Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lusta gimnazistára mivel tud...

Lusta gimnazistára mivel tud hatni az apja?

Figyelt kérdés

A férjem lánya már többször lebukott azzal, hogy azért rosszak a jegyei, mert nem foglalkozik az anyaggal. Az apja előtt próbálja elsumákolni, vagy amikor szülői van, akkor valamilyen figyelemelterelő drámával próbálkozik.

Most kiderült, hogy sokszor lógott is.

Egyébként nincs vele probléma, kedves, jó fej lány, csak hát lusta. A képességei is jók.

A férjem most hívott tajtékozva, hogy kijött a szülőiről és kiderült, hogy a "nem megy ez meg az a tárgy" sírás oka annyi volt, hogy a lánya tojt bejárni az órákra.

Valahogy megpuhította az osztályfőnökét és ő leigazolt neki sok hiányzást.

A férjem tőlem kért tanácsot, hogy mit csináljon vele, hogyan hasson rá, de igazán én sem tudtam érdemi választ adni.

Az anyjával lakik, de ő nem különösebben foglalkozik vele, a tanulmányaival sem, tehát tőle nem lehet segítséget remélni (mármint hogy a férjemmel egy vonalat kövessenek).

2012. márc. 28. 18:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

rám úgy hatott az apám, hogy bizalmat adott nekem, hogy bízik bennem, hogy megtudom csinálni, hogy menni fog, hogy ügyes a lánya

és amikor nem sikerült, vagy amikor hazudtam, vagy sorolhatnám, akkor SEMMIT nem mondott, csak csalódást láttam a szemeiben, mintha lemondott volna rólam

ezután mindig egész életemben azon voltam, hogy büszke lehessen rám!

szóval pl így.

2012. márc. 28. 18:54
 2/14 anonim ***** válasza:
7%

Mobiltelefon korlátozás: zárt hívócsoport (csak a szülőket és fontos számokat hívhatja) nem beszél meg randit...

Internetkapcsolat korlátozása: csak felügyelet mellett, a tanuláshoz használhatja. (nics fészbúk, iwiw, stb...)

Zsebpénz korlátozása: csak akkor kapjon, ha tényleg szükséges, hogy ne legyen elég plázázni. Tízórait otthon csomagoljatok neki!

LÉtezik még GPS alapú személykövető is, bár azt a szenilis nagymamára szokták feltenni, hogy ne csavarogjon el, de jó lesz neki is!

A többin még gondolkozom.

2012. márc. 28. 18:57
 3/14 anonim ***** válasza:
32%
Ilyesminek nem a szülőin kell kiderülnie. Már gyakorlatilag minden iskolában használnak e-naplót. Abból naprakészen lehet követni az iskolai eseményeket. Sokkal könnyebb hetente kisebb korrekciókat végezni, mint a negyed- (vagy fél-) éves szülői értekezletek után helyretenni a gyereket.
2012. márc. 28. 18:58
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hogy van az, hogy a kislány az anyjával lakik, mégis a férjed (papa) volt bent az iskolában, beszélni az o.főnökkel. A kislány anyját nem érdekli, hogy mi van az iskolában?

Mert akkor lehet, hogy nem jó helyen van az elhelyezés??

2012. márc. 28. 19:01
 5/14 anonim ***** válasza:
25%
Vasvillával.
2012. márc. 28. 19:02
 6/14 A kérdező kommentje:

A "kislány" 19 éves (évvesztes és nulladik is volt), ezért most harmadéves. Ugye most már az évvégi jegyei számítanak.

Pénzzel nem tudja korlátozni, mert az anyja mindent megvesz, tehát ha az apjától nem kapja meg, akkor az anyjától meg fogja.

Amúgy egy nagyon értelmes lány, csak manipulációra használja az eszét, a tanulásba nem akar energiát fektetni.

Az e-naplóval az a gond, hogy a tanárok se nagyon töltik fel a jegyeket, vagy kéthavonta egyszer, vagy eleve csúszva. Én is néztem az e-naplót és van néhány tárgy, ahol a napló szerint 3 hónapja nem kapott semmilyen jegyet.

2012. márc. 28. 19:18
 7/14 A kérdező kommentje:
#2 - mivel külön élnek egymástól (ha ez nem derült volna ki miközben elolvastad a kérdés leírását), megoldhatatlan ezek közül bármelyik is.
2012. márc. 28. 19:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak szeretettel, nem tiltással. 19 éves, vannak céljai, ezek eléréséhez kell a tanulás.
2012. márc. 28. 19:34
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

A párod előző házasságából született gyermekről van szó, aki az édesanyjával él. Jól értem?

Akkor miért van az, hogy nem az édesanya, hanem a párod, a gyermek édesapja járkál az iskolába, és nézi az ellenőrzőt stb. Ezek a dolgok mindig arra a szülőre hárulnak, akinél válás után a gyermek elhelyezésre került.

Ezért nem értem, miért a párod szaladgál, és miért a ti fejetek fő amiatt, hogy rosszak a jegyek, meg hazudik stb.

Vagy én vagyok ennyire értetlen?

2012. márc. 28. 19:36
 10/14 anonim ***** válasza:

9-es: miért baj, hogy bár nem élnek együtt, de foglalkozik a gyerekével? Az én apukámat is érdekelte, hogy hogy tanulok, milyen jegyeim vannak és ha anyukám nem ért rá, elment szülőire. Ez a NORMÁLIS, nem az, ha leszarja mert elvált a gyerek anyjától.

Kérdező,

szerintem is a céljai, tervei felől kéne megközelíteni. Mit szeretne elérni 5, 10, 20 év múlva? Ehhez mi kell? Hogyan tudja elérni? Már nem gyerek, át fogja gondolni.

2012. márc. 28. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!