Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért keveslik a minimálbérből...

Miért keveslik a minimálbérből vont 20%ot az exfeleségek? Gyerektartás

Figyelt kérdés
Nem tehetek róla hogy keveset keresek. Örülök hogy legalább ez van. Mégis a volt feleségemtől és az összes elvált nőtől akit csak ismerek azt hallom h de szánalmasan keveset fizetek,nem ennyibe kerül egy gyerek,képtelenség ebből eltartani. A volt feleségemnek is hozzá kéne tenni ugyanennyit,plussz ott a családi pótlék is. Ez kb 50.000Ft. Az nem elég?
2012. márc. 23. 15:57
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Már azt is megkaptam hogy akkor menjek ki külföldre,vagy költözzek az ország másik felébe ott jobban fizetnek.

Egyrészt nem szeretnék egy biztos munkahelyet itt hagyni a bizonytalanért,másrészt ha nagyon messzire költöznék munka miatt nem tudnék a gyerekemmel sem találkozni.

2012. márc. 23. 16:03
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Miért, te nem kevesled a minimálbért? Nem az exfeleségek hibája, nem is az exférjeké, hanem azoké, akik miatt ennyire ellehetetlenült a megélhetés, akiknek utcákat, tereket átnevezni van pénzük, meg több százezres képviselői fizetéseket adni is van pénzük, de a nép életkörülményein javítani már nincs.
2012. márc. 23. 16:11
 3/21 anonim ***** válasza:
41%

16:11

Igazad van,nem az ő hibája.De ha ez a helyzet,akkor se azon kéne gondolkodnia,hogy túl sok pénzt vonnak a gyerek miatt.Hanem azon,hogy akár zsírosdeszkán élve is hogyan adhatna többet a gyermekének,annak a kis fejlődésben lévő szervezetnek aki 50%ban az ő reinkarnációja.Maga a kérdés feltétele abszurd!

2012. márc. 23. 16:21
 4/21 anonim ***** válasza:
46%
50 ezerből vidáman lehet gyereket nevelni. Szülőként mondom hogy még 20 ezerbe se kerül egy gyerek eltartása átlagos igények mellett.
2012. márc. 23. 16:23
 5/21 anonim ***** válasza:
46%

Kedves második válaszoló!

Gratulálok! Nyomorult...

2012. márc. 23. 16:25
 6/21 anonim ***** válasza:
57%

Mert tényleg kevés. Főleg, ha idősebb a gyerek, többet eszik, nem szeretne csak a turkálóból öltözni.

Azok a volt osztálytársaim, akik 16-20 évesen szültek, sokszor akár 1-2 hétig sem esznek "rendes" ételt, hogy a gyereknek mindene meg legyen. Elhiszem, hogy idegesítő nekik, amikor apuka sír a "magas" gyerektartás miatt,

2012. márc. 23. 16:38
 7/21 anonim ***** válasza:
51%
50 ezerből gyereket nevelni? Egy átlagos 50 nm-es lakás rezsije télen 60-70 ezer forint. Ennek 1 gyerek esetén fele a gyerekre, fele az anyukára jut, ha azt nézzük ki mennyit "fogyaszt". Zöldséget, gyümölcsöt, húst is ennie kell a gyereknek, kell neki ruha, tanszer, az iskolában, óvodában minden hülyeséget be kell fizetni. Kisgyerekes anya nem tud másodállást vállalni, mert akkor ki vigyáz a gyerekre? Neked egyedülállóként sokkal jobb a jövedelemszerző képességed. Hidd el, ha nálad maradt volna a gyerek, és neked kéne egyedül nevelned és egyedül minden problémáját megoldanod, te is keveselnéd, ha a volt feleséged csak 10 ezer forintot fizetne a gyerek után, akiért együttélő apaként te vagy 100%-ban felelős, míg az elvált feleségednek újra olyan laza lett a napirendje, mint egy kamasznak, és te dolgoznál helyette. Mert a gyereknevelés munka (házimunka, gyerekfelügyelet), amit ideális esetben a két szülőnek 50-50%-ban kéne elvégezni. A különélő szülő pedig a másikkal végezteti el a saját munkáját, ezért egy munkahelyen például plusz munkabért kellene fizetni neki a felmerülő költségeken kívül.
2012. márc. 23. 16:46
 8/21 anonim ***** válasza:
39%
Na akkor: 10000ft az iskolába juttatás/hó, ehhez 7000ft az iskolai kaja, 1000 ft osztálypénz, zsebkendő, szalvéta, színes ceruza ragasztó stb-k is kb havi 1000, iskolával színház is 1000, ez már 20000. Hol van a 70000rezsi fele, otthoni ennivaló, kirándulás, tábor, erdei iskola, ruhák,cipő, utazás a rokonokhoz, stb. És akkor még nem is tettem félre neki egy fillért sem, mehet takarítani a diplomájával ha felnő, hogy visszafizesse a diákhitelt, meg vehessen fel hitelt ,hogy lakhatást szerezzen... Némileg kevéske 15000. Főleg az utóbbi pár évben szaladtak el az árak. Lehet, 10 éve még elment a 15000 ft, de ma kb ideális zsebpénz a gyereknek.
2012. márc. 23. 17:10
 9/21 anonim ***** válasza:
49%
Az anya természetben járul hozzá a gyerekneveléshez, a pénzt az apa adja! NEM tesz hozzá uannyit az anya, akkor tul. nem is volna gyerektartás, vagy akkor mindkét felet kötelezhetné a bíróság :D.
2012. márc. 23. 17:12
 10/21 A kérdező kommentje:

Nem sírok hogy hogy sok a gyerektartás,mert fizetem becsületesen mióta elváltunk 7 éve. A gyerek most 10 éves egyébként,rendszeresen tartom vele a kapcsolatot.

Valóban minimálbérért dolgozok,évek óta ott dolgozom de még nem emeltek semmit. Én örülök annak is hogy van egy biztos munkahelyem. Tisztába vagyok vele hogy kevés amit adok,de ha nem tudok többet akkor nem tudok mit csinálni.

Elegem van abból h mindenhonnan azt hallom szar apa vagyok mert csak ennyit adok. Nekem is meg kell élnem a maradékból. Ugyanúgy albérletet fizetek ráadásul egyedül. És nem olcsó olyan albérletet fenntartani ahova a gyerek is át tud jönni amikor csak akar. Mert amíg csak egy garzont béreltem oda nem jöhetett egy egész hétvégére a gyerekem.

Azért hogy a gyerek mikor nálam van rendes ételt tudjon enni én csak kenyeret eszek párizsival általában,vagy csak ugy üresen. Szüleim és testvéreim sem tudnak segíteni,mert ők nagyon messze élnek,nálam rosszabb körülmények közt,nekik is meg van a maguk bajuk.

Unom hogy a volt feleségem az összes elvált nőtől akit csak ismerek azt hajtogatja h szánalmas vagyok amiért ennyit fizetek. menjek külföldre,vagy az ország másik felébe mert ott jobban fizetnek. Xy-n is oda ment és 160 ezret keres havonta,én miért vagyok ilyen hogy itt maradok minimálbérért,stb... De mondjuk arról már senki nem beszélt hogy Xy-nt 3 hónap múlva elküldték és azóta munkanélküli.

Tényleg rossz apa vagyok mert csak ennyit adok,és nem megyek ki külföldre vagy máshova egy bizonytalan munkahelyre itt hagyva a biztosan fizetőt?

2012. márc. 23. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!