Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért keveslik a minimálbérből...

Miért keveslik a minimálbérből vont 20%ot az exfeleségek? Gyerektartás

Figyelt kérdés
Nem tehetek róla hogy keveset keresek. Örülök hogy legalább ez van. Mégis a volt feleségemtől és az összes elvált nőtől akit csak ismerek azt hallom h de szánalmasan keveset fizetek,nem ennyibe kerül egy gyerek,képtelenség ebből eltartani. A volt feleségemnek is hozzá kéne tenni ugyanennyit,plussz ott a családi pótlék is. Ez kb 50.000Ft. Az nem elég?
2012. márc. 23. 15:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%

Azért a te esetben több szempontból kivételes:

1. a minimálbér mellé általában kapnak a dolgozók valamit zsebbe

2. a férfiak általában nem egyedül élnek, hanem azzal a nővel, akiért ott hagyták a feleségüket (esetleg a következővel)

TALÁN azért várja el a feleséged, hogy keress máshol munkát, mert ha még együtt lennétek, akkor is elvárná hogy minden tőled telhetőt megtegyél. Ehelyett te ülsz ebben a helyzetben, ami nem fog változni, ha te nem teszel ellene.

Az én apukám katona, a fél világot bejárta, de elég ritkán láttam. De láttam. Most abban a lakásban élek, amit ő vett nekem, hetente 3-4 alkalommal viszi sétálni az unokáját, a még egyetemista húgomat még most is támogatja. És mellesleg voltunk Egyiptomban, Amerikában, Cipruson, Svédországban.

Ő is mondhatta volna, hogy "messze van", meg hogy "ez itt a biztos" meg "nem az én hibám".

Persze kifogást könnyebb találni, mint megoldást.

2012. márc. 23. 17:32
 12/21 anonim ***** válasza:
71%

"Már azt is megkaptam hogy akkor menjek ki külföldre,vagy költözzek az ország másik felébe ott jobban fizetnek.

Egyrészt nem szeretnék egy biztos munkahelyet itt hagyni a bizonytalanért,másrészt ha nagyon messzire költöznék munka miatt nem tudnék a gyerekemmel sem találkozni."

Hát persze, hogy ezt mondják, te csak tejelj, az részletkérdés, hogy fel kéne ehhez forgatnod az életed, plusz alig látnád a gyereked, akiért az egészet csinálod... Szánalom, aki ilyet tanácsol.

2012. márc. 23. 18:39
 13/21 anonim ***** válasza:
71%

Itt jobb válaszokat ne is várj, kérdező. Érdekes, nem, hogy valaki azt írja, 20ezer is elég egy gyerekre, más meg felsorol annyi tételt, hogy 100-nál állna meg. A színház az alapdolog ma már? Ilyen jól élnénk? Meg a kaja is megint relatív. Ha az anya nem tud spórolni az élelmiszeren, az olcsóbbra költeni, el is hiszem, hogy egekbe szöknek a kiadások. Apám 3 gyereket és anyámat volt kénytelen évekig eltartani 120ezer forintból, és a ház elég nagy. Mégsem éheztünk sose. De nem is mászkáltunk színházba, meg ilyen plusz kiadások. Ja és kibírtuk, hogy a menü sokszor káposztástészta, krumplistészta meg hasonló olcsó kaják voltak, hús max heti 1-2szer.

Persze, aki naponta akarja hússal etetni a gyerekét, annak elhiszem, hogy sok elmegy a konyhapénzre. Ha nem keres jól, akkor ne az apától várja, hogy összehozza az egészségtudatos táplálkozáshoz a pénzt.

2012. márc. 23. 18:45
 14/21 anonim ***** válasza:
86%

"a férfiak általában nem egyedül élnek, hanem azzal a nővel, akiért ott hagyták a feleségüket"

Kivéve, amikor (igen sok esetben) az exfeleség hagyja ott a férjet, mert "élni akar", "boldog akar lenni", stb.

Az ismeretségi körömben nincs olyan elvált pár, ahol a férfi hagyta volna el a családját, mindenhol a nö rugta fel a kapcsolatot.

2012. márc. 23. 19:24
 15/21 A kérdező kommentje:

Ha tehetném fizetnék többet. De tudom gyáva vagyok hogy nem merem itt hagyni a biztos munkahelyet. A mai világba ritka kincs az ha van egy biztosan munkahely szerintem.

Egyedül élek. a válás óta nem volt olyan kapcsolatom hogy össze is költöznék vkivel.

2012. márc. 23. 19:30
 16/21 anonim ***** válasza:
2012. márc. 23. 20:46
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem vagy te rossz ember,csak van aki a gyerek szemszögéből látja a helyzetet,mert hasonló körülmények között nőtt fel,mint például én.Tegyél meg mindent a gyerekedért amit tudsz a kevés pénzből is,törődj vele és értékelni fogja!
2012. márc. 23. 22:58
 18/21 A kérdező kommentje:
Az én gyerekem 10 éves,tehát nem ő a kérdező. de én is hasonlóan élek mint neki az apukája.
2012. márc. 24. 14:34
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom ti hol éltek, nálunk a kp-i fűtés akkor is 40 E ft, ha 1 személy lakik a 1,5 szobás lakásban, és akkor is ha 5.

Egy 10 éves gyerek naponta 1x fürdik, kezet mos, lehúzza a wc-t. Ezek az elhasznált vízmennyiség fele lenne?

A villanyt szintén nem lehet elfelezni, pláne hogy a gyerek napközben iskolába van, d.u. kint játszik ha jó az idő..este meg 10 körül már lefekvés van.

A közös költséget nálunk a lakás után kell fizetni, nem azután, hogy hányan laknak benne.

Ezek után POFÁTLANSÁG azt mondani, hogy a rezsi felét a gyerektartásból kell kifizetni. (Azt ne mondja senki, hogy dupla annyi rezsit fizet, amióta gyereke van, mert az erősen túlzás!)

2012. márc. 25. 16:49
 20/21 Missi_Key ***** válasza:

egy hónapig élj a minimálbér 80% ából, és majd meglátjuk utána is ezt írod e.

csak megjegyzésképp. még minimálbérből se nagyon lehet megélni, nem hogy ha még haza is ad.

kérdező. ne törődj velük. aki nem nélkülözik, vagy nem bizonytalan a munkahelye, az ha nem nagyon empatikus, nem is fogja soha megérteni az álláspontodat.

az anyák meg a felborult hormonok miatt alapból h.lyék szülés után egy pár évig. ne foglalkozz vele.

a szeretet meg h apával nő fel a gyerek állítólag többet ér mint a pénz.

2012. márc. 25. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!