Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan pár, akinél ez...

Van olyan pár, akinél ez előfordul?

Figyelt kérdés
Én elég koránkelős vagyok, reggel szinte kidob az ágy, olyankor vagyok a legaktívabb, szeretek délelőtt tanulni, dolgozni, takarítani stb. Párom viszont lustálkodós, ő még szeretne velem délig feküdni az ágyban, de én ilyenkor úgy érzem, hogy a napom legértékesebb részét átfekszem. A reggeli szex pedig engem szintén nem vonz. Próbálunk mindig kompromisszumot találni, visszafekszem kicsit, de néha már megterhelő, hogy nem mondhatom, hogy én most szeretném tenni a dolgomat, mert este inkább pihennék, olyankor már nem fog az agyam. Másoknál is van ilyen?
2012. ápr. 4. 10:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

Én 5 körül kelek, mert gyűlölöm pazarolni a napot, és semmivel sem vagyok kipihentebb 4-5 óra alvás után, mint 8-10 óra után. Felkelek, elvégzem a napi dolgaim, és gyakorlatilag reggel 8-ra már mindennel kész vagyok, ami nem jár zajjal.

Párom még 10-kor sem kelne fel, ha nem kellene, mondjuk engem nem zavar. Látom rajta, hogy más az energiaszintünk, ő ébredés után még 1-2 órával is álmos, alig él, pedig majdnem kétszer annyit alszik, mint én.

Nem kényszerítjük egymást arra, hogy együtt keljünk, mindkettőnknek megvan a megszokott bioritmusa.

2012. ápr. 4. 10:56
 12/21 anonim ***** válasza:
50%
a kérdező a nő szerintem
2012. ápr. 4. 10:57
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

Egy másik páromnál volt, hogy én mindig korábban keltem fel, az azt jelentette, hogy én délben legkésőbb, ő meg fél három felé nyitogatta a szemét hétvégén.... ezen rendszerint kiakadtam...

Viszont a mostani párommal teljes összhang van :) Felkelünk fél 8 körül (köszönhetően a munkának), kicsit elvagyunk egymással, aztán alszunk tovább délig ... aztán kezdődik a nap...

Vagy pedig kergetőzünk, és akkor ugyebár már kimásztunk az ágyból, s nincs visszaút... :P

2012. ápr. 4. 11:15
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk is ugyanez van, én vagyok a lány, és én vagyok a koránkelő fél is. A pasim délig tudna aludni, és akármilyen magértő próbálok lenni, a lelkem mélyén igenis zavar.

Engem kidob hamar az ágy, felkelek, megreggelizek, mivel a szobában nem maradhatok (kicsi a lakás), kimegyek a konyhába, beindítom a mosást, elmosogatok, felmosok, és mire ő 11-kor kinyitja a szemét, én már ki vagyok purcanva, és kellően fel is húzom magam, hogy már megint rám maradt a házimunka (meg is várhatnám vele, de akkor meg 3 órát ülök a koszban és nem csinálok semmit...), ő meg álmosan dünnyög, hogy bújjak, képes lenne még vagy két órát lustizni, de én erre akkor már nem vagyok vevő. Beviszem neki a kávét, azt megvárom, míg megissza, utána is olyan holdkórosan készülődik, hogy kb. 2-3 óra van délután, mire érdemben összeszedi magát és el lehet indulni valamit csinálni... Addigra már én vagyok lestrapált, és ő friss és fürge... Persze ő még órákat fenn van, miután én elalszom, tévézik, gépezik, olvas. Akkor meg ő neheztel, hogy ő ott lenne, én meg alszom...

És nem tudom, mi a megoldás...

2012. ápr. 4. 11:38
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

megoldás:

-új pasi,és kerestek olyat aki ebben is passzol

-kompromisszum: te nem fekszel le 9kor,hanem csak 11-kor,cserébe ő is lefekszik 11kor éjjel 1 helyett.Igy te is álmosabb leszel,és alszol 9-10-ig,ő meg hamarabb elaludt,dél helyett 10kor megébred.

2012. ápr. 4. 11:42
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Tolerancia és kompromisszum.

Ha ez nincs meg, akkor fölösleges együtt maradnotok. És nem a korán/későn fekvés megoldhatatlan problémája miatt, hanem azért, mert később nagy(obb) volumenű dolgokban sem fogtok egyezni.

2012. ápr. 4. 11:46
 17/21 anonim ***** válasza:
55%
Én is lustizós vagyok. Nem mindig veszem észre, ha a párom felkel, nyugodtan alszom tovább. Hétköznap nem tudok korán kelni, hétvégén viszont (mikor a párom pihenhetne) 7-fél8 körül már fent vagyok, pörögnék, mennék valahova.
2012. ápr. 4. 12:11
 18/21 Tubarózsa ***** válasza:

Hali!

Nálunk a férjem a korán kellős, én szeretek inkább lustizni:) de nem zavarja, felkell megreggelezik, csinálja a dolgát. aztán egyszer csak én is kimászok az ágyból. max 10ig szoktam aludni, párom ha nem dolgozik akkor olyan 8-9fele ébred kb., ha dolgozik akkor ált. hajnalba. ebből még nem volt problémánk. ő se haragszik hogy lustizok és én sem hogy 'korán' kell.

üdv 22N

2012. ápr. 4. 12:40
 19/21 anonim ***** válasza:
Én is hozzászoktam a koránkeléshez, mert nappal sokkal több mindenre van lehetőségem, talán sosem aludnék, ha nem volna muszáj. A barátom hajnali 2-3-ig "virraszt", másnap pedig délben tántorog ki a szobából :D Engem ez azért nem zavar, mert egyrészt nagyon imádnivaló, miközben alszik, másrészt amíg ő durmol, én csendben elintézek egy csomó mindent (takarítás, átrendezem a házat, ha olyanom, van, stb.) és imádom, amikor meglepetten áll a nappali közepén: "Itt meg mi történt?" :D
2012. ápr. 4. 14:09
 20/21 Bence_ ***** válasza:

Látszik, hogy nincs gyereketek :))

Párom (lány) sokkal lustálkodóbb. De ez nem okoz problémát. Az kell aki éppen tud és ő foglalkozik a gyerekekkel.

De ez is max fél8 :( :D

2012. ápr. 4. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!