret engem (ismerősként), stb. Amikor ilyen a helyzet, én is elköszönök tőle telefonon, vagy bármilyen formában is zajlik a kommunikációnk éppen.
Nem szívtelenségből teszem, hanem egyszerűen nem vagyok hajlandó belemenni a játszmáiba, mert onnantól ő irányítana, és kiszállni nehéz volna. Az ő manipulálása meg egy önző hozzáállás, nem több.
Meg is mondtam neki, hogy felnőttként senki más nem felelős az ő életéért, csakis ő ilyen esetekben.
Tehát azt tesz, amit akar, engem felelősség nem terhel.
(Persze más volna, ha nem manipulálásból önző érdekből folyamodna hozzá, bár felelősség akkor is csak az övé volna egyedül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!