Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kell tennem ha japán...

Mit kell tennem ha japán nevet szeretnék felvenni?

Figyelt kérdés
Nem anime/manga meg egyébb jó ég tudja mi rajongásból szeretném.Vezeték és kereszt nevet is.Most nézegettem az MTA Nyelvtudományi Intézete által jóváhagyott neveket és ha olyanokat engedélyeztek hogy 'Rikárdó' meg 'Ronaldó' meg 'Eszmeralda',akkor szerintem nekem is engedélyezik a japán nevet,nem?Egyik ismerősöm szerint jó pénzért megoldható.
2012. márc. 25. 13:33
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Kedves 18/20,megpróbálhatnál normálisan beszélni.Már leírtam amúgy is.Meg fogom azért próbálni,szerintem ugyan olyan jogom van ehhez a névhez mint egyeseknek a Rikárdóhoz.
2012. márc. 25. 14:42
 22/41 anonim ***** válasza:
72%

"Tudod, az amerikai és angol nemzet nem ugyanaz ám :)"

Bizony nem ugyanaz, de egy névnek nem nemzetisége van, hanem nyelve! És amennyire én tudom mind a két helyen angolul beszélnek.

(És most köss bele hogy amerikai angol és brit angol, hajrá!)

2012. márc. 25. 14:58
 23/41 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, hogy te azt hiszed, jogod van, ez egy dolog. De a japán kultúra nevei nem ugyanolyanok, mint a germán vagy latin eredetűek - ez utóbbi sokkal megszokottabb, utóneveink nagy része idegen eredetű és mára beépült a köztudatba. A japán nyelv abszolút nem ilyen. Kb. ugyanilyen alapon kitalálhatnád, hogy egy csupán 100 ember által beszélt afrikai törzsi nyelvből szeretnék nevet választani. Nem engednék. Ezt sem fogják.

A Rikárdó, bármennyire is idétlen név, latin eredetű, ahogy sok átlagos név is. Igaz, általában a romák adnak ilyen neveket a gyerekeiknek. Sőt, ők adhatnak olyat is, ami nincs bent az engedélyezettek közt. Viszont mivel kisebbségi népcsoport tagjai, nekik megvan rá a lehetőségük. Ahogy mondjuk egy félig kubainak is arra, hogy kubai neve lehessen Magyarországon.

Lehet azt mondod, ez igazságtalanság, de ez tény. Kérdezz rá a MTA-nál, ha nekem nem hiszel.

2012. márc. 25. 14:58
 24/41 anonim ***** válasza:
72%

És még hozzátenném: ez Magyarország, nem pl. USA, ahol akár a Vajas Piritósnak is hívhatod magad, ha úgy tetszik. Nálunk szigorúak a szabályok, és szerintem jobb is, mert biztosan lenne sok agybeteg szülő, aki ezt kihasználva a leglehetetlenebb neveket adná a gyermekének.

Ezek a szabályok bevallottan a gyermekek érdekét nézik. Hogy ne adhassanak olyan nevet, amitől a viselője közröhej tárgya lehet (persze, mondhatjuk: ennek ellenére van elég engedélyezett, ami egy vicc, és a vezetéknévvel csak még rosszabbá tehetik).

2012. márc. 25. 15:02
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben én inkább egy alapítványt hoznék létre,ami drogos fiataloknak segít.Róla nevezhetnéd el az alapítványt,az is a tisztelet jele és még segítesz is vele.
2012. márc. 25. 15:13
 26/41 anonim ***** válasza:
79%

A Tanka és a Sora is lehet magyar vezetéknév. Én véletlenül ismerek mindkettőt. Mi lenne ha felvennéd a Tanka és Sora nevet vezetéknévnek és mellé megtartanád a keresztneved. Szerintem így nem köthetnek bele. Aztán, hogy te hogy mutatkozol majd be, az a te dolgod, a tisztlet jelét megadtad, ha feltétlenül ehez ragaszkodsz.

Így lehetnél Tanka-Sora Andrea pl.

2012. márc. 25. 15:31
 27/41 A kérdező kommentje:
Igazából ez az alapítvány ötlet tetszik,de jelenleg nem hiszem hogy bele tudnék kezdeni.Minden esetre meg fogom próbálni.Szerintem az hogy Tanaka Sora (vagy Szora) még annyira nem vészes,hátha engedik.Ha nem hát marad az eredeti.Nagyon reménykedek hogy meg fogják engedni.Azt hogy gyerekeknek nem lehet olyan neveket adni hogy Vajas Pirítós meg stb. teljesen érthető,de ha az ember 23 éves fejjel szeretné megváltoztatni a nevét szerintem már az ő baja ha Pirítósnak akarja hívatni magát :D És valljuk be azért egy Tanaka Sora nem hangzik olyan hülyén,legalábbis szerintem nem.
2012. márc. 25. 16:07
 28/41 anonim ***** válasza:
50%
Hát majd írd meg, mit válaszolnak, én a helyedben írnék nekik egy e-mailt.
2012. márc. 25. 16:49
 29/41 A kérdező kommentje:
Nem tartozik az erősségeim közé a hivatalos levelek megfogalmazása,úgyhogy inkább megpróbálom majd személyesen intézni.De megírom majd,hogy mire jutottam.
2012. márc. 25. 17:31
 30/41 anonim ***** válasza:
89%
Amennyiben nincs bizonyíthatóan japán felmenőd, nagyon kicsi az esély, hogy belemenjenek.
2012. márc. 25. 18:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!