Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet ezt bírni...

Szerintetek lehet ezt bírni fizikailag?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A véleményetekre, vagy esetleg pozitív példákra lenne szükségem. Van egy 4 és egy 1 éves gyerekem. A férjem fizetéséből lassan egyre kevesebb mindenre jut, nő a hitel, stb. Már ezer éve gondolkozok azon, hogy el kellene mennem dolgozni, mert nem nyomorgunk, de azért kicsivel több pénz kellene a létbiztonsághoz. Igen ám, de semmilyen segítségünk nincs, a bölcsibe pedig nem veszik fel az 1 éves kislányom. Hosszas keresgélés után megpályáztam egy gyártósori vezető állást, állandó éjszakában 12 órás műszakban egy gyárban. Nem ez álmaim netovábbja, de csak az éjszakai meló jöhetett szóba. Elsején kezdek és eddig teljesen optimista voltam, de most kicsit félek. 6-ra érek haza kb, a férjem 8-ra dolgozni. Ott lesz 1,5órám aludni, utána csak ha a kicsi alszik napközben. Lehet ezt így bírni fizikailag? Mindenképp kezdek 1-én csak kellene egy kis biztatás, hogy meg lehet csinálni. Szombaton is van munka, tehát csak a vasárnap szabad. Mondjuk szombaton otthon van a férjem, akkor tudok napközben aludni. Mi a véleményetek?
2012. márc. 26. 12:24
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos nem él egyik szülőm sem, párom anyukája tőlünk 300km-re. Soha nem dolgoztam még éjszakai műszakba, szóval nem tudom mire számítsak. A páromat is nagyon bántja a dolog, de engem meg az bánt, hogy itthon ülök ölbe tett kézzel, miközben már éppenéppen kinyögjük a havi törlesztőt..Ha eggyel el maradunk, onnantól kezdve lavina lesz. És a lakást semmiképp nem szeretném elveszíteni. Persze szívem szerint nem tenném, mert tudom, hogy a 2 kicsivel is kiszúrás, és az lenne az ideális, ha csak velük lennék, de az is kiszúrás, ha mehetünk innen.. Fogalmam sincs mi lenne a jó. A leendő főnököm azt mondta, annyira nem vészes, óránként körbe kell menni, leellenőrizni a gyártást, a készletet stb. De pihenni nem lehet..:(
2012. márc. 26. 12:54
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet bírni, a szervezetnek kell az alvás, a gyereknek sem tesz jót egy roncs. Egy éves kora után elvileg fel kell venni a gyereket bölcsődébe, addig húzd ki valahogy, utána lehet nappali munkát keresni. Ha mást nem, akkor 3 éves kora után óvoda, valahogy ki kell húzni addig, de ezt NEM lehet bírni. Addig megpróbálkozhatnál ilyen internetes bedolgozós szarokkal (gépelés, meg ilyenek). Nagyon gyenge pénz, de a semminél több.
2012. márc. 26. 13:44
 13/27 anonim ***** válasza:
Vigyázz utolsó, mindjárt lepontoz a sok önigazoló csőlátású.:D
2012. márc. 26. 13:50
 14/27 A kérdező kommentje:
Én nem pontozok le senkit egyébként, mindenkinek köszönöm aki megtisztel a válaszával. Én is tudom, hogy nagyon gáz, bár még nem próbáltam, ezért érdekel minden tapasztalat.
2012. márc. 26. 13:58
 15/27 anonim ***** válasza:

Nem is rád gondoltam, kérdező.

A válaszolóknak nem egymást kellene meggyőzniük, hanem neked adni használható tanácsot.

2012. márc. 26. 14:07
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen alvók a gyerekeid, de az anyémek nagyon rossz alvók. épp múlthéten volt 3 egymást követő éjszaka, mikor felváltva keltek, az egyik 3x, a másik 2x úgy, hogy a kicsi lázas volt és éjjel 1.20-kor aludt el. Na, utána reggel 7-ig történt ez az összesen 5 kelés. A következő 2 napon is sokat keltek éjjel, nappal sem tudtam pihenni, mert a "naggyal" foglalkozni kellett. Hát, 3. napra baromira készen voltam. Ingerült lettem és nem volt semmi türelmem.

Biztos vagyok benne, hogy a folyamatos nem alvást nem lehet bírni. Házi sárkánnyá fogsz válni és/vagy elájulsz majd a kicsik mellett napközben.

Ez egy mártír szerepnek tűnik nekem, az pedig senkinek nem jó, szétzilálja az életeteket. Én feladnék gyorsan egy hirdetést és teleragasztanám az orvosi rendelőtől kezdve az össze villanypóznát, hogy nappali gyerekfelügyeletet vállalok otthonomba gyakorlott anyaként.

2012. márc. 26. 14:18
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy 2évesem van.Tuti nem birnám,egy hétig se.Mondjuk ő még mindig kel éjszakánként.

Férjed hétköznap meddig dolgozik?ha hazaér le birsz feküdni vagy rögtön melóba kell menni?

2012. márc. 26. 14:31
 18/27 A kérdező kommentje:
Igazából úgy gondoltam, egy fél évet kibírok mondjuk kb, és utána abbahagyom. A gyedem 80ezer ft, ezzel úgy 180-200e keresnék havonta, tehát elég nagy a különbség.. De már most komolyan elgondolkoztam lehet-e egyáltalán fizikailag ezt bírni. Azért lenne jó, mert így már egy szűkösebb hónapba lenne mihez nyúlni, ameddig a kisebbik lányom ovis nem lesz. Egyébként a bölcsibe azt mondták 2 éves koráig ne is álmodjunk róla, akkora várólista van. Napközben nagyon változó mennyit alszik, jobb napokon 3-4órát is, rosszabbakon 1-et. A nagyobbik 4-ig oviba van. Párom 5-re ér haza, én kb fél 6-kor indulok akkor már nem tudnék pihenni..
2012. márc. 26. 14:50
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem olvastam vissza a többi választ!...

Szerintem nem lehet hosszútávon bírni fizikailag, egyszerűen ki fogod magad készíteni, ha csak másfél órákat alszol. Persze, próbáld ki, és majd látod, hogy mennyire fogod bírni. Nekem is 4 éves a nagyobbik lányom, másfél éves a kicsi. Nálunk a kicsi születésétől kezdve nagyon rossz alvó volt, egy évig én alig aludtam mellette valamit, teljesen ki voltam, folyton ingerült, fáradt voltam, és mindez nem rögtön jelentkezett, hanem később.

Tudom, hogy nem egyforma a két eset, de a tied még "rosszabb", mert egész éjjel fent kell maradnod dolgozni.

Vigyázz azért magadra, mert az egészséged, és a családod biztosan a legfontosabb a számodra!

2012. márc. 26. 15:00
 20/27 anonim ***** válasza:
Másfél óra alvással, 12 óra munkával és közben gyerekneveléssel szerintem két hetet sem húz ki az ember, nemhogy fél évet, még akkor sem, ha a kicsivel együtt alszol délután. Mellesleg teljesen valószínűtlennek érzem, hogy fél évre felvennének (jó, nem közlöd velük, de ennek is vannak veszélyei).
2012. márc. 26. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!