A férjem mindenért engem okol, elegem van, mit csináljak?
Pl. ha a gyerek a kezébe veszi a drága szemüvegemet, és elgörbíti az is az én hibám, mert miért nem rakom magasabbra. Mindig a számítógép elé teszem. De hova rakjam már, a függönykarnisra???
az ég világon mindenért engem okol...nem bírom...
a férjed nem tud lazítani
nem tudja félvállról venni a dolgokat.
nálunk is ilyesmi van, csak gyerek nélkül.
állandóan hol ez a baja, hol az.
mint akinek megvan...
ez sztem abból adódik, hogy fent van az adrenalinja, vagy ilyesmi, sok kávét ivott, vagy hasonló olyankor feszültebb az ember észre sem veszi magát, a világgal is baja van.
az a baj, hogy mindenért belémköt...nem bírom,
amúgy nem vagyok trehány, de csak én pakolok, így néha hibázok.
A szemüvegdologban speciel igaza van. El lehet azt tenni tokba, és/ vagy fiókba is, onnan a gyerek nem fogja előszedni. Hasonló esetért én is rengeteget veszekedtem családunk dohányos tagjaival. Mindig a konyhapultra tették le a doboz cigit. A gyerek meg mikor felérte, leszedte, és szépen összetördelte. Ez napi 3x1 doboz cigi volt. Ha betették a fiókba, semmi baj nem volt vele. Ha elől hagyták akár bontatlanul is, a gyerek széttördelte. De mégis mind a hárman odatették, ahová megszokták. Volt olyan is hogy napi 3-4 doboz cigi szét lett tördelve fejenként. Naponta!!!! Egyszer kiszámoltam nekik, mennyi megy így el pocsékba, onnantól kezdve mindig a fiókba került a cigi, több nem is lett széttördelve.
A tanulság csak annyi, hogy a gyerek amikor kicsi, csak azzal foglalkozik, ami a szeme előtt van. A szemüveged, meg pont ott van. Tedd bele legalább egy tokba, és akkor nem lesz érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!