Amit a férj keres, az a feleségé is? Ti így érzitek?
Gyerekvállalás előtt állunk, férjem szerint nem kell ebből gondot csinálni, ugyanúgy megvehetem magamnak a kenceficéket, mehetek fodrászhoz stb. Én mégis úgy érezném, hogy milyen jogon költöm azt a pénzt, amiért ő megdolgozik? Vagy ez majd elmúlik, ha megszületik a baba?
Köszönöm .-)))
Kovi bácsi: Azt ajánlom maradj otthon egy napot 1 pici babával és egy 2 éves kisgyerekkel. Majd akkor mondd, hogy nem nagy dolog kitakarítani.. És mindezt pár éven keresztül minden nap. A kérdező helytelennek gondolja, hogy a férje pénzét költse, ami tök jó, mert azt jelzi, hogy nem várja el, hogy eltartsák.
Kérdező: A férjed rendes ember és mindent meg szeretne adni neked is. Közös háztartás, közös gyerek, közös kassza. Ez így megy, és a férjed is így látja. Ha téged ez megnyugtat, akkor kérdezd meg egy-egy vásárlás előtt, hogy belefér e, de egyébként nyugodtan vedd meg magadnak azt az arckrémet, vagy hajfestéket, vagy amire eddig is szükséged volt. :)
A kérdésben hol szerepel, hogy hány gyerekük van? Nem gyerek előtt állnak?
Nem ugyanazt mondtam, amit te, hogy kérdezzen rá, mielőtt megveszi?
Ja...az utolsó sorod, de még azt is úgy, hogy ALÁZATTAL viseltessen...
A mondandód többi része pedig arról szólt, hogy az anyaság aztán milyen qrva egyszerű.
Kovi bácsi? Oké,visszamegy a nő dolgozni,de akkor hova teszi a pár hónapos babát? Ki gondozza a picit ha beteg,ha bármi van? Mert a munkáltató nem igazán alkalmazza 6 órában,nem igazán nézi el hogy a gyerek miatt szabira megy állandóan...
Gyed és rendes fizu között nekem 30ezer van...a bölcsi havi 20 ezer lenne.Kinek is éri meg?
Kérdező: ne agyalj ezen.Ha nem fenyegeti a kasszát az a pár ezer,vedd meg nyugodtan,nem csak magadnak vagy szép,hanem a férjednek is.
Én se akartam megvenni ilyeneket,nem is vettem,pár hét után párom észre is vette hogy nincs utánpótlása az x kencéimnek pl,erre vett ő nekem :)
Azóta havonta ha megyünk nagybevásárolni,végigkérdezi milyeim vannak fogyóban,és megveszi.Pedig van nekem is pénzem.
kovi bácsi: én azért pontoztalak le, mert nem a kérdésre válaszoltál. Nem a férfiak véleménye érdekel a dologról. A férjem álláspontját ismerem, ez nekem elég. De ha érdekel: ha kevesebb lesz a bevétele, értelemszerűen nem akarok havonta új ruhatárat. A munkaügyön kiszámolták: az első 6 hónapban 160.000-t fogok kapni, utána 120at. Nem rossz pénz a láblógatásért, ugye??
Az érdekel, egy nő hogyan éli meg, hogy az ő jövedelme elmegy a kajára, babára, számlákra (mivel én leszek itthon, ezeket én fogom intézni) ezért a férje jövedelméből kell magára költenie.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :-)))
Szerintem az természetes, hogy ha az egyik fizetés elmegy a számlákra, akkor a másikból élnek. Ezen mi a fura. Nyilván van átmenet az őrült költekezés és a saját szükségletek kielégítése között.
Amikor a Párom munkanélküli lett az én fizumból ment több dolog, mivel Ő csak munkanélkülit kapott (3 hónapig, szerencsére utána újra dolgozott).
Ez nem gond szerintem.
Ui.: nem értem mi bajuk van egyeseknek az alázat szóval...nem egyenlő a megalázkodással.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!