Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Attól, hogy valakinek gyereke...

Attól, hogy valakinek gyereke van, már nem is érdekli semmi más?

Figyelt kérdés
Múlt hét végén voltam a 10 éves érettségi találkozónkon. Ebből látszik, hogy 28 évesek vagyunk. Tiszta lány osztály 33 fővel. Itt 28-an voltunk. Ebből a 28-ból 21-nek van már gyereke. Na róluk van szó. Ugyanis az után, hogy mindenki elmondta, hogy mire vitte azóta munkában, karrierben, már csak a gyerekekről tudtak beszélni. Olyanok, akiket még az ötéves találkozón minden érdekelt, mindenhez hozzá tudott szólni, most mintha teljesen kifordult volna önmagából. Ha próbáltam felhozni valami más témát, vagy nem mondott semmit, vagy mondott rá valami közhelyet és megint előhozta a gyereket. Úgyhogy volt egy 21 fős óvodai csoport, meg egy 7 fős társaság, akiket minden érdekelt, velük azóta is megvitatjuk a fontosabb eseményeket, de a másik csoportból hiába akarok valakivel értelmes felnőtt csevegést folytatni, nem lehet. Hogy tud valakit ennyire megváltoztatni a gyerek? Vagy akinek van gyereke, az teljesen elveszti az érdeklődését a mindennapi hírek, események iránt? Nem tudom elképzelni, hogy ha lesz egy gyerekem, onnantól már nem fog semmi más érdekelni, csak ő. A gyerekkel együtt kijön az emberből minden érdeklődés a világ dolgai iránt? Főleg, ha az már 2-3 éves, tehát nem csecsemő, mert addig lehet, nincs rá ideje, energiája. De egy nagyobb gyereknél már lehetne érdeklődni más iránt is. Tapasztalatok?

2012. ápr. 4. 12:15
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Mint írtam azzal semmi probléma, ha kicsi a gyerek. Akkor nem éri más inger. Oké. De az azért már elég bosszantó, hogy akinek 4 éves gyerek van, és óvodás, azt sem érdekli egy könyv, egy film, vagy bármi más. Mert volt ilyen osztálytársam is, 4 éves gyerek mellett azért már nyithatna más felé is.
2012. ápr. 4. 12:50
 12/28 anonim ***** válasza:
87%
Én nem csodálom. Én mikor elkezdtem gondozónőként dolgozni bölcsiben, azon kaptam magam, hogy csak az ottani gyerekekről tudok beszélni, mindenkinek, barátaimnak, páromnak, szüleimnek. Egyszerűen, aki szereti őket, azokat elvarázsolnak teljesen.
2012. ápr. 4. 12:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, de jöttünk haza a párommal a vonaton, és beszédbe elegyedtünk egy fiúval, 35 éves volt, és másfél órán keresztül a cserekeiről beszélt, mondjuk vicces volt, nekünk tetszett és gyorsabban ment az út is, de tényleg :) nekem most esküvőm lesz, én meg folyton arról beszélek :D
2012. ápr. 4. 13:01
 14/28 anonim ***** válasza:
Az én babám még csak pár hónapos, de egyszerűen átalakult a gondolkodásom. Ha pl. megyek valahova, külön logisztikát igényel, hogy mi lesz a gyerekkel. (Hogy viszem, mibe viszem, hideg lesz, meleg lesz, hogy fogom szoptatni, hol teszem tisztába, mivel foglalom le, ha sír, stb.) Szóval én is egy kicsit meghibbantam, van egy csomó kép a mobilomon, hogy ha nincs nálam a gyerek, akkor is meg tudjam mutatni, mert tényleg ő a szemem fénye, meg persze a párom. De be kell vallanom, hogy a párom már csak a második. Régebben munkámból adódóan napi szinten követtem a híreket, az eseményeket, de most a gyerek miatt rengeteg pedagógiai könyvet, fórumot bújok, ami miatt a hírekre már kicsit kevesebb időm marad, így véleményt nyilvánítani is nehezebb. Rengeteg hobbim volt előtte, de már csak a virágaimra maradt lelki erőm és energiám (bár számuk jelentősen csökkent, elajándékoztam a mérgezőket és a szúrósakat - igen, a gyerek miatt). Szóval nem az érdeklődésemet vesztettem el, csak időm nem marad már rá. 24/N
2012. ápr. 4. 13:17
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Sokan ilyenek lesznek igen. Én 23 vagyok, az én volt osztályomban is vannak már anyukák, és náluk is így megy. Szerintem mondjuk azért, mert egy 2-3 éves gyerek annyira leköti a figyelmüket, hogy az agyuk teljesen a baba körül forog. Szerintem ez idővel el fog múlni. Ha belegondolsz akiknek 15 éves gyerekük van, nem éppen a kamasz gyerekükről csacsognak mindig. Gondolom amíg ilyen kicsi a gyerek addig olyan nagy a téma.

Jajj eszembe jutott, hogy ha nekünk lesz oszt.találkozónk már előre izgulhatok hogy mennyire leszek szégyenben a többiekhez képest...Egyelőre se munkám, se párom, se gyerekem. Mások meg...Na mindegy.

2012. ápr. 4. 13:21
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
Szépen le lettem pontozva, bár nem értem, mi sértőt, vagy valótlant írtam! Aki szerint valami rosszat is írtam, az olvasson figyelmesebben!
2012. ápr. 4. 13:22
 17/28 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem azért, mert az anyukák tobbsége otthon van a gyerekkel és más nem is létezik olyankor. En korán vissza álltam dolgozni, muszály volt. En nem vagyok ilyen. Munkában is (hárman vagyunk osszesen) soha sem beszélek a cserekrol, csak ha kérdeznek. Kérdezni meg nem szoktak. Terhességem is végig ment ugy, hogy senki sem kérdezett szinte semmit. Mundjuk ez az érdektelenség néha rosszul is esik.
2012. ápr. 4. 13:26
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

de szerintem érdekelné, csak mivel minden pénzt és időt elvesz a gyerek, sajna nem jut más. Pl. járnék én ide-oda, divatos ruhákban, de nincs aki vigyáz közben a gyerekre és pénz is kellene, de mindent a gyerekre kell költeni, mert ő kinövi a cuccait én meg nem.

És mikor? este, mikor mindenki otthon van, hullafáradtak vagyunk munka után, hétvégén látjuk egymást csak többnyire, akkor menjen mindenki bulizni?

2012. ápr. 4. 13:56
 19/28 anonim ***** válasza:
80%
mi a f@szom az a cserek?? ketten is írtátok...
2012. ápr. 4. 14:17
 20/28 anonim ***** válasza:
kedves 18as: na pontosan ezért nem szülök.
2012. ápr. 4. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!