Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg vele, hogy...

Hogy értessem meg vele, hogy ezt most nem engedhetjük meg magunknak?

Figyelt kérdés

Kb. 2 hete elköltöztünk barátom anyjáéktól. Nagy balhé volt belőle, csúnyán összevesztünk vele, mert rengeteg olyan dolgot állított, ami nem igaz. Tegnap elment barátom hozzá, mert ott maradt még pár cucca. Mesélte, hogy anyja elkezdte neki mondani, hogy megjött a végelszámolás a gázról és hogy 50ezer forint, és hogy jó lenne, ha segítene neki kifizetni. (hozzáteszem, mi alig voltunk ott, ha otthon is voltunk, mi direkt spóroltunk a gázon, nálunk pl soha nem ment hetesen...)

Nem is lenne ezzel gond, mert én nem akarom, hogy utálja anyját, azért mégis csak az anyja. De most albérletben vagyunk, azt is ki kell fizetnünk, telefonszámla, barátomnak gyerektartást fizetnie, plusz még van tartozása is, szóval épp, hogy kijövünk egy hónapra, úgyhogy most nagyon nem vagyunk abba a helyzetbe, hogy tudjon anyjának segíteni, mert ha segít akkor meg mi döglünk kb éhen, az persze anyját nem érdekelné. Több, mint 3 évig barátom tartotta el. Azt hittem, hogyha külön megyünk tőlük, akkor rendeződik minden, de már nagyon elegem van, hogy nem jöttünk el 2 hete, de már kezdődik a dolog. Nem is lenne gáz a dolog, csak az a baj, hogy ismerem barátomat, és a felét minimum kifogja fizetni. Csak azt nem tudom, hogy miből. Nem sokára jön a villany is, meg a többi.. Akkor majd azt is kifizeti? Komolyan mondom nem értem, hogy 23 éves fejjel mér nem tud már elszakadni az anyjától, aki állandóan csak lehúzza..

2012. ápr. 3. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem lesz könnyű dolgod (dolgotok), az biztos. Egy ilyen anya elég sokáig fogja érzelmileg zsarolni a barátodat, még azon sem lehet csodálkozni, ha a ti kapcsolatotok sínylené meg ezt a "harcot". Az idősebb generáció elég nehezen fogja fel, hogy ez már nem az a világ, amikor ők segítették a szüleiket, mert már nem 3.60 a kenyér...
2012. ápr. 3. 11:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

nem lesz könnyű, az biztos, szépe, türelemmel legyél és mindig bszéljetek meg mindent (ha anyósod alkalmas rá, akkor vele is)

az én férjemnek több mint 10 évre volt szüksége, hogy végre kikerüljön az anyja érzelmi zsarolásai alól

2012. ápr. 3. 11:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Anyós drága soha nem szeretett. Már az első perctől fogva utál. Mikor eljöttünk meg is mondta, hogy minden az én hibám. Csak azt nem értem, hogy miért. Nem ott akarok nála megöregedni. Mióta együtt vagyunk barátommal (lassan 3 éve) soha nem voltunk szórakozni, vagy beülni hamburgerezni vagy akármi, mert szinte minden pénz oda ment le... Örültem, hogy végre eltudunk onnan jönni. De úgy látszik, nem kellett volna előre innom a medve bőrére, mert nagyon nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy én azt elképzeltem.. :(
2012. ápr. 3. 11:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

mivel ott laktatok és habár ahogy írod párod tartotta el, akkor sem kért albi pénzt plusszban. én javasolnám hogy a felét fizesse ki, de kérjen anyós részletfizetést a gázos cégtöl, így mindenkinek könnyebb, pl ha havi 5000Ft-ban megtudnak egyezzni a részletben akkor párod bele adna mindig havi 2500Ft-t.

ez megoldás mindenre, mert párod akkor is fizetni fog, így elkerülsz egy veszekedést, nektek sem annyira fáj, és anyós is boldog, hogy lehuzhatta a fiát.

2012. ápr. 3. 11:59
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
Már bocsi, de ott laktatok, jogosan kéri, hogy a Rátok eső részt fizessétek ki, mindenből, gáz, víz, villany, stb.. Nem kell ezen fölháborodni, teljesen normális dolog, hogy amíg ott laktatok, fizetni kell a rezsiért. Máshol is így van!
2012. ápr. 3. 12:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Persze, hogy így van, nem mondtam, hogy nincs. Igenis fizettünk albérlet pénzt is. A számlák nagy részét mi fizettük ki. 130ezerből 100at odaadtunk, a többit meg a mi külön költségeinkre (tel.számla stb.) fogtuk magunknál. Én arról nem tehetek, hogy ő nem dolgozik, és tartozik a banknak is meg még csomó helyre. Azt mondta, hogy ő kifog jönni a másik gyerekével a családi pótlékból meg a gyerektartásból ami kb 50ezer ft. Kötve hiszem, ha már most ez van. Mindegy, nem is ez a lényeg. Ismerem már. Itt most nem csak a számlákon van a hangsúly, jönni fog máskor is másért is pénzért, és én csak ezt akarom megelőzni.
2012. ápr. 3. 12:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, így már más. Ezt nem írtad le a bevezetőben. Így már igazad van, teljes mértékben! Sajnos nem fog megszűnni a kéregetés, beszélned kell valahogy a pároddal, hogy most még természetes hogy kifizeti a rátok eső részt, de utána már magatokról kell gondoskodni, Nektek is meg kell élni valahogyan, és bár megérted, de nem tudjátok támogatni az anyukáját, mert nincs akkora jövedelmetek. Szépen, tapintatosan közöld vele a tényeket minél előbb.
2012. ápr. 3. 12:19
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Az én párom is ilyen (volt)

Bár nekünk már van gyerkő is és mégis ezt csinálta!

Na én meg nem voltam hülye megmondtam neki ha nem fejezi be az adományozást akkor én szedem a sátorfámat!nem fogok világ életembe spórolni hogy más családot is eltartsunk!

Bár nekünk durvább dolgok voltak mert mi fizettük a tesója suliját télire vettünk fát meg rengeteg dolog volt és ők is megtudták volna ha nem szórták volna el a pénzt!

Amikor megmondtam neki hogy elköltözök ha nem áll le akkor befejezte!

2012. ápr. 3. 13:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok!Mi nem laktunk náluk!
2012. ápr. 3. 13:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Hát én is ezen gondolkozok, hogy meg mondom neki, hogy ha szar, ha nem akkor is "válasszon". Nem kell utálnia anyját, meg nyugodtan tartsa vele a kapcsolatot, engem nem érdekel, eddig se szóltam neki semmi, eztán se fogok, de ebbe azért nem megyek bele. Nem egy olyan eset volt ígyis, hogy még a telefonszámla pénzt is odaadta mert épp nem volt pénze. De azért ahhoz képest a ruhatáruk megújult, én meg csak a legvégső esetbe tudok magamnak venni valamit (pl ha már kilyukad a cipőm meg hasonlók) azért nem kicsit idegesítő a dolog.

Tudom, hogy ő nem úgy látja a dolgokat, mint más. Mindenki megmondta neki, hogy jó nagy hülye volt, hogy ezt csinálta, meg, hogy végre van mellette valaki (jelen esetbe ugye én) aki észhez téríti. Csak az a baj, hogy szerintem ez soha nem fog nekem összejönni. Oda nem akarok eljutni, hogy majd titokba csinálja ezeket a dolgokat..

2012. ápr. 3. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!