Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek önzők azok a...

Szerintetek önzők azok a szülők, akik csak egy gyermeket vállalnak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 22. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
42%

egyáltalán nem. szerintem az az önző (valamilyen szinten) aki egyet sem. hiszen fontosabb neki az, hogy anyagi jólétben éljen, nem vállal felelősséget, csak él bele a világba.

nekem eü. okokból örülök, ha 1 gyerekem lehet. nagyon fogom szeretni, és igyekszem mindent megadni majd neki.

én is egyke vagyok, nem bánom, h nincs testvérem, szerető családban nőttem fel.

2012. márc. 22. 15:05
 12/62 anonim ***** válasza:
60%

Ez nagyon jól hangzik, hogy annyit vállalni, amennyit normálisan fel tudnak nevelni. De mit jelent az, hogy normálisan?

Kint élek jelenleg Angliában, itt a szülők nagyon nagy hányada csak 1 gyereket vállal a fönti szlogen hangoztatásával.

Évente 2-3x mennek 2-3 hétre nyaralni puccos üdülőhelykre, mindent meg tudnak venni, abszolút jól élnek, csak a saját kényelmükből nem akarnak lefaragni. Igen, ezt önzőnek nevezem. A gyereknek a legjobb, amit adhatsz az egy/több tesó.

Másrészről ha körbenézek Magyarországon is, a családok minden haszontalan elektromos kütyüvel rendelkeznek, plazma tv, a gyereknek annyi játéka van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Es persze mindig meg kell venni a legújabb divathóbortot.

Nem (csak)a szülők hibája, egyszerűen ilyen irányba megy a társadalom, hogy úgy érzik, ha a saját gyerekének nics meg az, ami a szomszédénak meg van, akkor már nem érvényesülhet, akkor már nem tudja "normálisan" felnevelni.

Mi egyszerű körülméynek között nőttünk fel a testvéreimmel (3), meg volt a napi betevőnk és tiszta ruhánk. Voltak játékaink , de tudom, hogy sok mindenre azt mondták a szüleim, hogy azt bizony nem veszik meg. Ezt is meg kellett tanulni. Mindent meg kaptunk amire szükségünk volt! Volt sok ismerősünk, rokonunk, barátunk nagyon jó gyerekkorunk volt. Mindannyian diplomások lettünk, családosak. A szüleink "normálisan" fel tudtak minket nevelni. Ha az akkori anyagi helyzetüket néznénk mai szemmel, akkor mindenki jogosnak tartaná, hogy csak egy gyereket vállaljanak.

2012. márc. 22. 15:06
 13/62 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagyok önző. Az egyetlen fiamnak mindent meg tudok venni ami szükséges. Ha kettő lenne mindkettőnek valamilyen szinten nélkülöznie kéne. Ha megengedhetném szívesen szülnék még egy kisfiút, de a dolgok olyan bizonytalanok. Attól is félek, hogy a biztosnak tűnő munkánkat elveszítjük a férjemmel. Gondolnom kell a megszületett gyermekemre.
2012. márc. 22. 15:13
 14/62 anonim ***** válasza:
39%
Lehet, hogy ez kényelmi ok, de lehet szűklátókörűség is. Minden gyerek megérdemel egy tesvért, akivel játszik, aki megvédi, akivel együtt örül és búsul akivel felnő. Ezt kellene belátniuk a szükőknek. Ez elsősorban a gyermek érdekében volna fontos. Egészen másképpen szocializálódik egy olyan gyerek, akinek van tesvére, mint aki egyedül van.
2012. márc. 22. 15:14
 15/62 anonim ***** válasza:
69%
nem. Úgyis több mint 8 milliárdan vagyunk a Földön..
2012. márc. 22. 15:19
 16/62 anonim ***** válasza:
79%
Illetve 7.
2012. márc. 22. 15:20
 17/62 anonim ***** válasza:
89%

Páromnak van testvére: nagyon édes, ahogy a karácsonyi videón sírva mondja, hogy "vigyétek vissza ezt a rinyáló szart a kórházba" A mai napig nincsenek jóban, nem volt idilli, "együtt felnövünk" gyerekkoruk.

Az ember magának szüljön gyereket, ne a gyerekének testvért.

Amúgy meg lehet mondani a gyereknek, hogy nincs pénz az iskolai kirándulásra, különórára stb, töltse inkább azt az időt is a testvérével.... csak nem biztos, hogy ez ki fogja elégíteni.

2012. márc. 22. 15:20
 18/62 anonim ***** válasza:
77%
Én mindenképp szeretnék legalább 2 gyereket. A párom sem érné be eggyel. És előteremtenénk rá a pénzt. Nincs jobb mint a testvéri kötelék és szeretet. Nem szeretném ettől megfosztani a leendő gyerekemet. Szüleim ugyan jól keresnek, sosme nélkülöztünk, de bizony mi sem akptunk meg mindent. Normális körülmények között éltünk, normális erkölccsel, értékrenddel és örülök neki, hogy hárman voltunk testvérek.
2012. márc. 22. 15:21
 19/62 anonim ***** válasza:
57%
Ja és nyilvánvalóan magunknak szülném, nem kényszerből, hiszen 3 gyereket szeretnénk. :)
2012. márc. 22. 15:22
 20/62 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Mégis, ki mondta ezt, valamelyik kdnp-s politikusunk? Vagy valami kőkonzervatív sajtóorgánumban olvastad?

Az sem önző, aki jó anyagi körülmények közé is csak egy gyereket vállal. És az sem, aki felmérve a helyzettét, személyiségét, életterveit, egy gyereket sem vállal, hanem másképp tesz hozzá a társadalomhoz.

Ez mindenkinek a saját dolga. Négygyerekes anyuka ismerősöm is van, aki ugyanilyen dühös lesz, mint én, gyermektelenként és max. egy gyereket akaróként, ha ebbe bárki bele akar szólni. Ez az én döntésem és a páromé.

2012. márc. 22. 15:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!