Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a barátomnak most lesz diplomaosztója, és én is meg vagyok hívva rá, és az utána következő éttermi vacsira.

Négyen lennénk, a barátom, a báttya és az anyukájuk, meg én.

Csak sajnos a másfél év alatt nem sikerült jó viszonyt kialakítani a családdal, félek, hogyha ott lennék a vacsin kínos lenne az egész helyzet. A diplomaosztón persze ott lennék, de nem tudom, hogy a vacsorával mit kezdjek.

Eddig egyfolytában leégettem magam előttük, sosem voltam megnyílós típus, ráadásul szeretném elkerülni a kínos kérdéseket (például hogy meg lett e a kreszvizsgám, vagy hogy sikerültek a félévi vizsgák-egyikre sem válaszolnék szívesen, nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettem volna) Ráadásul ha valami ilyesmire kérdeznek utána mindig hosszú kínos csönd van, és rémesen érzem magam. (ők elég sikeresek)

A másik, hogy nem szeretek "idegenekkel" enni, egyfolytában úgy érzem, hogy figyelnek, és meg kell felelnem, ráadásul ez egy elegáns étterem lenne, és már alapból izgulok, nehogy valamit elszúrjak.

Amúgy nem vagyok ám ilyen bénácska, de ha a közelemben vannak, valahogy mindent elrontok. Ráadásul ez egy családi vacsora és a bátty barátnője sem jön el.

Már felvetettem a barátomnak, mi lenne ha a vacsorát kihagynám, de látszott, hogy nem örülne neki. Ja és biztos, hogy állni szeretnék majd helyettem a számlát, de ez is kínos helyzet lenne, miért kéne másnak fizetnie az enyémet.

Nem tudom, hogy kihagyjam e, mert tudom hogy nem esne jól a barátomnak, de az sem, ha azt kéne néznie, hogy rosszul érzem magam(ráadásul utóbbi után néha még szemrehányást is tesz, mert elrontom a kedvét)

2012. febr. 29. 16:17
 1/3 bánomisén ***** válasza:

A barátod bátyjával is kínos a viszonyod? Ha nem, akkor a helyedben a két fiúval megbeszélném ezt a dolgot, elmondanám nekik mindazt, amit ide leírtál. Így mégsem az apukát támadod le ezzel, és a barátod sem marad ki a megbeszélésből. Döntsetek együtt a vacsoráról.

Megértem a barátodat, hogy szeretné, hogy ott legyél, végülis te vagy a barátnője. A bátyjának a barátnője nem az övé, neki nem kell ott lenni.

Viszont, ha neked ennyire kínos, akkor tisztázzátok a szitut minél hamarabb és döntsétek el együtt, mi legyen.

2012. febr. 29. 16:25
 2/3 A kérdező kommentje:
A tesójával sincs túl jó viszonyom sajnos
2012. febr. 29. 16:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha már mondtad a barátodnak,hogy szorongsz a helyzettől,akkor készüljetek előre megbeszélt témákkal,hogy ne kerüljön sor a neked kínos kérdésekre.Ő biztosan tudja,hogy a családtagjait mi érdekli:)
2012. febr. 29. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!