Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek önzők azok a...

Szerintetek önzők azok a szülők, akik csak egy gyermeket vállalnak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 22. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
30%
Ha megteheti,hogy több gyereket nevel,de mégsem teszi,akkor önző.Nem előnyös egykeként felnőni,nagyon sok dologból kimarad akkor,sok mindent nem tanul meg és emiatt sokszor pofára fog esni.Én is egyke vagyok,szóval tudom.Mindig is hiányzott egy tesó és irigyeltem azokat,akiknek van minden veszekedésükkel együtt.Mert ha az ő szüleik veszekedtek egymással,akkor volt kihez fordulniuk.Az egyke ilyen szempontból megszívta.Amúgy jellemző,hogy mindenki csak a pénzre gondol és magasról tesz az érzelmekre.
2012. márc. 25. 21:46
 42/62 mus musculus ***** válasza:
100%

Az én anyámnak el kellett távolítani a méhét műhiba miatt. Én voltam az elsőszülött (és egyben utolsó) gyereke is. Önző volna?

(Valószínűleg nem ilyen eseteket céloztál meg a kérdéseddel, én ezt tudomásul veszem, csak azt szerettem volna kifejezni a történettel, hogy megvan az oka az ilyen helyzeteknek is.)

2012. márc. 25. 21:51
 43/62 mus musculus ***** válasza:
73%
Ezt a torzult értékrendre vonatkozó kijelentést pedig az összes egyke nevében köszönöm, nem érzem magam anyagiasnak, mivel sosem kényeztettek el.
2012. márc. 25. 22:03
 44/62 anonim ***** válasza:
57%

Én vagyok az önző.

Anyagilag megtehetném, valóban. De érzelmileg nem vagyok rá alkalmas. Mindent megtettem a meglévő egynek, de még egyszwer nem akarom végigcsinálni. Nem vagyok hozzá elég türelmes, elég önfeláldozó.

Racionálisan gondolkozom, és úgy gondolom, mindenkinek jobb, ha nem lesz több gyerekem. Kinek hiányzik egy destruktív, depressziós, boldogtalan házisárkány?

Tévedtem kicsit, nem sértődtem meg ugyan, de rosszul esik, ha leönzőznek.

2012. márc. 25. 22:20
 45/62 anonim ***** válasza:
100%

21:46

Egyke vagy. Ez neked valamiért nem jött be. Ebből egyértelműen következik, hogy a szüleid önzők és aki egyke, az mind szerencsétlen lesz, mint te?

Mi van azzal, akinek van 8 testvére, mert a szülei sok gyereket akartak és azt gondolja, a szülei önzők, jobb lett volna, ha csak ő van egyedül. Na, akkor most mi van? Ő téved? Ő hülye? Neked van igazad?

Nem lehet, hogy a hiba benned van?

Én egyke vagyok és köszönöm szépen jól érzem így magam. Soha nem irigykedtem azokra, akiknek testvérük van, de még csak azt sem gondoltam, hogy nekem jobb mint nekik. Nem gondolom, hogy megszívtam, hogy a szüleim önzőek lettek volna, hogy valamiről lemaradtam volna.

2012. márc. 25. 22:36
 46/62 anonim ***** válasza:
38%

Én nem tartom önzőségnek (azt igen, ha valaki megtehetné, alkalmas rá, de egyet sem szül, de az most nem ide vág.)

Nekünk egy van.

Az idegeim érzem, hogy gyengék (sose voltak erősek, ennek megvan az oka, nem részletezem), így a türelmem sem az igazi sajnos, 2 kicsi mellett egyedül egész nap kikészülnék.

Anyagilag meg szintén nem engedhetjük meg (jelenleg a szülőknél lakunk, így alakult, a párom munkanélküli lett, én csak a gyest + a családit kapom...).

Amíg saját lakás nincs, és lehetőség, hogy gyes helyett gyedet kapjak, addig kizárt, hogy szüljek.

2012. márc. 25. 22:39
 47/62 Snapette ***** válasza:
100%

Valakinek eszébe jutott már, hogy esetleg nem akar valaki többet egynél? Egyet képzelt el, egyet csinál, kész. Hol az az elvárás, hogy egy gyerek nem gyerek, nem értem a kérdést egyáltalán. Kivel szemben önzés az ilyen? Csak azért mert esetleg lehetséges valami, az nem jelenti azt, hogy egyben kötelező is, vagyis ha én el tudok tartani hatot, akkor nekem annyit is kell csinálni? Az anyagi szempont szerintem itt nem számít annyira, mint gondolnánk, hiszen előfordulhat, hogy egy gyerek lesz, és beteg, vagy valami hibája van, lehet az akármilyen apró is, nem kell föltétlenül fallot tetralógiára gondolni, elég egy nyúlszáj is, és máris több pénzbe kerül, mint ahogy "betervezték". Ez nem ezen fordul meg szerintem.

