Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem tiszta 'idegzsába'....

A férjem tiszta 'idegzsába'. Hogyan érdemes kezelni egy mindenért dühöngő embert?

Figyelt kérdés
Belőle minden haragot vált ki. Olyan dolgok miatt, amikor én szomorú vagy csalódott, bánatos vagyok, esetleg fáj valamim ő mindig csak dühöt érez.
2009. máj. 23. 16:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%

Nem szabad ilyen ember mellett maradni, ha nehezen viseled ezt a mentalitást.

Sajnos ez van.

2009. máj. 23. 16:51
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem biztos frusztrált valamiért, vagy valami más oka van nem hiszem h valaki csak úgy dühöng. Szerintem az alapproblémáját kéne megoldani.
2009. máj. 23. 17:05
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Nekem az apám ilyen. Elég hosszú ideig évekig próbáltam segíteni neki mindenben még anyagilag is. Aztán rájöttem, hogy nem tudok. Azért ideges, mert ő saját maga sikertelen, ráadásul az én segítségemet is kudarcként élte meg. Nem 100%, de valószínű, hogy férjed is sikertelen.
2009. máj. 23. 17:25
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen az én szomszédom. Mindenkire irigy,egyfolytában zsémbes, akinek picivel több vagyona van, az már lopta, nem tisztességes...Nagyon nehéz ilyen emberrel együtt élni, én nem is tudom, hogy a felesége hogyan bírja. 30 éve vannak együtt, de rájöttem, hogy valószínű azért tudnak még együtt lenni, mert valamennyire már a nő is alkalmazkodott hozzá, sőt sajnos átvette némelyik rossz tulajdonságát is.
2009. máj. 23. 17:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Javaslok egy "terápiás" módszert: amikor dühös, mosolyogj rajta, öleld meg, mondd, hogy ne morogjon már annyit, de lényeg, hogy Te maradj nyugodt, és tegyél úgy, mintha nem lenne nagyobb jelentősége a dolognak. Amikor pedig esetleg társaságban szó kerül a viselkedésről, dícsérd, hogy szerencséd van vele, mert - ha ki is jön a sodrából - tudja, hol a határ.

Szóval a lényeg: hogy a jót kell erősítened benne, és hidd el, ő nem fogja megcáfolni, amikor jót mondassz róla, de tutira elgondolkozik rajta. Biztos vagyok benne, hogy pozitív irányba fog változni, ha egy darabig alkalmazod ezt a módszert. Ha rászólsz. csak még jobban hergeled, ha leültök erről beszélgetni, egyik fülén ki, a másik bemenne, de ha azt gondolja, hogy kedves embernek tartod, biztos, hogy el fog magán gondolkodni.

Az én férjem rettentő zsémbes, káromkodós ember volt, mostanában ezerszer jobb a helyzet.

2009. máj. 23. 18:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok! Ő alapvetően nem egy negatív ember, kedves, jófej, de sokszor hisztis, káromkodós, kritizálós. Nincs megkeseredve, vagy ilyesmi, de azon tűnődöm, hogy ez érzelemszegénység, hogy ő 5-6 különböző érzelmet egyféleképpen él meg.
2009. máj. 23. 18:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

csak szeresd és megenyhül, a barátom is ilyen :) jobb ha dühöng, mnithogy tőr zúz, amelyik "kutya" ugat, az nem harap. ja és ha visszafolytaná a dühét, az később betegség formájába jönne ki rajta, így jobb. Csak bírd türelemmel :) Minden hibájával fogadd el őt. Beszélgessetek, talán szót lehet vele érteni, ha nem vészes a helyzet :)

Ha szeret téged, akkor biztos mnident megtesz, hogy ne rontsa el a kedved, lehet gondterhelt szegény, és nem akar panaszkodni neked, pedig lehet arra lenne zsüksége, ne magába zsörtölődjön.

2009. máj. 23. 19:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, mindent megbeszélünk, nincs különösebben stresszes munkája, szereti a kollégáit, és gyakran mondja, hogy boldog velünk. Tudom, hogy amikor ő ideges, akkor nekem nyugodtnak kellene maradnom, de annyira felbosszant, hogy így reagál mindenre, olyankor össze-vissza szid mindent, mindenki (nem konkrétan engem).
2009. máj. 23. 19:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is jó tapasztalatom van. Nyugalmam megőrzése, kedvesség, okos szavak. És egyszercsak a viselkedésemet másolja! Vidámabb, felszabadultabb. Viszont lehet betegség is, ami belülről marcangolja. PL. a máj betegsége. Nem véletlen a "rosszmájú" kifejezés. Nagyon hatékony májgyógyító teák, gyógynövények vannak. Gondolkodj ezen is.
2009. máj. 23. 23:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez lehet pl egy rossz otthonról hozott férfi minta is. Az apósom számos rossz tulajdonsága mellett nagyon, káromkodós, "raplis" ember volt. Az exférjem teljesen más természetű, de ezt a mintát sajnos lekövette, ugyanazokat a cifra káromkodásokat használta, mint az apja, ha valamiért dühös volt. Hirtelen haragra lobbant és ugyanolyan hirtelen elszállt a mérge, ahogy jött. Az már más kérdés, hogy ezt nagyon utáltam, nagyon zavart, mert én meg egy szelíd, csöndes, békés apa mellett nőttem fel, aki sose őrjöngött. 20 évig éltünk együtt, de ezt sose tudtam megszokni.

Négy lehetőség:

1. Elfogadod, hogy ő ilyen, neki ez a technikája a gőz levezetésére és nem törődsz vele.

2. Folyton veszekszel ezért, ami lassan felőrli az idegeiteket, tönkre megy a házasságotok és a gyerekeitek is sérülnek.

3. Megpróbálod szépen, higgadtan elmagyarázni neki, hogy ez mennyire rossz hatással van rád, (a gyerekekre) és szépen, finoman megpróbálod leszoktatni róla. (Szinte lehetetlen vállalkozás.)

4. elválsz

2009. máj. 24. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!