Attól, hogy valakinek gyereke van, már nem is érdekli semmi más?
"Nem tudom elképzelni, hogy ha lesz egy gyerekem, onnantól már nem fog semmi más érdekelni, csak ő."
Ezt a mondatod jegyezd fel és olvasd el újra 10 év múlva.
Ez attól függ kivel beszélgetek.
ha olyan anyukával akinek szintén gyereke van és ráadásul pici mint az enyém, legtöbb a gyerek téma.
De pl ha találkozom a barátnömmel akinek nincsen szinte egy szót sem szólok a gyerekröl csak ha kérdezi. Ö meg rendszerint semmit nem kérdez róla, így sokszor 1-1 találkozáskor nem is beszélek semmit a gyerekröl.
Tisztelet legyen a kivételnek, tehát akinek nem inge, az ne vegye magára!
Tapasztalatom szerint aki ilyenné válik, mint ahogyan te is írod, azt eredetileg sem érdekelte más a gyereken kívül, csak amíg nem volt gyereke, addig tartotta a látszatot. Vlgülis ki kell töltenie az űrt vakamivel...
Vannak aztán olyan emberek is, akiket sok minden érdekelne, de a gyerek beszűkíti őket és elsivárosul a személyiségük. Ők nem tartoznak az előző csoportba, de nagyon hasonlóvá válnak.
Majd azt nézd meg, hogy mi lesz azokból, akik a gyereken kívül nem látnak semmit és soha nem is akartak látni - mondjuk a harmincéves találkozón! :)
"Majd azt nézd meg, hogy mi lesz azokból, akik a gyereken kívül nem látnak semmit és soha nem is akartak látni - mondjuk a harmincéves találkozón!"
Hát igen, arra én is kíváncsi leszek.
Az anyaság első pár évében az anyukát semmilyen más inger nem éri különösebben.
Egy másik életről beszélünk, amire az anyának kell elsősorban vigyáznia. Nehéz helyzet ez, fárasztó, sok öröm, bánat.
Belegondolsz: miről beszéljen: munkahelyi stressz, szemét főnök? Az most nincs.
Karrierépítés: szünet.
Ami a híradóban megy: öt mondatnál többet nem lehet hozzá fűzni.
érdekes kérdés. én még nem vagyok abban a korban, h gyereket szüljek, 24 éves vagyok.
ha lesz, biztos minden gondolatomban szerepelni fog, de akit nem érdekel a téma, azt nem nyaggatom ilyennel.
egyébként a szerelmes tinik is ugyaniylenek, ha megfigyeled. csak pasijukról/csajukról tudnak beszélni, ha más a téma, valahogy ráterelik a szerelemre :)
nekünk amúgy a vidéki rokonaink ilyenek. semmi nem érdekli őket, csak a gyerekük. szerintem a hírekkel, más eseményekkel sem foglalkoznak, csak azzal, h mit evett a gyerek, mit csinált az ovodában, iskolában, stb.
remélem én nem leszek ilyen, legalábbis nem ilyen hardcore módon :) ha igen, akkor kérek valakitől egy rituális fejbekólintást :)
anyukám is ki szokott borulni azon, hogy a nyuggerek mennyire le vannak épülve 1-2 esetben. azt szokta mondani nekem, ha ilyen lesz, üssem agyon :) persze nem fogom, de ha észreveszem, hogy felül valami hülye hoaxnak, vagy kamuhírnek, akkor figyelmeztetem rá, és elmagyarázom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!