Mit kell tennem ha japán nevet szeretnék felvenni?
ha van japán a felmenőid között akkor semmi akadálya.
Ha nincs, akkor a keresztnevet még el lehet intézni,de a vezetéknevet semmi pénzétr nem.
Kiejtés szerinti írásmóddal kérvényezheted, hogy felvehesd. Tehát ha te Yakamura Yotochi akarsz lenni, akkor esetleg bejegyzik neked azt, hogy Jakamura Jotocsi, de ez igen nevetséges lenne.
Tehát magyar írásmód szerint, azaz fonetikusan lehet csak bejegyeztetni. De személy szerint baromságnak tartom, tudom hogy dúl most a japánmánia, de azét van egy egészséges határa.
Nem tudom engednék-e ebben az esetben, de ha igen, akkor max úgy hogy Tanaka Szora. (már ha az s betűt "sz"-nek kell ejteni.)
De nekem a Rikárdó és társai is furák, jó hogy amerikai zászlóra vagy bármilyen másikra nem akarja senki lecseréltetni a magyart..........
Egyébként részvétem, ezt azért még le akartam írni. Biztos szörnyű lehet, de hidd el, az emléke és szeretete megmarad akkor is, ha nem viseled a nevét. Sőt, talán könnyebb elengedni idővel. Nem tudom hány éves vagy, de mondjuk ha idősebb leszel, úgysem a múltban fogsz élni, gyermeked lesz, stb., tehát egy életen át nem lehet gyászt érezni, azaz minden bemutatkozásnál egy halott szeretted jutna eszedbe..mindenki megkérdezné, miért ez a neved, hiszen magyar vagy, mindenkinek egész életedben el kellene mesélned a történetet, sosem tudnád igazán elengedni.
Oké, tudom, sokan ember viseli pl. a halott édesanyja, nagyapja, stb. nevét, de az mégis, más, annak a "történetét" nem kell mesélni egész életben minden egyes bemutatkozásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!