Lett már ebből valakinek a családodban problémája?
Figyelt kérdés
18/L vagyok,mindig is fával fűtöttünk,három kályhánk van,egy ami a konyhát és anya szobáját,és egy ami az enyémet és egy ami a fürdőszobát meg a wc-t fűti.Az utóbbi két évben kb. hiába lett kikormolva a kályha,akárhányszor fűtöttünk be mindig befüstöltek,de kb annyira,hogy kellett vagym ásfél óra szellőztetés mire nagyjából elkezdett kimenni a füst.A falak nagyon kormosak,szinte lassan már feketék néhol,a bútorok meg a cuccaink is állandóan porosak meg hamusak!A port még megoldom mert letörlöm,de festésre meg új kályha rakatásra sajnos nagyon nincs pénzünk (igy is alig van kajára is),mostanában nagyon sokszor érzem hogy már egy kicsi portól is fulladozok,és hányingerem van,ha porszívózok vagy törölgetek akkor is érzem hogy valami nincsen rendben,mert annyira marja a füst meg a por a torkomat.Utoljára tavaly előtt voltam tüdőszűrőn,nem volt semmi gond.(akkor diákmunka miatt mentem csak megcsináltatni,igaz).. Most meg állandóan köhögök,fulladozok,kapar a torkom,könnyezik a szemem,olyan mintha be lenne dagadva,fáj a fejem,meg gyenge vagyok..Próbáltam hogy elmegyek futni meg sétálni,de azt sem bírom sokáig,megjegyzem nem dohányzom,és soha nem is dohányoztam,anyukám sem dohányzik!Valakinek lett ilyenféle gondja a kályhák okozta füsttől?? Kérlek írjatok tapasztalatot,és hogy mit tehetnék! (A dokin kívűl) köszönöm! : )2012. márc. 31. 19:06
1/4 anonim válasza:
Kis légterű szobáitok vannak? Nem kormoztattátok ki vagy nézettétek meg idén őket kéményseprővel? Vagy elmész tüdőszűrőre megint vagy gyakrabban szellőztetsz. Nincs begyulladva a torkod és azért zavar ennyire? Vagy egész télen ilyen volt? Nekünk cserépkályhánk volt és némi hamun kívül más gondunk nem volt. Mamám csinálta azt hogy jól megrakta aztán rázárta a felső ajtót de az alsót résnyire nyitva hagyta hogy kapjon levegőt a dolog és se nem füstölt se semmi csak tovább tartott mert lassabban melegedett fel a kályha. Ilyen nagy szélben visszanyomja a füstöt. Így mi is jártunk már.
2/4 anonim válasza:
Gond lehet a kéménnyel, nézessétek meg.
3/4 anonim válasza:
az ilyennek a vége a szénmonoxid mérgezés...nézessétek meg és méressétek be kéményseprővel.vagy kicsit emeljétek meg a kéményt,lehet hogy csak alacsony
4/4 anonim válasza:
Az életetekkel játszotok!
Ha a füst nem megy ki a kéményen,akkor a szsénmonoxszid betölti a szobát és oxigén hiány keletkezik, amitől nem csak az eszméletet lehet elveszíteni, hanem meg is lehet fulladni.
Én azonnal a kéményseprőcéget hívnám fel és azoknak mondanám el a helyzetet, meglátod azonnal kijönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!