A férjem mindenért engem okol, elegem van, mit csináljak?
Pl. ha a gyerek a kezébe veszi a drága szemüvegemet, és elgörbíti az is az én hibám, mert miért nem rakom magasabbra. Mindig a számítógép elé teszem. De hova rakjam már, a függönykarnisra???
az ég világon mindenért engem okol...nem bírom...
a férj nem uralhatja le a feleségét, mert az azt jelenti, hogy nem tiszteli, ergo szeretni sem fogja sokáig.
csírájában el kell fojtani.
Az, hogy megkéri, na hagyjon szanaszét maga után mindent (pláne hogy az így tönkre is mehet), a rajta történő uralkodás jele lenne?
A "csírájában elfojtás" meg a szeretet és tisztelet jele?
Ne viccelj már.
hidd el, az én párom is így kezdte.
először ezért szólt, utána azért.
ma már ott tartunk, hogy a szavait sem válogatja meg, és képes egy felmosás miatt teljes torokból üvölteni velem, amikor bemegyek fürdeni. amit már mondtam neki, hogy anya mindig fürdés közben ordibált velem gyerekkoromban és amikor menekülni sem tudok előle, ez rettegett traumám, ő ezzel meg vissza is él!!!
és csak azon gondolkodom, ha anno, amikor még szépen kért, de már mindenért én voltam a hibás, ha anno kiállok magamért, nem jutunk el idáig.
szóval csak saját tapasztalatból írtam, pláne hogy a férfi ilyenkor pláne gyerekkel már nyeregben érzi magát, hogy a nő úgysem hagyja el.
és még valami az utolsó kérdésedre:
mert a kutyabólogatás a szeretet jele?
Én a kérdést nem telitorokból üvöltözésnek értelmeztem, hanem csendes figyelmeztetésnek, amit ez esetben jogosnak is érzek.
A többi "mindenre" meg nem tért ki a kérdező, az pedig esetleg árnyalhatná a képet.
igen.
csendes figyelmeztetésekkel kezdődik.
ők még nem tartanak ott, ahol mi.
de a kérdező már itt kérdezget...
és ez már önmagában azt jelenti, hogy túl van a normális határon a férj.
mindenesetre a feleséget zavarja vmi
neki nem jó vmi
ha igaza van, ha nem
NEKI nem jó. és ez a lényeg.
és tudod, hol a kulcsszava? ott, hogy "mindenért"
ha azt látja, hogy ő soha semmiben nem felel meg a férjének, mindegy, hogy a férjének van e igaza.
ezt nem szabad önmagunkról látni egy kapcsolatban. és ez a meglátás, csak a másik félnek köszönhető.
a férj hozza ki belőle a feszültséget, a megfelelni akarást, a kínlódást, hogy nem tud, aztán majd az önbizalomhiányt meg sorolhatnám.
ha a férjnek van igaza, akkor is ez van a kérdezőben.
ha valaki többszörösen hibázik is, vagy mindig hibázik, ki az, akire építő hatással van az, ha megmondják neki, hogy ezt sem jól csinálod, meg ezt sem, ebben is hibás vagy, meg ebben is.
ezt nem így kell(ene).
#19, akkor hogy kellene?
Ez egyszerűen egy rossz példa volt. Nekem nincs gyerekem, de van egy macskám. Tudom, hogy mindent amit lát lever / megrág stb. Amire vigyáznom kell, azt a fiókban tartom. A szemüvegemet meg tokban. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!