Amit a férj keres, az a feleségé is? Ti így érzitek?
Gyerekvállalás előtt állunk, férjem szerint nem kell ebből gondot csinálni, ugyanúgy megvehetem magamnak a kenceficéket, mehetek fodrászhoz stb. Én mégis úgy érezném, hogy milyen jogon költöm azt a pénzt, amiért ő megdolgozik? Vagy ez majd elmúlik, ha megszületik a baba?
Köszönöm .-)))
Egyébként elég degradáló dolog az arckrémeket kenceficének nevezni. Én elég olcsót használok, tehát nem sznobizmus, de a férfiak pont ezért nézik le azt, aki akár csak arckrémet mer használni: mert ti nők is úgy magyarázkodtok, mintha gyilkossággal gyanúsítottak volna meg, nem bőrápolással.
Egyébként lehet hajat festeni terhesen is, mert nem árt sehogy a magzatnak. Csak úgy, ha nagyon beinhalálod a szagát, úgyhogy annyit kell tenni, hogy egy jól szellőztethető helyiségben kell hajat festeni.
24/L
Nem feltétlenül kell a krémre kiélezni, lehet ruha, cipő, egy koktél a barátnőkkel stb.
De a krém: elég sokat kipróbáltam, ami bevált az most 6000/hónap (4 alkalomra elég). De ez nem lesz jó terhesség és szoptatás alatt a bőrgyógyászom szerint, amit javasolt az 8000.
Akkor úgy értelmezem: ha a férjet nem zavarja, nem veszélyezteti a megélhetést és nem szalad el velem a ló, normál esetben is magamra költeném, az mehet.
Akkor még egyszer, lehet félreérthető voltam.
Tisztában vagyok az anyaság fogalmával. Egy 24 órában síró, evő, kakiló gépet (gyerek) igen nehéz és megterhelő kiszolgálni, pszichikailag felőrli az idegeket. A kismama kiszakad a megszokott szociális hálójából, fokozott törődést igényel.
DE.
Ez még nem jelenti azt, hogy ha csak és kizárólag a férj keresetéből élnétek, akkor jogosult lennél bármire is költeni, mert te gyereket nevelsz, és úgy gondolod, ez neked alanyi jogon jár. Mindent meg kell beszélni. Azt hiszem, a 160 ezres gyesből bőven fogja futni mindenre, nem kell majd szűkölködnötök. Az alázatot pedig nem megalázkodásra értettem, hanem ésszerű lemondásra, ahogy előttem is írták, a beismerés, hogy lemondok róla, ha nem telik rá. (Nálatok ez valószínűleg nem áll majd fent.)
A baba megszületése semmit nem fog változtatni, sőt még rosszabbá, kiélezettebbé teszi az idegeket, erre készüljetek fel. Nagy türelemmel kell egymáshoz fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!