Aki csalódott a férjében/párjában, annak mi az oka?
Szerintem az ilyen csalódások azért vannak, mert az ember nem AKARJA meglátni a másik hibáit, mert akkor el kéne gondolkozni azon, hogy nem lenne-e jobb inkább befejezni a kapcsolatot, ezt meg senki nem teszi szívesen, és csak akkor kezd új életet, ha nagyon muszáj.
Tehát ha valakiben csalódnod kell, az csak TE magad lehetsz, hogy vak voltál.
Pedig az igazi szeretet pont hogy nem vak, hanem látja a hibákat és szereti őket!!!
Van erről egy nagyon jó versrészlet:
Hát láss olyannak, amilyen valóban
vagyok. Nem én hazudtam, ha szemed
csak a részt látta bennem, és a jóban,
mely részem, ismerni vélt engemet.
Álmoddal mértél; én az álmodónak
mit mondhatok? Ne légy a börtönöm!
Csalódtál, de ne tarts engem csalónak,
amiért álmaidhoz nincs közöm.
A lényeg: szemed csak a részt (a jót látta) és ez alapján vélt ismerni. A jó pedig csak az egyik rész.
Csalódtál, de nem én vagyok a csaló, hanem álmodtál valakiről, aki nem én vagyok.
Kedves 11-es: az emberek változnak. Az élet során vannak olyan helyzetek, amik nem az első 5-10-15 évben, hanem mondjuk utána adódnak. És ilyenkor bizony csalódhat az ember, ha a férje nem úgy reagál, ahogy emberileg az ő életszemlélete, neveltetése szerint helyes.
Várom még a válaszokat!
Uramisten, lányok, végigolvastam a hozzászólásokat!!!
Az anyós telebeszélte a fejét? Korábban nem derült ki, hogy a pasi ennyire BEFOLYÁSOLHATÓ???
Közös kassza helyett külön?! A magyar jog szerint vagyonközösség van, 50-50% a házasság alatt szerzett vagyonból (kivéve örökség, ajándék), mindegy, ki mennyit költ vagy keres, a felvett hitel is közös. Válás esetén 50-50%, tök mindegy, kinek a számláján mennyi van. Akinek nem tetszik, ne házasodjon, vagy írjon házassági szerződést, még esküvő előtt (mellesleg hozzá nem mennék olyanhoz, aki szerződést akarna, akár gazdagabb, akár szegényebb, mint én!!! - mindkét eset baromi megalázó, ha a pasi keres kevesebbet, akkor is!!!).
A 4. válaszolót sem értem. Az ő pasija ŐSZINTE. Attól, hogy nem azt gondolja, mint a válaszoló, még nem bűnös. Jobb lenne, ha azt HAZUDNÁ, amit a válaszoló hallani akar?
Nem hiszem...
Lányok, szerintem a férfiak azért hazudnak nekünk (általánosságban beszélek), mert balhé és sértődés van, ha az igazat mondják. Aztán mikor lelepleződnek, őket okoljuk a csalódottságunk miatt. Holott a "nem tetszik a hozzáállásával" szinte elvárjuk, hogy olyan legyen a hozzáállása, amilyen a mienk. De nem tud kibújni a bőréből, ezért azt hazudja, hogy kibújt. Ki a felelős ezért? Szerintem mi...
Nem lenne egyszerűbb megbeszélni őszintén, ki mit gondol?
De lehet, hogy ez csak az én véleményem.
Minden esetre szerintem érdemes átgondolni.
15-ös: vannak helyzetek, amiket nem lehet előre tisztázni.
A 27 éves húgom férje egy hónapja elhunyt. Van egy 3 éves lányuk, a húgom terhes volt a másodikkal de a sokktól elvetélt. Úgy gondolom, ebben a helyzetben támogatni kell őt. A férjem viszont úgy áll hozzá, hogy "már megint oda megyek?" Igen. Csalódtam benne. És az esküvő előtt nem ültünk le hogy "ha a terhes húgom férje meghal, hetente hányszor mehetek át hozzá szerinted?"
"És nem volt mindig ilyen!!Csak jött anyuka és telebeszélte a fejét.Szerinte nem illünk össze,mert én panelben nőttem fel,ők meg családi házban élnek.Meg keveset keresek.Szépen lassan megmérgezte a fiát ezekkel."
Ha hagyta telebeszélni a fejét, akkor olyan is, nem kár érte. Ennyire manipulálható férfire senkinek nincs szüksége.
"A 4. válaszolót sem értem. Az ő pasija ŐSZINTE. Attól, hogy nem azt gondolja, mint a válaszoló, még nem bűnös. Jobb lenne, ha azt HAZUDNÁ, amit a válaszoló hallani akar?
Nem hiszem... "
Én is örülök, hogy őszinte, de ez miért zárja ki, hogy csalódott legyek? Az igazság általában fájdalmas és adhat okot a csalódottságra. Egyébként nem éreztetem vele.
Nagyon sajnálom, ami történt, részvétem.
De neked van igazad, ezt te gondolod jól, most támogatás kell a testvérednek, méghozzá lehet jó ideig. Segíteni kell, hogy túllépjen rajta, ő is és a gyerek is. Gondolom neki is hiányzik az apukája.Inkább ő is segítsen, ahogy tud!
Sok erőt, és kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!