Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy szoktassam le a férjem a...

Hogy szoktassam le a férjem a motorozásról?

Figyelt kérdés

Két ok miatt is szeretném leszoktatni róla.

Egyfelől ugye, hogy nagyon veszélyes és nagyon féltem, hogy történik vele valami:( Mikor elmegy motorozni addig gyomoridegem van míg haza nem ér:( Néha tisztára belebetegszek.

A másik pedig az anyagiak. Rengeteg pénzt költ el a motorozásra. Mindig kell a motoron valamit szerelni vagy venni hozzá. Éves szinten minimum 2 millió forint megy el a motorozásra. Ami ugyan nem fenyegeti a megélhetésünk, de azért nagyon-nagyon sok. Lenne jobb helye is annak a pénzek az életünkben.

Persze már többször beszéltem vele erről, de hallani se akar róla, hogy ne motorozzon. Azt mondja én ezt nem érthetem. Meg, hogy akkor érzi igazán, hogy él mikor motorozik szüksége van rá mint a levegőre.

2012. márc. 24. 14:29
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
60%

Én teljes mértékben egyetértek a kérdezővel. Akik annyira rajonganak a motorokért, azoknak bemutatnám a szomszédaimat. Ők is rajongtak értük, aztán most mindketten műlábbal közlekednek. Szóval csak hajrá!

Neked kedves kérdező csak annyit mondanék, hogy őt már nem fogod tudni megváltoztatni, gondolom nem tizenéves. Az annál idősebb embereket már nem lehet megváltoztatni. Ő már egy kiforrott ember. Azt most nem mondom, hogy még a házasság előtt kellett volna ezen elgondolkodni, hogy ezt el tudod-e fogadni vagy sem. Én azt teszem, akinek olyan hobbija van, amit nem tudok elfogadni (pl. a motorozás) az nem jöhet szóba komolyabb kapcsolatra. Most már nem sokat tehetsz.

2012. ápr. 5. 14:06
 32/33 anonim ***** válasza:
83%

ne akard elvenni tőle azt, ami élteti, mert vagy ti mentek tönkre bele, vagy már nem az a pasi lesz, akibe beleszerettél

mindamellett, h minden kommentálóval egyet értek, h a motorozás veszélyes, én azt tanácsolom, h a félelmeden dolgozz.

hacsak nem volt konkrét baleseded, valószínű, h a motorozás miatti félelemben csak valami más, mélyebb és rejtebb tör fel.

ennek járj utána. ha kell ebben (bárkinek) konkrét segítség, írj.

ha ezt kipucoltad, elmehetnél megtanulni motorozni, h konkrét fogalmad legyen. ez még akkor is hasznos lehet, ha utána nem használod.

de gondold végig, micsoda erőt és mélységet ad egy kepcsolatnak a bizalom és a cinkosság.

kereshetnél valamit, amit köthetnél a motorozáshoz. én pl fényképeznék, abból naptárakat készítenék a családnak, vagy motoros blogot a neten, milyen gyönyörű helyeket jártál.

nyarylni, ikiirándulni teljesen más motorral, mint autóval...

2012. ápr. 5. 14:56
 33/33 anonim ***** válasza:
66%

32es vagyok

magadon dolgozz, ne a másikat akard megváltoztatni és egy hatalmas ajándékkal leped meg magad: ömagad ismeretével, önbizalommal és biztonságérzettel...

írj, ha valamiben segíthetek...

2012. ápr. 5. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!