Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adakozol valakinek, végzel...

Adakozol valakinek, végzel önkéntes munkát? Milyen hatással van ez a családi életedre, párkapcsolatodra?

Figyelt kérdés

Nem panaszkodnak, hogy ez "felesleges"?

Kinek szoktál adakozni/segíteni?

2012. márc. 20. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
rendszeresen vért adok. büszke vagyok rá, a környezetem is.
2012. márc. 20. 13:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Hébe-hóba adok kéregetőknek, néha vért is.Felesleges? Kérdezzék erről a koldusasszonyt...
2012. márc. 20. 13:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Adakozni sajnos nem tudok, pillanatnyilag magam is olyan anyagi helyzetben vagyok, hogy azt se tudom, mi lesz a jövő hónapban.

Önkéntes munkát végzek, ha időm engedi, pl. Karácsony előtt minden évben megyek a Máltások által szervezett adománygyűjtésre, illetve szintén az ő szervezésükben van egy olyan program, hogy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozunk délutánonként, segítünk nekik leckét írni, a fennmaradó időben játszunk, társasozunk, beszélgetünk, stb.

Most egy saját programot szeretnénk összehozni pár évfolyamtársammal, de ez még csak ötlet szintjén van meg, pontosan kidolgozni majd talán nyáron lesz idő, és akkor talán ősztől elkezdhetünk dolgozni rajta, de hogy pontosan mikor indulna be a dolog (ha beindul egyáltalán, mert mondjuk a költségek fedezése még egyáltalán nem tisztázott), azt nem tudom. De nagyon remélem, hogy sikerül.

A családtagjaim sosem mondják, hogy ez felesleges, sőt, örülnek neki, hogy ilyesmivel foglalkozom, bár ez az én leendő szakmámban amúgy sem meglepő.

2012. márc. 20. 13:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Én állatmenhelyen vagyok önkéntes. Kutyákon segítek, járok velük kutyasuliba. Senki nem "panaszkodott" még. Ha megtenné valaki, az is hidegen hagyna.
2012. márc. 20. 14:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Véradó vagyok, szendvicset szoktam adni a hajléktalanoknak, télen kiviszek egy termosz forró teát, kinőtt ruhát adok az SOS gyerekfalunak.
2012. márc. 20. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Önkéntesen takarítom a dzsuvát az igénytelen bátyám után.Ha nagyon kiakadok,akkor papírra írom a dühömet...
2012. márc. 20. 16:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát a nem kellő ruháimat, egyéb használati és használható tárgyaimat el szoktam ajándékozni a rászorulóknak. (Egy ismerősöm viszi el aki odaadja nekik.)

Aztán régebben, egyszer az összegyűjtött plüss állataimat el vittem a Heim Pálba. A recepción egy pillanatra levegőt sem kaptak, annyira meglepődtek, aztán hirtelen nagyon nagy örömben törtek ki és mondták, hogy beviszik a raktárba, később pedig odaadják a gyereknek.

Ez nagyon jó érzés volt. :-)

Sajnos nincs sok pénzem, hogy osztogassam, időm se sok, szóval önkéntes munkát nem végzek. Ha milliomos lennék biztos csinálnám.

2012. márc. 20. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:

szolnoki önkéntes centrum tagja vagyok

mikor mire van szükség:)

anyósom szerint felesleges, hülye aki ingyen dolgozik

a többiek büszkék rám:)

2012. márc. 20. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Én általában csinálok valami karitatív dolgot, de az elmúlt egy évben azt hiszem túllőttem a célon. Én is menhelyen önkénteskedtem, meg ideiglenes befogadó voltam. Gyakorlatilag ráment a kapcsolatom, teljesen túlzásba vittem a dolgot, a végén már fontosabbak voltak a kutyák, mint az emberek. Úgyhogy most kicsit nyugszom, de azon gondolkodom, hogy merre induljak tovább és szerintem most embereken akarok inkább segíteni.
2012. márc. 21. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!