Milyen koltsegei vannak egy apasagi (es gyerektartasi) pernek es melyik felt terhelik?
32 hetes terhes vagyok, a babam apja korulbelul egy honapja ugy dontott, hogy lelep es azota semmiben sem tamogat minket, valamint elegge elmergesedett kettonk kozott a helyzet. Nem voltunk hazasok es nyilvantartott elettarsi kapcsolatban sem eltunk,az apasagot (eddig...) nem vitatta/tagadta, de hivatalos nyilatkozat nem keszult mivel en ugy gondoltam raerunk meg erre (es a vedono is azt mondta, hogy varjunk vele, hogy biztosan elfogadjak majd a szulesnel.), aztan hirtelen elkoltozott. :)
Tartasdijat is szeretnek megallapittatni, azt olvastam ez a ketto mehet egyszerre. A kerdes tehat az, hogy "megeri-e" ez nekem? Mert ha sok tizezer forintot kell rakoltenem a pereskedesre, akkor nem olyan biztos, hogy jol jarok foleg mivel egyedulallokent a gyermek erkezesenek a koltsegei is mind engem terhelnek egyedul....
nagyon koszonom a valaszokat!
Az apasági és gyerektartási pernél csak az okmánybélyeget kell megfizetni,de ennek a felét(vagy ahogy a bíró határoz) a másik féltől is behajtható.
Tartásdíj és az apasági nyilatkozat tényleg mehet egyszerre,de én már elindítottam volna,mert nem fog menni egyik hétről a másikra.
szia!
nélküle nem tudod felnevelni a gyermeket?
én voltam már biróságon gyermektartás miatt.erre az apuka bejelentette magat munkanélkülire,sirt jobbra balra a biróságon h nincs semmi pénze,még a gyermek láthatási jogáról is lemondott.
a birónő meg nekem azt tanácsolta h járhatunk nyugodtan a bíroságra de ebböl nem lesz semmi.és azt tanácsolta hogy hagyjam a fenébe.
ennyi
Menj be a biróságra, ott az ingyenes panasznapon tudnak rendes felvilágositást adni, meg adott esetben a keresetet is megirják. Ez az egyetlen olyan megoldás, ahol tényleg megbizható információkat kapsz, és ez teljesen ingyenes.
HA jól tudom, költségként csak illeték van, (ami alól indokolt esetben lehet mentességet kérni). A per költségét annak kell fizetni, aki elveszti - tehát ha te adod be, hogy állapitsák meg az apaságot illetve a gyerektartást, akkor a másik fél, de ez alól is lehet felmentést kérni.
koszi szepen! akkor nem kell tizezres nagysagrenddel szamolnom ezekszerint, ez jo hir.
a masodik valaszadonak, sejtem, hogy nem egyik naprol a masikra megy, de remeltem nem jutunk el idaig...
koszi megegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!