Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kell tennem ha japán...

Mit kell tennem ha japán nevet szeretnék felvenni?

Figyelt kérdés
Nem anime/manga meg egyébb jó ég tudja mi rajongásból szeretném.Vezeték és kereszt nevet is.Most nézegettem az MTA Nyelvtudományi Intézete által jóváhagyott neveket és ha olyanokat engedélyeztek hogy 'Rikárdó' meg 'Ronaldó' meg 'Eszmeralda',akkor szerintem nekem is engedélyezik a japán nevet,nem?Egyik ismerősöm szerint jó pénzért megoldható.
2012. márc. 25. 13:33
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
31%
66% leállhatsz. Belekötöttél valamibe. Írtam, hogy a belekötésed butaságot tartalmazott. Most meg erőlködve tovább kötekedsz. FEJEZD BE. Senki nem kíváncsi rá.
2012. márc. 25. 19:25
 32/41 anonim ***** válasza:
Arra változtatod meg a neved amire akarod, menj be az önkormányzatba, fizetsz érte és kész. Csak majd hülyének fognak nézni téged mikor megtudják, hogy magyar vagy, nem japánok a felmenőid és mégis japán neved van :o
2012. márc. 25. 19:56
 33/41 mus musculus ***** válasza:
Én is egyetértek azzal, hogy van más formája is a tiszteletadásnak, de ha mindenképpen erre mész rá, menj oda, közöld a tényállást, a döntésed okát, mindent, aztán majd meglátjuk. Valóban nem az a tipikusan nyakatekert fajta név, szóval még esélyed is van rá.
2012. márc. 25. 20:27
 34/41 anonim ***** válasza:
szia én úgy tudom, hogy kereszt név felvételét kezdeményezni lehet a hivatalos névjegyzékbe vagy mibe... de magyarosan tehát a Sora-ból Szorá lenne esetleg
2012. márc. 25. 22:29
 35/41 anonim ***** válasza:
vagy csak egyszerűen mostantól elkezdesz úgy bemutatkozni, és az ismerőseidet megkéred, hogy így szólítsanak. hivatalos ügyekhez meg továbbra is használod a mostani személyid.
2012. márc. 26. 11:09
 36/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!Ma mentem intézkedni,de voltam olyan hülye hogy elfelejtettem lakcím kártyát vinni :( De legalább tudtam érdeklődni hogy mik a kilátások.Nagyon kedves hölgy volt akivel beszéltem,bár először biztos hülyének nézett mikor mondtam hogy mit szeretnék.Azt mondta hogy elég egyszerű név szóval némi esély van rá,látott már ennél sokkolóbb nevet is amit engedélyeztek.Holnap megint megyek boldogítani a hölgyet :)
2012. márc. 28. 16:40
 37/41 anonim válasza:
Nem muszály ilyen bonyolult hülyeségekbe belemenni. Elég ha csak választol 1 neked tetsző nevet és azt használod. Tudodm, kicsit furán hangzik, de így van, pl. nálunk a suliban szinte mindenkinek van ilyen nickneve.:)
2012. márc. 28. 20:15
 38/41 A kérdező kommentje:
Nem hülyeség,és már elég rég kinőttem az iskolás korból.Most is mindenki aki ismer így szólít,szóval nem ezen múlik a 'boldogságom'.
2012. márc. 28. 21:19
 39/41 anonim válasza:
Na mind1, én csak adtam 1 tippet. Egyébként jó nkd, már nem vagy sulis!
2012. ápr. 3. 14:22
 40/41 A kérdező kommentje:
De szeretnék még sulis lenni :) Hidd el jobb az :)
2012. ápr. 4. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!