Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok a helyemben?

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

16 hónapos a gyerekünk. Kb a születése után pár nappal anyu és a párom összevesztek. Anyu azóta próbált vele beszélni, de a párom nem akar vele. Anyunak volt igaza. 16 hónapja arra várok, hogy végre lépjen a párom anyám felé, de nem fog. Anyu is egyre jobban gyűlöli. Családi élet nulla. Külön karácsony, húsvét stb. A páromtól még egy szál virágot sem kaptam nőnapra. Az intim együttlétünk is egyenlő a nagy nullával. De én már nem is akarom.

Igazából úgy élünk egymás mellett, mint főbérlő, albérlő. Annyi, hogy fizeti a rezsi felét, meg ha a gyereknek nagyobb dolog kell, akkor beszáll. Külön kaja, külön kezelünk mindent.

Illetve vigyáz a gyerekre, ha kicsit ki akarok itthonról szabadulni, mondjuk átmenni anyámhoz egy órára vagy ilyesmi.

Mit csináljak? Megérett ez a kapcsolat a végkifejlethez? Szakítani kéne?

A lakás az enyém, neki kéne menni. Csak valahol sajnálom, hogy albérletbe kell mennie.

Véleményetekre lenne szükségem.

Köszönöm.

2012. ápr. 3. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Ha 16 hónap alatt gyakorlatilag semennyit sem enyhült a helyzet, valószínűleg már nem is fog. Én kitenném a szűrét. Aztán lehet, hogy ez fel fogja nyitni a szemét, és a határozott fellépésed hatására hajlandó lesz békülni, de szerintem ennek kicsi az esélye.
2012. ápr. 3. 14:59
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Hát szerintem már külön is vagytok gyakorlatilag.Én mielőbb átgondolnám, tényleg menthetetlen-e? Nem csak anyukám rosszallása vezetett az elhidegüléshez? Nehogy később meg azt gondold, hogy anyukád tette tönkre a családod, és akkor meg vele is beszüntesd a kapcsolatot!Miért nem akar a párod békülni anyukáddal? Ha úgy látod, esélytelen, muszáj lépni,minél előbb, annál jobb.
2012. ápr. 3. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán szeretek ilyen kérdésekre válaszolni, mert itt néhány mondatból, infóból nem tudom meg milyenek vagytok, milyenek a körülmények, és a másik fél szemszögéből sem látom. De! Ha valóban úgy van minden ahogy leírod, én szakítanék a helyedben. Nekem a gyermekem az első és nem tenném ki egy ilyen családi viszonynak. Megérzi, hogy a szüleik nem szeretik egymást és ez nem megy hosszú távon. Csak huza-vona, feszültség és állandó veszekedések lesznek. Ez pedig senkinek sem jó. Főleg nem a gyereknek. Én szakítanék a helyedben, rá fog menni az idegrendszered.
2012. ápr. 3. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is neked kell biztosnak lenned abban,hogy szereted e még,de a szavaidból azt veszem ki,hogy számodra is már inkább csak nyűg ez a kapcsolat.Ne sajnáld,egy garzont elbír a fizetése.

Vagy ha úgy gondolod,hogy adsz egy esélyt még magatoknak,akkor mondd el neki kerek-perec,hogy most te így látod és ha ő is akarja még,akkor megegyeztek ,hogy pl 1 vagy 2 hónapot adtok magatoknak rendbeszedni a kapcsolatot.

Nálunk az utóbbi már bevált,és akkor jöttünk rá,hogy nem tudnánk egymás nélkül élni,csak egyszerűen elsodortak mindet a gondok és ahelyett,hogy összetartottunk volna,civakodtunk.A kommunikáció soxor okoz gondot,de lehet,hogy pszichés háttere van.

Anyós-vő kapcsolat ritka,ami felhőtlen.Igazából,ha ilyen természetű a párod ne várd,hogy ő lépjen,inkább kérd meg anyukádat,hogy ne gyűlölködjön vele,egyszerűen csak legyen közömbös.

2012. ápr. 3. 15:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha rosszban van anyukáddal, miért kell veled így bánnia és így viselkedni veled és a gyerekkel. Ez nagy bunkóság. En sem nagyon kedvelem az anyosom, de ezt nem a férjemen és agyerekunkon fogom megbosszulni.
2012. ápr. 3. 15:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem üljetek le megbeszélni, hogy akkor most mi legyen. Valószínüleg ő is tudja, hogy ez az állapot nem maradhat így a végtelenségig, hiszen egyikőtök sem boldog. Ha nem sikerül rendezni a kapcsolatotokat és feltárni az ideáig vezető okokat, akkor a legjobb az ha külön váltok. Ne sajnáld, hogy albérletbe költözik, mert így mindkettőtöknek meg lesz az esélye egy új teljesebb kapcsolatra, meg fogja érteni előbb utóbb.
2012. ápr. 3. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy velem van a gond, de én ezt nem vágom... Az egy dolog, hogy anyud és a párod rosszban vannak, de ti miért? Úgy értem, hogy ti ketten is azért vagytok rosszban mert ők ketten rosszban vannak? Értem én, hogy te kiállsz anyukád mellett, de ettől függetlenül szerintem a ti kapcsolatotoknak nem kellett volna megromlania (ha tényleg csak a fent említett veszekedés a probléma, semmi más). Anyukád is más ember és a párod is más ember, ergó nem lehet mindenről ugyan az a véleményük, nem biztos, hogy direktbe bántotta anyukádat, csak lehet, hogy amit ő gondolt az neki úgy volt természetes. Ti meg gondolom azért vagytok rosszban mert a párod úgy érzi, hogy egyedül maradt ellenetek, nem álltál ki mellette.Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy meg akarom győzni a másikat az én igazamról, hanem, hogy elfogadom az ő véleményét, még ha nem feltétlenül értek is vele egyet. Nem lehet valakire rákényszeríteni egy másik ember véleményét. Szerintem neked kellett volna egy kicsit okosabbnak lenned és éreztetned a pároddal, hogy őt is megérted, meg anyuddal is ugyan ezt. Én legalábbis ezt tettem volna és bocs, ha ezzel esetleg megbántottalak.
2012. ápr. 3. 15:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Az idegrendszerem már tönkrement:-(

Egyre feszültebb vagyok.

Csak nehéz a döntést meghozni. Meg van egy olyan érzésem, hogy ő arra játszik, hogy minél tovább maradhasson, addig sem kell albérletet fizetni.

Én meg azt várom, hogy gyűjtse a pénzt (elég jó a fizetése), hogy gy önerőt össze tudjon hozni egy pici panel lakásra (nálunk már 5-6 millióért lehet venni), de inkább benzinezik, sört iszik, üdítőzik meg cigizik. Semmiről nem akar lemondani.

2012. ápr. 3. 15:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Anyunak volt igaza, de ebbe tényleg ne menjünk bele. Ennek ellenére anyám próbált vele békülni, beszélni, de a párom közölte, hogy "én magával nem beszélek". Anyu ettől összezuhant, és sajnos eléggé az egészségére ment a párom paraszt viselkedése.

Nem tudok szétszakadni. Anyámnak van igaza, és látom, hogy szenved, ígya végsőkig kiállok mellette.

2012. ápr. 3. 15:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor így látatlanban én úgy gondolom, ennek a kapcsolatnak nincs sok jövője, felesleges ezen gondolkodni, mindenkinek jobb lesz, ha szakítotok. Semmi oka nem lenne megsértődni, hogy albérletbe kényszerül. Nincs értelmi nagyon halogatni.
2012. ápr. 3. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!