Az egyke vita meg ugyancsak redundáns, hiszen van, aki azért akar többet, mert ő egyedül volt, van akinek azért kell egy, mert ők sokan voltak, és van a fordítottja is, vagyis hogy az egykének egy kell, a soktestvéresnek meg sok kell. Nem kőbe vésett egyik sem, de az önzés kérdésköre szerintem nem jön be abba, hogy hányat akar valaki.

2012. márc. 26. 02:03
 48/62 anonim ***** válasza:
Mért lennénk önző?M.o. úgy elvan adósodva,hogy ebbe a világba nem érdemes több gyermeket szűlni.Örülök,ha ennek az egynek megbirok adni mindent nem ëhezik megvan mindene!
2012. márc. 26. 07:23
 49/62 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Mindenkinek szíve joga eldönteni, mennyit akar (persze figyelembe véve a párja óhajait is, vagy ha nem egyezik, akkor trükközéssel nem becsúsztatni még egyet stb.). Hülyeség azt mondani, hogy minden gyereknek kell testvér. Én eleget szenvedtem a testvérkivételezés maitt, öcsémmel nem túl jó a kapcsolatunk, ennél sokkal jobb lenne egykének lenni, tényleg. És ezt én nem fogom kockáztatni. Inkább legyen egy gyerekem, akinek tényleg mindent meg tudok adni. Lehet, hogy más számára nem lenne nélkülözés az az életszínvonal, amit 2-3 gyerek számára tudnék majd nyújtani, de azt szeretném, ha tényleg semmiben nem nélkülözne a gyerekem, és mindent megkapjon, amit szeretne-persze ésszerű határokon belül (tehát nem ezekre gondolok, hogy laptop 6 évesen, hanem hogyha van rá lehetőség, akkor igenis elmenni nyaralni évente meg nem kínaiból venni a ruhákat). De főként az a lényeg, hogy 2 gyerek közül egy se érezze azt, hogy a másikat jobban szeretem. Tudom, milyen érzés, és nem akarom, hogy gyerekem szenvedjen. Ja, az meg a másik, hogy jó neveléssel az egyke gyerek sem lesz önző meg osztozni nem tudó (legjobb barátnőm egyke, és a lehető legsegítőkészebb, legönzetlenebb ember... egy volt ismerősömnek meg van tesója, de kiveri a hisztit 18+ évesen az anyjánál, ha nem vesz neki mekisfagyit meg hazavitte a vendégségbe vitt ropit, amikor nem fogyott el...).
2012. márc. 26. 09:15
 50/62 anonim ***** válasza:
Azon kívül, hogy ez tényleg mindenkinek a legszemélyesebb magánügye, és semmiben nem tartom értéktelenebb párnak azokat, akik valamilyen okból csak egy gyermeket vállalnak, azért a "csak egynek tudok mindent megadni" érvvel szemben szeretnék felhozni valamit. ÉN egy tipikus jól élő, mindent megvásárolni tudó értelmiségi családban nőttem fel, egy testvérrel (akiért nagyon hálás vagyok, pótolhatatlan kincs egy testvér felnőttként is!). De volt/van néhány közeli barátnőm, akik igazi sokgyerekes nagycsaládban nőttek fel. És mindig nagyon nagyon irigyeltem őket, szinte ittam a házuk, családjuk hangulatát, imádtam náluk lenni. Egyikük sem volt jómódú, tisztesen, de takarékoskodva nőttek fel. De azt a meghitt, igazi nyüzsgő, sokszínű, élettel és szeretettel teli légkört semmilyen jómódú egy-vagy kétgyerekes családban nem láttam azóta sem! MInden tiszteletem a szüleiké, és hiszem, hogy ők igazán boldog emberek. Ha választhatnék, bizony sokkal inkább egy ilyen családba születnék, mint egy "elit" egygyerekes szülőpárhoz. Vigyáztam is gyerekekre négygyerekes családban évekig. Sokkal hamarabb megtanultak alkalmazkodni, segíteni a másiknak. Persze mindezen családokban kiegyensúlyozott, következetes szülők adják az alapot. AHol a lány üvölt a mekis fagyi miatt, ott úgy gondolom, nem csak a gyerek a hibás. Ott 5 gyerek sem élne ilyen békés légkörben. Szóval, lényeg a lényeg: van pro és kontra is, de ez a plusz a testvér mellett szerintem tény..
2012. márc. 26. 09:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!